Gaziantep Bilim Ve Teknoloji Universitesi Haberleri

Okuldaki mezuniyet kutlamasında korku dolu anlar! Helyum dolu balonlar patladı, 10 öğrenci yaralandı

Gaziantep'te bir lisedeki mezuniyet kutlaması sırasında helyum gazlı balonlar patladı. Patlama sırasında öğrenciler büyük panik ve korku yaşadı. Patlama anları ve sonrasında çıkan alevlerin saniye saniye cep telefonu kamerasına yansıdığı olayda 10 öğrenci yaralandı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olayla ilgili soruşturma başlatırken, Gaziantep Valiliği de bir açıklama yaptı.

Haber 2024-05-23 20:19:38

Teknoloji tutkunlarını sevindirecek haber: Apple Marka Haftası başladı! iPhone, AirPods, Macbook...

Teknoloji tutkunları buraya! iPhone, iPad, Macbook, Apple Watch, Airpods ve daha pek çok Apple cihazında indirim başladı. Apple Marka Haftası kapsamında indirime giren ürünlerden bazılarını bu içeriğimizde sizin için bir araya getirdik. Bu fırsatı kaçırmamak için acele edin.

Haber 2024-05-20 15:37:52

Özgür Özel'den net çıkış! 'Kimseyi o yerde tutmam' diyerek duyurdu: Onunla yolları ayıracağız

31 Mart seçimlerinden birçok ilin kazanılmasının yanı sıra Samsun'dan istenilen başarının sağlanamadığını belirten CHP lideri Özgür Özel, "'Yoruldum' diyen, 'Çalışıyorum olmuyor' diyen, 'Başaramıyoruz' diyen, 'Bu kadar olur' diyen yolu açık olsun. Onunla yolları ayıracağız. " ifadelerini kullandı. Özel ayrıca Samsun ve Gaziantep için ayrı bir parantez açtı.

Haber 2024-05-20 14:34:55

Hollandalı araştırmacılar tek yumurta ikizlerinin nasıl oluştuğunu keşfetti: Organ nakli ve tüp bebek tedavisi için umut veriyor

Hollandalı bilim insanları, bugüne kadar gizemli bir konu olan tek yumurta ikizlerinin nasıl oluştuğunu keşfetti.

Yurthaber 2024-05-20 07:53:15

1970'li yıllarda bir bilim kurgu yazarı, ChatGPT’nin gelişini nasıl tahmin etti?

İngiliz bilim kurgu yazarı Ballard ve arkadaşlarının 1960 ve 1970'li yıllarda bilgisayar ile ürettiği şiirler, üretken yapay zekanın yaratıcılığa olan etkisiyle ilgili bugünkü tartışmalara da ışık tutuyor.

Yurthaber 20-05-24 07:47

Fatih Karagümrük ve Pendikspor, İstanbulspor'un ardından ligden düştü!

Süper Lig'in 37'nci haftasında konuk olduğu MKE Ankaragücü ile 0-0 berabere kalan Pendikspor ile deplasmanda Gaziantep FK'ya 3-1 mağlup olan Fatih Karagümrük, İstanbulspor'un ardından küme düşen ikinci ve üçüncü takım oldu.

Spor 18-05-24 21:10

Osmaniye'ye yüksek hızlı tren geliyor! Süre 6,5 saatten 2 saat 15 dakikaya düşecek

Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Uraloğlu açılış töreninde Osmaniye’ye YTH müjdesi verdi. Uraloğlu, "Mersin, Adana, Osmaniye, Gaziantep hızlı tren hattı ile Osmaniye’yi de hızlı tren ile tanıştıracağız. YHT projemiz ile Mersin-Adana-Osmaniye Gaziantep arasındaki mevcutta 361 km olan mesafeyi 312,5 km’ye, 6 saat 23 dakika olan seyahat süresini de 2 saat 15 dakikaya düşüreceğiz” dedi.

Finans 18-05-24 14:23
YHT

Ethernet kablosu nedir, ne işe yarar? Ethernet kablosu nereye takılır? Ethernet kablosu renk sıralaması

Teknoloji dünyasındaki gelişmelerle birlikte insan yaşamına internet denilen kavram girmiştir. Günümüzde gerek evlerde gerek iş yerlerinde gerekse sokaklarda internet kullanımı epey yaygındır. Özellikle konut veya iş yerlerinde internete bağlanılabilmesi için modem denilen aracın olması gerekmektedir. Modemin çalışması için ise Ethernet kablosu olarak ifade edilen kabloya ihtiyaç duyulmaktadır. Peki, ethernet kablosu nedir, ne işe yarar ve ethernet kablosu nereye takılır?

Haber 17-05-24 18:51

Ethernet nedir, ne işe yarar? Ethernet ve internet arasındaki fark

Teknoloji dünyasında kullanılan birçok farklı terim bulunmaktadır. Bu terimlerden biri ethernet denilen, çoğunlukla kablosuz ya da kablolu ağlarda mevcut olan bir standart iletişim protokolü olarak karşımıza çıkmaktadır. Geleneksel teknoloji olarak da tabir edilen ethernet kavramı zaman zaman internet terimiyle karıştırılabilmektedir. Ancak her iki kavramdan da pek çok özellik açısından birbirinden farklı olmaktadır. Peki, ethernet nedir, ne işe yarar, ethernet ve internet arasındaki fark nedir?

Haber 17-05-24 18:49

SPK onayladı: 2 şirket daha halk arz oluyor!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Özyaşar Tel ve Galvanizleme Sanayi AŞ ile Onur Yüksek Teknoloji AŞ'nin ilk halka arzını onayladı. SPK, sermaye artırımlarına ilişkin kararlarını da duyurdu.

Finans 17-05-24 07:56

Windows 11 etkinleştirme: Windows 11 nasıl etkinleştirilir? Windows 11 etkinleştirilmezse ne olur?

Windows 11, Microsoft teknoloji şirketi tarafından kullanıcılara sunulan bir işletim sistemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Windows 11 işletim sisteminin doğrulanabilmesi için etkinleştirme işleminin yapılması gerekmektedir. Bu etkinleştirme Windows kopyasının orijinal olduğunu ispatlamak içindir. Peki, Windows 11 nasıl etkinleştirilir ve etkinleştirilmezse ne olur?

Haber 16-05-24 19:14

Yenilenmiş telefon nedir, alınır mı? Yenilenmiş telefonda garanti var mı?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeler sayesinde her geçen gün yeni bir ürün piyasaya çıkmaktadır. Bu ürünlerin kimisi bilgisayar, tablet gibi ürünlerken kimisi ise akıllı cep telefonu gibi ürünlerdir. Özellikle mobil dünyada her sene önde gelen markaların bir üst modeli kullanıcılara sunulmaktadır. Ancak bazı kullanıcılar yeni modellere yönelmek yerine yenilenmiş telefonlara yönelmektedir. Peki, yenilenmiş telefon nedir, alınır mı ve yenilenmiş telefonda garanti var mı?

Haber 16-05-24 19:12

4K ve 8K nedir? 4K mı daha iyi 8K mı? 4K ile 8K arasındaki farklar

Her geçen gün teknoloji alanında yeni bir yenilik ve gelişme gözlemlenmektedir. Bu yeniliklerden biri de görüntü teknolojileridir. Görüntü teknolojileri alanında en sık karşılaşılan terimler çözünürlük terimleridir. 4K ve 8K kavramları da bu çözünürlük terimleri arasında yer almaktadır. Televizyon gibi teknolojik cihazlarda karşımıza çıkan görüntünün kaliteli olması ekran çözünürlüğüyle bağlantılı bir durumdur. Peki, 4K ve 8K nedir, 4K mı daha iyi 8K mı? 4K ile 8K arasındaki farklar nelerdir?

Haber 16-05-24 19:11

Hotspot nedir, ne işe yarar? Telefonda hotspot nasıl kullanılır?

Teknoloji alanında yaşanan gelişmelerle birlikte insan yaşamına birçok yenilik girmiştir. Bu yeniliklerden biri de internettir. Günümüzde internet bağlantısı bilgi paylaşımı, iletişim, alışveriş gibi birçok amaçla kullanılmaktadır. İnternete ulaşım sağlanabilmesi için Wi-Fi ya da mobil veri gibi kablosuz bağlantılara ihtiyaç duyulmaktadır. Bu bağlantıların olmadığı alanlarda ise hotspot denilen işlem devreye girmektedir. Peki, hotspot nedir, ne işe yarar ve telefonda hotspot nasıl kullanılır?

Haber 16-05-24 19:10

VDSL nedir? ADSL ve VDSL arasındaki fark

İnternetin beklenen verimi sağlaması ve hızlı olması, pek çok kullanıcı için en önemli konulardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. İnternet bağlantısı yavaş olduğunda tarayıcı sayfaları yavaş açılmaya başlar ve birtakım aksaklıkları da beraberinde getirir. Günümüzde VDSL, ADSL gibi birçok farklı veri aktarım hizmeti sunan teknoloji mevcuttur. Bu teknolojiler kullandıkları altyapılara göre kendilerine has birtakım özellikler taşımaktadır. Peki, VDSL nedir, ADSL ve VDSL arasındaki fark nedir?

Haber 16-05-24 19:08

Bakan Kacır'dan Togg yorumu: 'Otomotiv sektörünün dönüşümüne öncülük ediyor'

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Togg'un otomotiv sektörünün dönüşümüne öncülük ettiğini söyledi. Bakan Kacır, "Togg, halihazırda 30'dan fazla farklı startup ile çalışarak inovasyonu teşvik etme konusunda kararlılığını ortaya koyuyor" değerlendirmesini yaptı.

Finans 16-05-24 17:25

Agrotech, Holding yapılanmasına gidiyor

İleri teknolojiyle yükselen ve yeni nesil tarıma dayalı bir geleceği bugünden inşa etme vizyonuyla yola çıkan Agrotech Grup, tarım ve teknoloji sektöründe yeni yatırımlar ve satın alımlarla yoluna devam ediyor.

Haber 15-05-24 17:40

Xbox Game Pass nedir, ne işe yarar? Xbox Game Pass nasıl çalışır?

Teknoloji alanında yaşanan gelişmelerle birlikte birçok oyun çeşidi insanların hayatlarına girmiştir. Günümüzde birbirinden farklı oyun seçeneği sunan çok sayıda abonelik hizmeti mevcuttur. Bu abonelik hizmetlerinden biri Microsoft’un sunduğu Xbox Game Pass sistemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sistem bünyesinde oyunseverler için pek çok farklı oyun kategorisi bulunmaktadır. Peki, Xbox Game Pass nedir, ne işe yarar ve nasıl çalışır?

Haber 14-05-24 19:24

Üniversiteliler, depremzede öğrencilere bayramlık için tezgaha geçti

Gaziantep'te Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) üyeleri ve Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) öğrencileri, bağışçılardan aldıkları elbise ve eşyaları üniversite yerleşkesinde açtıkları stantta "pazarcı" gibi satarak elde ettikleri gelirle depremzede öğrencilere "bayramlık" almak için çaba gösteriyor.

Yurthaber 14-05-24 10:20

Bakanı Kacır TOGG sayısını açıkladı ve yeni bir özellik geleceğini duyurdu!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, gündeme dair soruları TRT Haber'de yanıtladı. Bakan Kacır yollardaki TOGG sayısını açıkladı ve yeni bir özelliğin geleceğini de duyurdu. İşte detaylar...

Manşet 13-05-24 23:10

Homeworld 3 sistem gereksinimleri nelerdir? Homeworld 3 kaç GB?

Blackbird Interactive tarafından oluşturulan yeni bilim kurgu RTS oyunu Homeworld 3 için resmî PC sistem gereksinimleri merak edilmektedir. Homeworld 3'ün içerisinde geliştirilmiş Ray Tracing efektlerinin yer aldığı söylenmektedir. Ayrıca NVIDIA'nın DLSS 3 teknolojisi ve AMD'nin FSR 2 teknolojisi de desteklenmektedir. Peki, Homeworld 3 sistem gereksinimleri nelerdir?

Haber 10-05-24 19:19

Silvan’da ’Bilim Fuarı’

Yeşil Silvan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan ve TÜBİTAK tarafından desteklenen Tübitak 4006 Bilim Fuarı törenle açıldı.

Yurthaber 10-05-24 12:09

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezaları artıyor! Kanun teklifi kabul edildi

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezalarının artırılmasını da içeren kanun teklifi, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda kabul edildi.

Finans 09-05-24 18:45

İzmir’de TÜBİTAK Bilim Projelerinin tanıtım toplantısı düzenlendi

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Projeleri kapsamında; desteklenmesine karar verilen 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı ve 4005 Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı projelerinin tanıtım toplantısını düzenlendi.

Yurthaber 09-05-24 15:15

Bitlis'te kantin size emanet uygulamasıyla öğrencilere güven duygusu aşılanıyor

Bitlis Ahmet Eren Bilim ve Sanat Merkezinde (BİLSEM) devam eden "kantin size emanet" uygulamasıyla, öğrencilere dürüstlük ve güven duygusu aşılanıyor.

Yurthaber 09-05-24 12:10

Prof. Dr. Tevfik Özlü: Bu hastalığa bağlı ölümler en çok genç yaşta! Tedavi edilmediğinde kötü sonuçlar doğuruyor

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, "Astım tedavi edilmediğinde yaşam kalitesini çok olumsuz olarak etkiler. Hatta bazen ölümlere yol açabilir. Maalesef astıma bağlı ölümler genç yaşta ölümlerdir. Astım aslında tedavi edilebilir bir hastalıktır. Bugünkü elimizde mevcut tedavi imkanlarıyla astımı, astımı olmayan bir kişi gibi kontrol altına alabiliyor ve normal bir hayat yaşatabiliyoruz" dedi.

Haber 07-05-24 15:07

Penta Teknoloji karlılık ve ciroda hız kesmedi

Penta Teknoloji’nin 2024’ün ilk çeyreğindeki konsolide cirosu, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 69 artışla 6 milyar TL oldu.

Finans 07-05-24 13:24

Şırnak Üniversitesi’nde TEKMER kuruluyor

Şırnak Üniversitesi, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) desteği ile Teknoloji Merkezi (TEKMER) kuruluyor.

