HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2017 KPSS öğretmenlik sonuçları açıklandı. ÖSYM KPSS sonuç sorgulama sistemi için tıklayın

2017 KPSS öğretmenlik sonuçları açıklandı. Öğretmen adayları KPSS sonuçları belli oldu mu heyecanı içerisindeydi. 2017 yılının en çok heyecan veren sınavlarından olan KPSS sonuçları için geri sayım bitti. Peki ÖSYM KPSS sonuçları nasıl öğrenilir?

 2017 KPSS öğretmenlik sonuçları açıklandı. ÖSYM KPSS sonuç sorgulama sistemi için tıklayın

KPSS öğretmenlik sonuçları için geri sayım bitti. ÖSYM KPSS sonuçlarını yayınladı. ÖSYM KPSS sınavlarını genelde akşamüstü saatlerinde açıklasa da 2017 KPSS öğretmenlik sonuçları bu kez akşam saatlerinde açıklandı. İşte KPSS öğretmenlik sonuçları...

KPSS ÖĞRETMENLİK SONUÇLARI

KPSS öğretmenlik sonuçları ÖSYM'nin sonuç açıklama sisteminde açıklandı. ÖSYM bu sene sınav sonuçları genellikle 16.00 - 17.00 civarında açıklamakta. Fakat bu kez sonuçlar akşam açıklandı. ÖSYM tüm sınav sonuçlarını aynı saatte ilan etmiyor. KPSS sonuçları için sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacak. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

KPSS ÖĞRETMENLİK SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

KPSS öğretmenlik sonuçları ÖSYM’nin resmi internet sayfası üzerinden açıklanacak. ÖSYM internet sayfasına giriş yapıp, T.C. kimlik numaraları ve Şifre ile giriş yaptıktan sonra KPSS öğretmenlik sonuçlarını görüntüleyebilirler.

KPSS SONUÇLARINA NASIL İTİRAZ EDİLİR?

Bugün ÖSYM'nin sonuç açıklama sayfasına giriş yaparak öğreneceğiniz KPSS puanınızda bir yanlışlık olduğunu düşünürseniz itiraz için ÖSYM'ye başvurmanız gerekiyor. Sınav sonucunun incelenmesini isteyen adaylar, ÖSYM tarafından sonuçların elektronik ortamda açıklanmasından sonraki ilk 10 gün içerisinde (sonuçların açıklandığı tarihten bir gün sonra başlamak üzere) Genel Amaçlı Dilekçe örneğini kullanarak Merkezimize başvurmalıdır. Sınav sorularına ilişkin itirazlar ise sınav tarihinden itibaren 3 iş günü içerisinde (sınav tarihinden bir gün sonra başlamak üzere) aynı şekilde Genel Amaçlı Dilekçe örneği kullanılarak (Her dilekçede sadece bir soruya itiraz yapılabilir.) yapılmalıdır. Yapılacak her türlü itiraz, adayın dava açabilme hakkı için geçerli 10 günlük dava açma süresini durdurmaz. Adayların inceleme masrafları karşılığı, ÖSYM'nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Kamu Girişimci Şubesi 6028011-5229 numaralı hesabına (IBAN NO: TR 390001002533060280115229) gerekli ücreti yatırdıklarını gösteren dekontunu dilekçelerine eklemeleri gerekmektedir (Sınav ücretleri bu hesaba kesinlikle yatırılmamalıdır.)

KPSS 2017 SORULARIN PUAN HESAPLAMASI NASIL YAPILACAK?

Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirilecektir. Her testte, örneğin Genel Yetenekte, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.

KPSS P120 puanı hesaplanırken kullanılacak yabancı dil standart puanının hesaplanmasında, adayların ilgili yılın YDS İlkbahar Dönemi sınavı sonucu kullanılacaktır. KPSSP120 puanının hesaplanmasını isteyen adayların YDS puanlarının ortalama ve standart sapma değerleri, her yabancı dil için ayrı ayrı hesaplanacak, bu değerler kullanılarak adayların yabancı dil standart puanları hesaplanacaktır.

Bir testte, en az bir ham puanı bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır. YDS’de en az bir ham puanı bulunmayan adayların yabancı dil standart puanı hesaplanmayacaktır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

Tablo-1’deki testlerden elde edilen standart puanlar ağırlıklandırılarak hesaplanacak olan KPSS puan türleri Tablo- 2’de gösterilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşları bu puan türleri arasından seçecekleri KPSS puanlarını kullanacaklardır.

Tablo-2’de gösterilen ağırlıklara göre, testlerden ve YDS puanlarından elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) hesaplanacaktır. Bir aday için herhangi bir ASP’nin hesaplanabilmesi için bu adayın söz konusu ASP’nin hesaplanmasında kullanılan standart puanların tümünün olması gerekir.

Adayların ASP’leri kullanılarak KPSS puanları hesaplanacaktır. KPSS puanlarının hesaplanmasında aşağıdaki formül kullanılacaktır. Böylece her KPSS puan türü için 100 üzerinden KPSS puan dağılımı elde edilmiş olacaktır. Kamu kurum ve kuruluşları, adayları, A Grubu Kadrolar için giriş sınavlarına KPSS puanlarına göre çağıracaklar, giriş sınavı yapmayacak olan kamu kurum ve kuruluşları atamalarda doğrudan KPSS puanlarını kullanacaklardır.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler