Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Teknopark sıralamasında Türkiye’de 5’inci sırada yer aldıklarını belirterek, "Son 3 yılda proje sayısında yüzde 35 artış oldu. Yerli ve milli üretime dikkat ediyoruz. Bu alanda Teknoparkta fark oluşturacak projeler var” dedi.
Mersin Üniversitesi’nde, Çukurova Kulak Burun Boğaz Derneği ve Otoloji Nörootoloji Derneği’nin katkılarıyla Endoskopik Kulak Cerrahisi Çalışma Grubu tarafından organize edilen ‘II. Ulusal Endoskopik Kulak Cerrahisi’ sempozyumu gerçekleştirildi.
Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Görür’ün kongre başkanlığını yaptığı sempozyumda konuşan MEÜ Rektörü Çamsarı, Mersin ve Mersin Üniversitesi hakkında bilgi verdi.
Mersin’in, merkez nüfusu bir milyona yaklaşmış ve 320 kilometre sahili olan bir şehir olduğunu ifade eden Çamsarı, "Tarımdan sanayiye, lojistikten turizme büyük bir potansiyele sahip bir il. Vergi ödemelerinde her sene ilk 7’ye giriyor. Üniversite olarak ilimizin bu ilerleyişine ayak uydurmaya, yol göstermeye ve ışık tutmaya çalışıyoruz. Sadece tıp fakültemizle değil diğer bölümlerimizle de bölgede neyi geliştirebileceğimize, ne yönde ilerleyeceğimize dair çalışmalar sürdürüyoruz. Bu sene itibariyle AB projelerinde ilk 5’te ve Kalkınma Bakanlığı projelerinde ilk sıradayız. Yayın bazlı ortalamalarda son senelerde Türkiye’de bulunan üniversiteler arasında sıralamada 18 ile 20 arasındayız. Teknopark sıralamasında Türkiye’de 5’inciyiz. Son 3 yılda proje sayısında yüzde 35 artış oldu. Yerli ve milli üretime dikkat ediyoruz. Bu alanda Teknoparkta fark oluşturacak projeler var” diye konuştu.
Tıp fakültesinin üniversitelerde lokomotif bir fakülte olduğunu söyleyen Çamsarı, Mersin Üniversitesi Hastanesi hakkında da açıklamalarda bulundu. Çamsarı, hastanelerde bulunan yatak sayısına dikkat çekerek, "Hastanemizde 725 yatak bulunuyor. Kısa zaman önce temeli atılan Onkoloji Hastanesi’nde de 135 yatak olması planlanıyor. Bölgenin ihtiyaçları ve başvuru sayısı dikkate alarak ayarlamalarda bulunmaya çalışıyoruz. Bu konuda Şehir Hastanesi ile de sürekli irtibat halindeyiz. Mersin’in yatak konusunda sıkıntısı kalmadı diyebilirim" ifadelerini kullandı.
Otoloji Nörootoloji Derneği adına konuşan Prof. Dr. Tayfun Kirazlı, “Endoskopik kulak cerrahisi gelişimini dünyadaki gelişimine paralel olarak ülkemizde de ses bulmuş bir konu. Dernek olarak bu tür toplantılara destek vermeye çaba gösteriyoruz. Toplantıda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Etkinlikte, bilgilendirme sunumlarının yanı sıra mikroskobik ve endoskopik canlı ile kadavra diseksiyonları da yapıldı.