HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Zihinsel engelli Yakup Barut’tan 1,5 yıldır haber alınamıyor

Mersin’in Tarsus İlçesinde 1,5 yıl önce evinin önünde ortadan kaybolarak sırra kadem basan zihinsel engelli Yakup Barut, tüm aramalara rağmen bir türlü bulunamıyor.

Zihinsel engelli Yakup Barut’tan 1,5 yıldır haber alınamıyor

Tarsus’un Yeşilevler Mahallesinde bundan 1,5 yıl önce Ağustos ayının son gününde bisikleti ile dolaşmaya çıktıktan sonra eve geri dönmeyen ve ortadan kaybolmasının ardındın Zihinsel engelli Yakup Barut’u bulabilmek için AKUT, Mersin Sivil Savunma ekipleri, akrabaları ve mahalle halkı seferber olmuşlardı.

Yeşilevler mahallesini karış,karış arayan çevreye dağılan akrabalar her köşeyi ve Karabucak ormanlarını sahile kadar gece gündüz demeden tarasalar da bu aramaları sonuç vermemişti.

Yapılan aramaların sonuçsuz kalması üzerine, kayıp gencin ailesi basın mensuplarının yapmış olduğu haberlerle yetkililerden yardım istediler.

“Yavrumu bulun onu çok özledim”

Ellinde kayıp oğlu Yakup Barut’un resmi ile her gün ağladığını belirten gözü yaşlı anne Gönül Barut, “ Oğlum kayıp, hiçbir ize rastlayamadık. Çocuğum kendini ifade edemiyor, düzgün konuşamıyor. Kalp rahatsızlığı var, sürekli ilaç kullanmak zorundadır. Oğlumu gören duyan varsa bize bildirsin, gerekirse mükafatta veririz. 4aydan bu yana hiçbir haber alamadık. Buradan yetkililere özellik Tarsus İlçe Emniyet müdürlüğüne sesleniyorum, oğlumu bana getirsin, gerekirse özel bir ekip kurulsun" dedi.

Her gece rüyama giriyor

Kayıp ağabeyi Yakup Barut’u her gece rüyasında gördüğünü belirten 13 yaşında ki Yasin Barut ise, “Abim kaybolduğundan bu yana her gece rüyamda görüyorum. Rüyamda sürekli ağladığını görüyorum. Her kim görmüşse ve ya duymuş lütfen bildirsin. Büyüklerimden, yetkililerden yardım istiyoruz, ağabeyimi bulsunlar.” dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler