HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2024 Ramazan Bayramı ne zamandı? 2024 Ramazan Bayramı ne zaman başladı, ne zaman bitti?

Bayram dönemleri tüm insanlar için oldukça önemlidir. Kimi bayramlar resmî bayram olarak ifade edilirken kimisi ise dini bayram kategorisine girmektedir. Ramazan Bayramı da dini bayram olarak bilinen ve İslam âlemi için büyük önem taşıyan bir bayramdır. Oruç tutma ayı olarak tabir edilen Ramazan ayının bitimine denk gelen bu bayram, toplamda 3 gün şeklinde kutlanmaktadır. Peki, 2024 Ramazan Bayramı ne zamandı? 2024 Ramazan Bayramı ne zaman başladı, ne zaman bitti?

2024 Ramazan Bayramı ne zamandı? 2024 Ramazan Bayramı ne zaman başladı, ne zaman bitti?

Ramazan Bayramı’nın Ramazan ismiyle anılmasının sebebi, Ramazan ayının bitimine denk gelmesinden kaynaklanmaktadır. Bu bayram aynı zamanda toplum tarafından şeker bayramı olarak da bilinmektedir. Bu noktada şeker bayramı ne zaman konusu karşımıza çıkabilir. Bayramlar yaşlısı, genci demeden tüm aile bireylerinin bir araya geldiği, coşkuyla ve sevinçle kutladığı bir dönemdir. Ramazan Bayramı 2024, 11 ayın sultanı olarak bilinen Ramazan ayının son oruç gününün tamamlanmasıyla başlamıştır.

2024 Ramazan Bayramı ne zamandı?

Bayramlar dargın veya küs olan insanların barışmasına, aile üyelerinin bir araya gelmesine ve çocukların kapı kapı dolaşıp şeker toplayarak yüzlerinin gülmesine vesile olan keyifli kutlamalardır. Ramazan Bayramı da bu bayramlardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Ramazan ayı her sene tarihsel olarak 10-12 gün kadar öne gelmektedir. Ramazan aynı zamanda oruç tutma ayı olarak da ifade edilmektedir. Davulcular insanları sahura kaldırmak için uyandırmakta ve sabah ezanı okunana kadarki süreç sahur olarak kabul edilmektedir.

Ramazan ayında oruç tutma süresi çoğunlukla 30 gündür. Ancak bazı aylarda 29 gün olduğu da görülmüştür. Oruç tutma sürecinin son günü ise bayramın habercisi olan bayram arifesi günü olarak bilinir. Bu bağlamda pek çok kişi için bayram ne zaman 2024 konusu önemli olabilir. Dini bayramlar adından da belli olduğu üzere dinen ve manen büyük bir öneme sahiptir.

2024 Ramazan Bayramı ne zaman başladı, ne zaman bitti?

Ramazan ayının denk geldiği tarih her yıl farklı olmaktadır. Bu sene oruç tutma ayı mart ayına denk gelmiştir. Dolayısıyla oruç tutma ayı her yıl gün olarak biraz öne geldiğinden Ramazan Bayramı tarihi de değişmektedir. Ortalama her 33 yılda bir kere bayram günü aynı tarihe denk gelmektedir. 2024 Ramazan Bayramı ne zamandı? sorusu ise bu noktada büyük önem taşımaktadır.

11 ayın sultanı olan Ramazan-ı Şerif sürecinin bitmesiyle birlikte Ramazan Bayramına giriş yapılmaktadır. Dini bayramlar içerisinde yer alan Ramazan Bayramı, İslam âlemi açısından büyük bir sevinçle kutlanır. Bu noktada Ramazan Bayramı ne zaman 2024 konusunu ele almak gerekebilir.

Şeker Bayramı olarak da tabir edilen bu bayram, 2024 senesinde nisan ayının ikinci haftasında kutlanmıştır. Tarihsel olarak Nisan ayının 10’u Ramazan Bayramı’nın ilk günü olarak karşımıza çıkmıştır. Yani 2024 Ramazan Bayramı günleri, 10 Nisan 2024 Çarşamba, 11 Nisan 2024 Perşembe ve 12 Nisan 2024 Cuma günüdür. Nisan ayının 10’unda başlayan 2024 Ramazan Bayramı, aynı ayın 12'sinde ise sona ermiştir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler