HABER

Akil İnsanlar Karadeniz'de

Çalışmalarına Düzce'den başlayan Akil İnsanlar Karadeniz Bölgesi Heyeti, bir otelde sivil toplum örgütleri temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya geldi.

DÜZCE (A.A) -Akil İnsanlar Karadeniz Bölgesi Heyeti üyesi Şemsi Bayraktar, açılışta yaptığı konuşmada, görev sürelerinin 2 ay olduğunu ancak kavgayı sona erdirmek ve barışı sağlamanın uzun zaman aldığını vurguladı.

Halkın akil olmasının önemine dikkati çeken Bayraktar, "Halkımızın akilane duruşu bu ülkeye barış ve huzuru getirecektir. Zaten birtakım endişeler de kaldırıldığında ben inanıyorum ki 75 milyon insanın yürüyeceği bir yol olacaktır" dedi.

Milletin barış için baskı kurduğunda, ülkede terör işleyenlerin geri adım atmasının kaçınılmaz olduğunu anlatan Bayraktar, akil adamlar olarak görevlendirilen kişilerin çok değişik dünya ve siyasi görüşe sahip olduğunu bildirdi.

Bulundukları kuruluşta siyaset üstü bir görev yaptıklarına işaret eden Bayraktar, Ziraat Odalarında genel başkanlık yaptığı sürede, her zaman kurumunu siyasetin dışında tuttuğunu vurguladı.

-"Daha güçlü ve daha güzel bir ülke için buradayız"-

"O zaman burada niye buluştuk-" diye soran Bayraktar, şunları söyledi:

"Demokrasisi ve ekonomisi gelişmiş daha güçlü ve daha güzel bir ülke için burada olduğumuzu söyleyebilirim. İçeride ve dışarıda terörün bitmesini istemeyen karanlık kişilerin oyunlarını bozmak için burada olduğumuzu söyleyebilirim. Yine bu milletin arasına, bu güzel milletin arasına sokulmak istenen fitne bir daha yeşermesin diye burada olduğumuzu söyleyebilirim, Türk Milleti bölünmez diye burada olduğumuzu söyleyebilirim. 'Bu göklerde dalgalanan Türk Bayrağı ülkenin her köşesinde dalgalanmaya devam etsin' diye burada olduğumuzu söyleyebilirim. Bu topraklarda yaşayanların Çerkezin, Gürcünün, Kürdün, Türkün tek bir millet olarak ayrımcılık yapan fitne ve fesadı yok ederek, huzur ve refah içerisinde burada olduğumuzu söyleyebilirim. Türkiye'nin ortak vatan olduğunu anlatmak için burada olduğumuzu söyleyebilirim."

Bayraktar, Türkiye'yi esir alan şiddetin, bilinçli bir şekilde insanların birbirini tanımasını engellediğini aktardı.

Birlikte ortak yaşam kurmanın, insanların birbirini iyi tanımasından geçtiğini dile getiren Bayraktar, "Sizlerin ne düşündüğünü ne istediğini öğrenmek için buradayız. Bizler sizlerin mektubunu ilgililere götürecek olan diyalog grubuyuz. Aslında bu gruba diyalog grubu demek daha doğruydu. Sizlerin bir nevi postacılığını yapmak durumundayız" ifadesini kullandı.

-"Birlik ve beraberliğe ihtiyaç var"-

Üye Bendevi Palandöken de barış sürecinin insanları mutlu edeceğini, artık kimsenin evinden helalleşerek çıkmayacağını bildirdi.

Türkiye'nin 76 milyonluk nüfusa sahip büyük bir ülke olduğunu belirten Palandöken, şunları dile getirdi:

"Artık AB sürecine katkı veren, AB'den gelen kaynaklara muhtaç olan değil, hatta IMF'ye borç verebilecek bir düzeye erişti. Her şey güllük gülistanlık mı- Hayır değil. Bu ülkede acı çekmiş insanların acılarının dindirilmesi, ülkedeki huzur ve barışın sağlanması için birlik ve beraberliğe ihtiyaç var. Onun için biz buradayız. Biz hiçbir siyasi partiyle organik bağı olmayan, kamu kurumu niteliğindeki bir meslek kuruluşunun başkanlarıyız. Türkiye'de 76 milyonu kucaklayarak, gerçekten de sorunların odağındaki insanlar olarak sizlerin fikirlerini almaya geldik."

Palandöken, herkesin kanın ve şiddetin durmasını istediğini belirterek, milletini, bayrağını, ülkenin bölünmez bütünlüğünü, birlik ve kardeşlik ruhunu temsil eden bir kurumun başkanı olduğunu sözlerine ekledi.

Toplantıda, Karadeniz Bölgesi Heyet Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez'in yanı sıra, Sekreter Fatma Benli, üyeler Şemsi Bayraktar (TZOB), Oral Çalışlar, Yıldıray Oğur ve Bendevi Palandöken (TESK), katılımcıları dinledi.

En Çok Aranan Haberler