TRABZON (İHA) - Trabzon Numune Hastanesi Ruh ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet İrfan Coşkun, manevi değerlerin bozulması neticesinde aile içi iletişim kopukluğunun psikiyatrik sorunların ve suç oranlarının artmasına neden olduğunu söyledi.
Son yıllarda özellikle Doğu Karadeniz Bölgesi'nde giderek artma eğilimi gösteren şiddet unsuru taşıyan yaralama, cinayet ve diğer suç unsurlarıyla birlikte intihar olaylarında gözlenen artışın, toplumda psikiyatrik bozuklukların arttığının da bir göstergesi olduğunu belirten Ruh ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet İrfan Coşkun, "Kendine veya bir başka insanın hayatına kastedecek bir şekilde girişimde bulunan bir bireyin, psikiyatrik açıdan sağlıklı olduğunu söylemek güçtür. Bölgemiz insanın psikiyatrik yapısında var olan tezcanlılık, tahammülsüzlük özelliği, gelişen toplumsal, ekonomik ve kültürel bozulmalarla daha da artış göstermektedir" dedi.
Coşkun, gerek yazılı, gerekse görsel medyada şiddet unsuru içeren olayların sıklıkla yer alması, ekonomik verilerin bir türlü düzelmemesi sonucunda artan işsizlik oranının gençliğimizde çaresizlik duyguları içerisinde bunalıma sürüklenmesi ve bazı televizyon kanallarında yer alan film ya da dizilerin şiddet içeren sahnelerinin gençliğimizin üzerindeki özendirici etkilerinin hep olumsuz gelişmeler olduğunu kaydetti.
"Giderek artan ve hatta ilköğretim sıralarına kadar inen alkol, uyuşturucu, uçucu madde kullanımı ve beraberinde manevi değerlerin bozulmasıyla birlikte aile içi iletişim kopukluğu, bu ve buna benzer sebepler özenti sonucu, imkansızlıklar sonucu veya insan psikolojisinin bozulması sonucu suç ve şiddet oranlarının artışına sebep olmaktadır" diyen Dr. Coşkun "Bunun önlenmesi için hükümete, Sağlık Bakanlığı'na, medya kuruluşlarına, emniyet yetkililerine, eğitimcilere, psikolog ve psikiyatristlere önemli görevler düşmektedir" şeklinde konuştu.