HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Uyuşturucu operasyonunda 11 kişi tutuklandı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Kaçakçılık ve Organize Suçla Mücadele Büro Amirliği ekipleri tarafından uyuşturucu satıcılarına yönelik yapılan operasyonda göz altına alınan 20 kişiden 11'i tutuklandı.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Kaçakçılık ve Organize Suçla Mücadele Büro Amirliği (KOM) ekipleri tarafından uyuşturucu satıcılarına yönelik yapılan operasyonda göz altına alınan 20 kişiden 11'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kdz. Ereğli KOM ekipleri tarafından 20 Şubat 2014 Perşembe günü sabah saatlerinde 20 ayrı adrese eş zamanlı olarak operasyon düzenlenmiş ve uyuşturucu ticareti yaptıkları iddia edilen 1'i bayan 4'ü çocuk toplam 20 kişi gözaltına alınmıştı.

Zanlılar 2 gün boyunca emniyette yapılan sorgularının ardından bu sabah Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye getirildiler.

Sabah saat 08.00'de adliyeye getirilen 20 zanlıdan 1 kişi savcılık sorgusunun arından serbest bırakılırken, 19 kişi tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi. Mahkeme zanlılardan 8'ini serbest bırakırken,B.A.T, D.A.D, H.A, S.K, Ö.P, Y.T, Z.A,S.D,K.Ç,R.S ve E.S hakkında ‘Uyuşturucu temin etme ve uyuşturucu madde ticareti yapma' suçlamasıyla tutuklama kararı verdi.

Adliye binası önünde 17 saat boyunca mahkemesinin bitmesini bekleyen ailelerden çocukları serbest bırakılanlar büyük bir sevinç yaşarken, tutuklama kararı çıkan aileler ise gözyaşlarına boğuldular. Çocukları hakkında tutuklama kararı verildiğinin öğrenen bazı zanlı yakınları sinir krizi ve baygınlık geçirirken, bazı aileler de "Çocuklarımıza bunu kim alıştırdıysa onları bulun. Asıl büyükleri bulun” diyerek tepki gösterdiler.

Mahkemenin kararını açıklamasının ardından haklarında tutuklama kararı verilen zanlılar cezaevine gitmeden önce aileleriyle görüştürüldüler. Haklarında tutuklama kararı verilen 11 zanlı Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Beycuma M Tipi Kapalı Cezaevi'ne sevk edildiler.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler