ADANA (İHA) - Adana'da, köyünde ineklerini otlatırken sol ayağı kırılan bir kadın, tedavi olmak için 3 il, 6 hastane dolaşıp 4 ayrı ameliyat oldu. Bir türlü iyileşemeyen kadın, gittiği hastanelerden aldığı farklı raporlarla büyük şaşkınlık yaşadı. Acı üstüne acı çeken yaşlı kadın, sonunda avukatı aracılığıyla Adana Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak 3 kez ameliyat edildiği Yüreğir Başkent Hastanesi ve doktoru hakkında 20 milyarlık tazminat davası açtı.
3 çocuk annesi Leyla Sevinç'in (53), 2003 yılının Temmuz ayı içerisinde Hatay'a bağlı Üçgedik Köyü'nde bağladığı ineğin ipine takılıp düşmesi sonucu sol ayağını kırdı. Yaşlı kadın, aynı gün Adana Yüreğir İlçesi'nde bulunan Başkent Üniversitesi Hastanesi'ne getirilerek ameliyata alındı. Hastaneden 10 gün sonra taburcu edilen yaşlı kadın, 40 gün sonra kontrol için getirildiği aynı hastanede ikinci kez ameliyata alındı. Bu ameliyattan 50 gün sonra yine Yüreğir Başkent Hastanesi'ne getirilen Leyla Sevinç, kemiklerin kaynamadığı gerekçesiyle üçüncü kez ameliyat edildi. Ameliyattan bir süre sonra her iki ayağı birden şişmeye başlayan yaşlı kadın, damadı Ferhat Tezcan'ın yardımıyla İskendurun İlçesi SSK Hastanesi'ne kaldırıldı. Filmi inceleyen SSK doktorları, Başkent Hastanesi'nde yapılan ameliyatların doğru olmadığını öne sürerek yeniden ameliyat olması gerektiğini bildirdiler. Buna inanmak istemeyen hasta yakınları Leyla Sevinc'i 2 kez ameliyat olduğu Başkent Hastanesi'ne geri getirdiler. Burada bulunan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Necip Cesut, "Kırığın kaynadığı tespit edilmiştir. Tüm yükle basarak yürümesi tavsiye edilir" diye bir rapor düzenleyerek hastayı gönderdi.
HANGİ DOKTORA İNANACAKLARINA ŞAŞIRDILAR Bu rapordan da tatmin olmayan hasta ve yakınları, bu kez soluğu Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde aldı. Burada hastayı muayene eden Doç. Dr. Yaman Sarpel, "Hastanın kırığında kaynama mevcut olmayıp, yük verilmesi halinde çökme riski vardır. Kaynamayı sağlayan yeni bir ameliyat gerekmektedir" diye rapor verdi. İyice şaşkına dönen hasta yakınları, son bir umutla Leyla Sevinç'i Adana Numune Hastanesi sağlık kurulu doktorlarına gösterdi. Heyette bulunan 6 doktorun yaptığı tetkik sonrası verilen raporda, "Kaynama dokusu izlenmiyor. Üzerine ağırlık vermemesi uygundur. Tedavisinin devamı için poliklinik kontrolü uygundur" denildi.
Ne yapacağını şaşıran Leyla Sevinç, damadı Ferhat Tezcan'ın yardımıyla son çare olarak Ankara Başkent Üniversitesi Hastanesi'ne gitti. Burada Doç Dr. Cengiz Tuncay, yaptığı tedavi sonrası düzenlediği raporda, "Sol ayakta kaynamama teşhisi konduğu, hastanın planlanan cerrahiye kadar sol ayağının üzerine basmaması tavsiye olunur" denildi.
Bu arada memleketlerine gitmek üzere Ankara'dan özel araçlarıyla yola çıkan Sevinç ailesi, yolda trafik kazası geçirerek mutlak bir ölümden kurtuldu. Bütün bunların sonunda olaydan tam 471 gün sonra hastanın İskenderun Devlet Hastanesi'nde yine ameliyat edilmesine karar verildi. Dr. Ahmet Aslan tarafından dördüncü ameliyatı gerçekleştirilen yaşlı kadının bacağında vidalarla, millerle adeta delik deşik edilen kemiğin yerine protez kemik takılarak evine gönderildi. Oturduğu İskenderun İlçesi Pınarbaşı Mahallesi'ndeki evinde sağlık durumu iyiye giden, ayak şişleri inen yaşlık kadın, bu kez avukatı Alper Saral'ın aracılığıyla yargıya başvurdu. Ellerindeki belgelerle Adana Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvuran avukat Alper Saral, Yüreğir Başkent Hastanesi ile ameliyatı yapan doktor hakkında 'Yanlış tedavi ve yanıltmak' iddiasıyla 20 milyarlık maddi manevi tazminat davası açtı. Yaşlı kadın, kendisine acılar çektiren hastane ve doktorun cezalandırılmasını isterken, "Benim başıma gelenler başkasının başına gelmesin. Çok eziyet çektirdiler" diye dert yandı.