KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    2019 yılının öne çıkan ameliyatsız estetik trendleri

    Ameliyatsız estetik operasyonlar her geçen gün çok daha popüler hale geliyor. Ameliyat masasına yatmak istemeyen, iyileşme süreci için yeterince zaman bulamayan ama dış görüntüsünde de değişiklik talep edenlerin tercih ettiği ameliyatsız estetik teknikleri yoğun ilgi 2019 yılında da talep görmeye artarak devam ediyor.

    Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Burak Türkyılmaz, Her geçen gün çok daha etkili çözümler sunan, 2019 yılının öne çıkan ameliyatsız estetik trendleri hakkında gözde uygulamaları paylaştı.

    Ameliyatsız estetik denildiği zaman akla ilk gelen uygulamalar arasında yer alan botoks ve dolgu uygulamalarının yanı sıra özellikle son dönemlerde hızla yükselen yeni trend endopeel uygulaması, bunun dışında cilt bakımları, gençlik iksiri, somon DNA, kök hücre, fibroblast, vitamin kokteyllerinden oluşan mezoterapi, yeni teknolojilerle üretilen cilde yoğun ve uzun süreli nem veren tek seanslık hyalüronik asit uygulamaları bu yıl oldukça talep görecek gibi.

    DOLGU UYGULAMALARİ İLE GELEN ÇÖZÜMLER

    Dolgu uygulamaları günümüzde çene ucu, burun, dudak, göz çevresi ve yanak bölgelerinde oldukça çok sık tercih edilen ameliyatsız estetik uygulamalar arasında yer alıyor.

    Cerrahi müdahalelerden korkan, estetik operasyon ile ortaya çıkacak değişiklikten emin olmayan herkesin rahatlıkla tercih edebileceği bu uygulamalar 8 ila 12 ay arasında kalıcılık göstererek hem fikir veriyor hem de estetik için daha cesur karar vermeyi mümkün kılıyor.

    Dolgu uygulamaları ile elde edilen değişim düzenli olarak yapılan yenilemeler ile devam ettirilebilirken kişi dilerse daha kalıcı bir sonuç elde etmek için cerrahi müdahale yaptırmaya da bu uygulamalardan sonra daha rahat karar verebiliyor.

    Dolgu uygulamaları az kemerli burunlarda, çene ucu estetiğinde, dudaklarda, yanaklarda ve elmacık kemiklerinin belirginleştirilmesinde, ayrıca gözaltı morlukları ve ellerde meydana gelen yaşlanma izleri için de oldukça popüler bir konumda.

    BOTOKS UYGULAMALARI 2019’DA ÇOK KONUŞULACAK!

    Botoks dünyada en çok kullanılan ameliyatsız estetik yöntemlerinden birisi. Botulinum toksini uygulanması ile kırışıklıkların giderilmesine yardımcı oluyor. Uzun yıllardır özellikle kadınlar arasında oldukça popüler olan bu teknik son yılarda terleme, el titremesi, tik ve diş sıkma rahatsızlıkları gibi sorunlar için de sıkça tercih ediliyor.

    Yüzde mimiklerin oluştuğu deriye bağlı kaslar, yaşlanmanın etkisiyle yüzde kırışıklıkların oluşmasına sebep olur. Yaşlanmayla birlikte yüzde kırışıklıkların giderilmesi amacıyla uygulanan botoks tedavi yönetiminin başarıya ulaşabilmesi için bazı temel kurallara uyulması gerekmektedir. Yüzdeki kas oranıyla botoks tedavisinde uygulan seans sayısı ve tedavi süresi doğru orantılıdır.

    Göz çevreleri, alın, yüz ve burun bölgesindeki kırışıklar ve kaş kaldırma operasyonlarında botoks tedavisi etkin bir şekilde uygulanabilmektedir. Ayrıca mikro botoks tekniğinde derin gözeneklerin azaltılması mümkün oluyor.

    Bu sayede ciltteki yağ üretimi azaltılabiliyor ve cildin çok daha pürüzsüz bir görünüme sahip olması sağlanıyor. Mikro botoks yüz, boyun ve dekolte bölgesinde rahatlıkla uygulanabiliyor.

    AMELİYATSIZ GENÇLEŞTİRME UYGULAMALARINDA YENİ DÖNEM: ENDOPEEL

    Endopeel, gerdan bölgesinde sarkmış haldeki platisma bantlarının hızlı ve etkin bir şekilde toparlanmasında, dudak üzerinde buruşma ile ortaya çıkan kötü görüntünün yok edilmesinde, kalça altı bölgesinin yukarı kaldırılmasında, kalça bölgesinde dış bükeylik sağlamak, kalça genişliğini azaltmak, kalça bölgesinde gerginlik yaratmak, selülitlerin ve doğum çatlaklarının giderilmesinde de kullanılır.

    Lokal anestezi ile 20 dakikada uygulanabilen endopeel, yüz ve vücut liftingi sağlamak için kullanılan, uygulandığında hemen etkisini gösteren ve etkisi 6-8 ay süre ile devam eden ancak bu etkisi sırasında mimik kaybına yol açmayan medikal bir tekniktir.

    KÖK HÜCRE TEDAVİSİ İLE GENÇLEŞME

    Kök hücreler belirli doku hücrelerine dönüşebilen öncü hücrelerdir. Kök hücreler enjekte edildikleri bölgeye göre davranır, yüksek çoğalma kapasitesine ve hücre yenileme potansiyeline sahiptirler.

    Günümüzde estetik cerrahide de geniş bir yer tutmakta. Sıklıkla yağ enjeksiyonu ile kombine edilerek hem yüz cildinde gençleşme sağlamaya, hem de yapılan yağ enjeksiyonunun kalıcılığını uzatmaya yardımcı olmaktadır.

    Otolog fibroblast hücresel tedavi yüz gençleştirme yöntemlerindendir. Hastanın kendi hücrelerinden elde edilen, zamanın etkilerini geriye çeviren otolog fibroblast hücre tedavisi ameliyatsız yüz gençleştirme yöntemlerinden biridir.

    Fibroblast hücre tedavisi yüz, boyun ve dekolte bölgesinde deri kalitesini arttırmaya, kırışıklıkları azaltmaya, yaşlanma sonucu canlılığını yitirmiş, mat deri yapısını onarmaya, yer çekimine ve yağ kaybına bağlı ortaya çıkan sarkmaları toparlamaya yardımcı olur.

    Bu yıl adından fazlasıyla söz ettireceğe benzeyen oldukça başarılı sonuçlar ortaya koyan bu yöntem 6 ay ile 12 ay arasında giderek belirginleşen parlaklık ve canlılık ile kırışıklıklarda ciddi azalmalar sağlayabiliyor.

    BU YIL PRATİK UYGULAMALAR REVAÇTA

    Mezoterapi vitaminlerin, minerallerin, aminoasitlerin enzimlerin ve hemoapatik ilaçların karışımlar halinde mikroenjeksiyon tekniği ile cildin orta tabakasına enjekte edilmesi yöntemidir.

    Kişiden kişiye değişebilmekte, uygulanacak bölge ve probleme göre ortalama 3-5 seans arasında sürmektedir. 15-30 dakika arasında seans süreleri ve 7-14 gün ara ile uygulanabilecek oldukça pratik bir uygulamadır.

    Op. Dr. Burak Türkyılmaz
    Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

    www.drburakturkyilmaz.com
    Facebook: @drturkyilmaz
    Instagram: @drturkyilmaz
    YouTube - Op. Dr. Burak Türkyılmaz

    Kahve çekirdeği nasıl seçilir?


    Vitrin

    En Çok Aranan Haberler