HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yalova'da otobüs şoförlerinin eylemi

Yalı Caddesi üzerinde yürüyüşe geçen grup "Yönetim istifa" ve "Hakkımızı alacağız" sloganları attı.

Yalova Otobüsçüler ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'nin, 10 arkadaşlarının taşıma belgelerini iptal ettiğini ileri sürerek sabah saatlerinde yol kapatma eylemi yapan şoförler, düzenledikleri yürüyüşün ardından basın açıklaması yaptı.

Ardından Şehir İçi Toplu Taşıma Terminali'nde basın açıklaması düzenleyen grubun avukatı Savaş İşliyen, konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Yapılanların kanuna aykırı olduğunu ileri süren İşliyen, şöyle konuştu:

"Kooperatif yönetimi, 55 karşı çıkan üyeye rağmen, sadece 7 üyeyle yönetim kurulunu oluşturup ve keyfi bir şekilde bugün itibariyle 10 arkadaşımızın taşıma belgesini iptal etmiştir. Bu iptal edilen belgelere karşı arkadaşlarımız mücadele kararı almıştır. Yalova Seyahat çalışanları bugünden itibaren bu hatta taşıma yapmamaktadır. Bu uygulamaya derhal son verilmemesi halinde burada kendilerinin de taşıma yapmaları mümkün değildir. Kooperatif yöneticilerinin, üyelerin haklarını hiçe sayarak, çalışma haklarını engelleyerek bu şekilde sindirme politikalarına karşı biz de bu şekilde cevap vereceğiz."

- Kooperatif Başkanı Güldür: "Sözleşmeyi uyguladım"

Yalova Otobüsçüler ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yıldıray Güldür ise gazetecilere yaptığı açıklamada, kooperatifte 18 yıldır yönetim kurulu başkanlığı yaptığını ve yasa dışı bir uygulaması olduğu taktirde üyelerin yargı yoluyla haklarını arayabileceklerini söyledi. Üyelerle sözleşme yapıldığını ve bu sözleşmenin maddelerine aykırı davranışlar yapıldığı için taşıma ruhsatlarının iptal edildiğini belirten Güldür, "Bunların elinde sözleşmeleri var. Bunlar yasaya, kanuna ve kooperatif tüzüğüne aykırı bir iş yaptıkları zaman ruhsatlarının iptal edileceğini bana taahhüt etmişlerdir. Biz de sözleşmeye uyulmadığı için ruhsatları iptal ettik" diye konuştu. (AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler