HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye'de bir ilk! 3 yıl sonra evine döndü

3 yıl önce Çanakkale sahilinde başından ağır yaralı halde Dilek isimli bir kız çocuğu tarafından bulunan Caretta Caretta cinsi deniz kaplumbağası Dilek, Türkiye’nin ilk ve tek Deniz Kaplumbağaları Rehabilitasyon Merkezi’ne sahip akvaryumu Sea Life İstanbul’dan sağlığına kavuşmuş olarak 20 Ekim Cuma günü taburcu oldu. 2 farklı operasyon geçiren ve Türkiye’de ilk defa bir sürüngen üzerinde uygulanan bal tedavisi ile sağlığına kavuşan Kaplumbağa Dilek şimdi evine döndü.

Türkiye'de bir ilk! 3 yıl sonra evine döndü

Geçen yıl Çanakkale sahilinde başından ağır yaralı bir şekilde bulunan ve İstanbul Sea Life Akvaryum’un veterinerleri tarafından iki kez ameliyat edilen Caretta Caretta cinsi deniz kaplumbağası Dilek, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nin de işbirliğiyle 20 Ekim Cuma günü bulunduğu yer olan Çanakkale sahilinden habitatına bırakıldı.

İSMİNİ, ONU BULAN KÜÇÜK KIZDAN ALDI

Geçtiğimiz Ekim ayında Çanakkale sahilinde Dilek isimli bir kız çocuğu tarafından bulunan Caretta Caretta cinsi kaplumbağa, önce Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nde bakıma alındı. Kaplumbağa, tedavisinin devamında Türkiye’nin Bakanlık onaylı ilk ve tek özel Deniz Kaplumbağası Rehabilitasyon Merkezi’ne sahip olan Sea Life İstanbul’a getirildi. Bulunduğunda başında ölümcül bir yarık olan kaplumbağanın ilk operasyonda kafatası kırıkları tedavi edildi. Ardından antibiyotik ve serumlarla tedavisine devam edilen ve Türkiye’de ilk defa bir sürüngen üzerinde uygulanan bal tedavisi ile sağlığına kavuşan kaplumbağaya, kendisini bulan küçük kız Dilek’in ismi verildi.

18 AYDA 20 KG ALDI, DENİZE SALINDI

Merlin Entertainments Grup Pazarlama Müdürü Aydan Alboğa ise konuyla ilgili ‘Dünyanın en büyük akvaryum zincirlerinden biri olarak, deniz canlılarının korunması için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek amacıyla çalışıyoruz. Sea Life’ın tüm dünyada deniz canlılarını korumak için sürdürdüğü SEA LIFE Trust sosyal sorumluluk projesi kapsamında merkezimizde bulunan Türkiye’nin ilk ve tek Bakanlık onaylı Deniz Kaplumbağaları Rehabilitasyon Merkezi’nde Akdeniz ve Ege Bölgeleri’nde bulunan yaralı deniz kaplumbağalarını tedavi ediyor ve onları yeniden kendi doğalarına geri bırakıyoruz. Dilek bu kapsamda eski hayatına geri dönecek olan 4’üncü kaplumbağamız. Dilek’in iyileştiğini ve yeniden evine dönüşünü görmek bizlere de çok büyük heyecan ve mutluluk veriyor.' dedi.


En Çok Aranan Haberler