HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2017 il içi yer değiştirme başvurusu ne zaman yapılacak, şartlar nedir?

MEB'den 2017 yılına istinaden il içi yer değiştirme başvuruları ile ilgili bir duru geldi. MEB'in açıklamasında 2017 il içi yer değiştirme şartları detaylı bir şekilde açıklandı ve il içi yer değiştirme başvurularının alınacağı, atamaların yapılacağı ve ilişik kesme işlemlerinin gerçekleştirileceği tarihler belirtildi. İşte 2017 MEB il içi yer değiştirme başvuruları ne zaman yapılacak sorusunun cevabı...

2017 il içi yer değiştirme başvurusu ne zaman yapılacak, şartlar nedir?

Taşınma veya başka nedenlerle görev yaptığı okulu il içinde değiştirmek isteyen öğretmenler için il içi yer değiştirme dönemi büyük önem taşıyor. Öğretmenler MEB'in belirlediği şartlara göre il içi yer değiştirme isteklerini bildiriyorlar ve başvurulara göre yeni atamalar gerçekleştiriliyor. 2017 yılına dair il içi yer değiştirme başvuru dönemi ve şartları ile ilgili olarak da MEB'den bir duyuru yapıldı.

İL İÇİ YER DEĞİŞTİRME BAŞVURUSU NE ZAMAN YAPILABİLECEK?

MEB'in duyurusuna göre il içi yer değiştirme başvuruları 22-26 Mayıs tarihleri arasında alınacak. Atamalar ise 6 Haziran'da gerçekleştirildikten sonra 12 Haziran'da iliş kesme işlemleri başlayacak.

HANGİ ÖĞRETMENLER İL İÇİ YER DEĞİŞTİRME BAŞBURUSU YAPABİLİR?

1- MEB'in 8 Nisan tarihli duyurusuna göre zorunlu çalışma yükümlülüğü olmayan, zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlayan, zorunlu çalışma yükümlüsü olanlar veya bu yükümlülükten muaf tutulan öğretmenler ile sağlık ve eş durumu mazereti sebebiyle zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenecek öğretmenlerden 30 Eylül 2017 tarihi itibarıyla bulundukları eğitim kurumunda en az 3 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, il içinde yer değiştirme isteğinde bulunabilecek.

2- Zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden;
a) 1, 2 ve 3’üncü hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarında adaylık dâhil 3 yıl görev yapanlar, b) 4, 5 ve 6’ncı hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarında görev yapanlardan bulundukları eğitim kurumunda 3 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, c) 1, 2 ve 3 üncü hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarında görev yapanlardan başvuruların son günü itibarıyla adaylığı kaldırılmış olanlar 3 yıllık çalışma süresi şartı aranmadan, istemeleri hâlinde, il içinde zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen eğitim kurumlarına yer değiştirme isteğinde bulunabilecektir.

3-Zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden 30 Eylül 2017 tarihi itibarıyla zorunlu çalışma yükümlüğünü tamamlayacak olanlar istemeleri halinde il içinde 1, 2 ve 3’üncü hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarına yer değişikliği isteğinde bulunabilecektir.

4- Üç yıllık sürenin hesabında öğretmenin;

a) Kadrosunun bulunduğu eğitim kurumunda sözleşmeli öğretmen veya asker öğretmen olarak geçirdiği süreler dâhil, fiilen öğretmen olarak geçirdiği süreler ile diğer eğitim kurumlarında ders okutmak üzere ya da eğitim kurumu yöneticisi olarak görevlendirildiği süreler,
b) Hizmetin gereği olarak il içinde veya iller arasında yer değişikliği yapılanlardan yargı kararı gereğince eski görev yerine iade edilenlerin eski ve yeni görev yerlerindeki hizmet süreleri,
c) Görevli oldukları eğitim kurumunun dönüştürülmesi, kapanması, eğitim kurumunda norm kadro fazlası olmaları veya hizmetin gereği ve çeşitli nedenlere bağlı olarak idari tasarrufla istekleri doğrultusunda ya da resen görev yerleri değiştirilen öğretmenlerin bulundukları eğitim kurumlarında ve daha önceki eğitim kurumlarında geçen hizmet süreleri birlikte değerlendirilecektir.

5- İl içi yer değişikliğine başvuracak öğretmenlerin hizmet puanları, 26 Mayıs 2017 tarihi dikkate alınarak belirlenecektir.

6- Halen görev yaptıkları eğitim kurumunda ihtiyaç ve norm kadro fazlası olan öğretmenler ile eğitim kurumlarında ikinci görev kapsamında yönetici olarak görev yapmakta olanlardan yöneticiliğe devam etmek istemeyenler, 3 yıllık çalışma şartı aranmaksızın yer değiştirme isteğinde bulunabilecektir.

7- Bakanlık veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görevlendirilen öğretmenler, görevlendirmeleri sona erdirilmedikçe yer değiştirme isteğinde bulunamayacaktır; ancak, kadrolarının bulunduğu eğitim kurumuna dönen öğretmenlerden kadrolarının olduğu eğitim kurumunda en az 3 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, il içi yer değişikliği isteğinde bulunabilecektir.

8- Başvurular, elektronik ortamda alınacaktır. Başvurular, sırasıyla eğitim kurumu müdürlüğü, ilçe ve il millî eğitim müdürlüklerince onaylandıktan sonra geçerlilik kazanacak ve bu birimlerin herhangi biri tarafından onaylanmayan başvurular geçersiz sayılacaktır.

AYNI DÖNEMDE HEM İL İÇİ HEM İLLER ARASI YER DEĞİŞTİRME BAŞVURUSU YOK!

MEB, yer değiştirme başvuru yapacak öğretmenleri aynı dönemde hem il içi hem de iller arası yer değiştirme başvurusunun yapılamayacağı hususunda da uyarıyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler