İstanbul trafiğine çözüm olacağı gerekçesiyle tüm itirazlara ve yargı kararlarına rağmen inşa edilen Yavuz Sultan Selim Köprüsü trafiğe çare olamadığı gibi, oluşan uzun kuyruklarla sürücüleri çileden çıkardı.
Anadolu Yakası geçişi Alemdağ Mevkii’ndeki gişelerde ödemelerin nakit yapılması, bağlantı yollarının tamamlanmaması gibi gerekçelerle uzun kuyrukların oluştuğu köprü girişinde sürücüler korna çalarak saatlerce beklemelerine tepki gösterdi. Bazı sürücüler dört, bazıları beş saat köprü geçişinde zaman harcadı.
İstanbul trafiğini bitireceği söylenen, bu nedenle İstanbul’un ciğerleri Kuzey Ormanları’nda da büyük tahribat yaratan köprü, tıpkı bundan önceki örnekler gibi trafiği azaltmak yerine trafik yaratmış oldu.
Bayrampaşa’daki Büyük İstanbul Otogarı’ndan saat 11.00 sıralarında yola çıktığını söyleyen otobüs sürücüleri, Alemdağ gişelerine üç buçuk saatte vardıklarını söyledi.
‘Bizim Ömerli’de ne işimiz var?’
Bir TIR sürücüsü, duruma “
Bizim bu rezilliğimizi yayınlayın. Biz bu devlet için nöbet tuttuk ya çocuğumuzla çoluğumuzla. Bu çevre yolları bitmeden bu yolları niye açıyorlar ya? Bizim çevre yolumuzu düzenleyin, bu yolu öyle açın ya! Bizim Ömerli’de ne işimiz var ya? Beş saat giderken, beş saat gelirken bu yolu çekmek zorunda mıyız ya? Biz mecburi kaldığımız için gidiyoruz ama selfie çekmek için gelenler de var” diye tepki gösterdi.
Aynı sürücü yaklaşık dört saattir yolda olduğunu da söyledi. Bir diğeri de “
Bu yolun hali ne? 60 milyon gidişe, 80 milyon gelişe veriyoruz ya. Yazık yazık, millete yazık” diye sitem etti.
‘Dört saattir kuyruk bekliyorum’
Bir sürücü ise geçiş ücretlerinin yüksek olması sebebiyle sıkıntı yaşadıklarını dile getirerek, “
Şu anda 138 lira gördüğün gibi. Dört saattir ben kuyrukta bekliyorum ve dört saat sonunda benden 138 lira alıyorlar. Önceden FSM’den geçtiğimiz zaman toplamda git-gel, 65 lira ödüyorduk. Şu anda sadece karşıdan buraya gelmişim 138 lira otoban parası ödedim. Akşamki gittiğimi sayarsak 200 küsür lira ödüyorum. Dört saattir araba çalışıyor, iki saat de akşam çalıştı. Şimdi nasıl olacak?”dedi.
Köprü yolunun Alemdağ çıkışında dört gişe yer alıyor ve nakit ile geçiş yapılıyor. 3’üncü köprü yap-işlet-devret modeliyle inşa edildiği için üstlenici firmalara taahhüt edilen yıllık gelirin altında kalınması durumunda, aradaki fark devlet tarafından karşılanacak. (DHA)
Tweets by mynet