Yurthaber 07-05-24 11:32

Halka arzda savunma sanayi rüzgârı! Altınay Savunma 8-10 Mayıs'ta talep toplayacak

Halka arz bekleyen yatırımcılar için savunma sanayi şirketinden haber geldi. Altınay Savunma halka arz oluyor. Şirket ALTNY bist koduyla Borsa İstanbul'a gelecek. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan şirket Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Altınay, "Halka arzın en büyük özelliği milletimizden almış olduğumuz güçle var ettiğimiz ve uluslararası düzeyde teknoloji oyuncusu olabilme potansiyeli olan bir teknoloji şirketini tekrar milletiyle beraber buluşturup kuvvetlendirmek" dedi.

Finans 07-05-24 10:26

Milli muharip uçak KAAN ikinci kez gökyüzü ile buluştu! 14 dakika havada kaldı

Türkiye'nin en önemli teknoloji projelerinden Milli Muharip uçak KAAN, ikinci uçuşunu başarıyla tamamladı. KAAN, 14 dakika havada kalarak, 10.000 feet irtifa ve 230 knot hıza ulaşmayı başardı.

Haber 06-05-24 17:16

Çağımızın yaygın problemi: Teknoloji bağımlılığı çocukların fiziksel, duygusal ve sosyal gelişimlerini olumsuz etkiliyor

Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi Çocuk Gelişimcisi R. Mukaddes Sarıkaya, teknoloji bağımlılığının çocukların fiziksel, duygusal ve sosyal gelişimlerini olumsuz etkileyebileceğine dikkati çekerek çocuklarda teknoloji bağımlılığı ile ilgili ebeveynlere ve öğrencilere önerilerde bulundu.

Kadin 06-05-24 12:12

İstanbul Marketing Summit Kırılma Noktası, 13 Mayıs’ta Zorlu PSM’de gerçekleşecek

Pazarlama ve İletişim dünyasını bir araya getiren İstanbul Marketing Summit, bu yılki ilk etkinliğini 13 Mayıs’ta Zorlu PSM’de gerçekleştirecek. Kırılma Noktası temasıyla düzenlenecek olan zirvede yapay zekâ, yaratıcılık, teknoloji, sürdürülebilirlik ve birçok konuda alanının önde gelen isimleri sahneye çıkacak.

Haber 03-05-24 21:44

Kitap meraklısı annenize hediye edebileceğiniz çok satan kitaplar

Anneniz tam bir kitap kurduysa doğru yerdesiniz! Anneler gününde, annenizin sevgisine karşılık verebileceğiniz en değerli hediye bir kitap olabilir. Anneniz tarih tutkunu mu, kişisel gelişime mi meraklı, yoksa bilim kurgu ve romana mı düşkün? Annenizi mutlu etmek için pek çok türdeki kitapları sizler için bir araya getirdik. İşte çok satan listelerinde yer alan ve annenizin ilgisini çekebilecek en popüler kitaplardan oluşan seçkimiz!

Haber 02-05-24 12:30

Araştırma tamamlandı: Aşırı öfke kalp krizine neden olur mu? Şaşırtıcı sonuçlar!

Bilim insanları kalp krizine neden olan faktörleri araştıran önemli bir çalışmaya imza attı. 280 kişinin bir teste tabii tutulduğu çalışmada katılımcılar 4 gruba ayrılarak kendilerine öfkelenecekleri, endişelenecekleri, üzülecekleri ve normal hissedecekleri duygular yaşatıldı. Ortaya çıkan sonuç bilim dünyasında heyecanla karşılanırken, aşırı öfke kalp krizini tetikler mi sorusuna da önemli bir cevap vermiş oldu.

Haber 02-05-24 10:54

Teknoloji tutkunu anneler için hayat kolaylaştırıcı hediye önerileri

Bu Anneler Günü'nde annenizin kalbine dokunacak ve ilgi alanına hitap edecek bir armağan seçmek istiyorsanız doğru yerdesiniz. Teknoloji tutkunu annenizi mutlu edecek harika seçeneklerle dolu bir liste hazırladık. Annenizin yaşamını daha da keyifli hale getirecek akıllı cihazlarla dolu seçkimizde akıllı tartılardan hızlı şarjlı diş fırçalarına, tabletten kulaklığa kadar pek çok teknolojik alet yer alıyor. Annenizin gözlerini parlatan bir hediye için içeriğimize göz atın!

Haber 01-05-24 19:42

Naci Görür'den 4 il için deprem uyarısı! 'Endişelendiriyor' diyerek açıkladı

Bilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, 4 il için deprem uyarısında bulundu. Görür, "Bugünlerde daha çok Tunceli, Bingöl Karlıova, Erzincan yöreleri biraz endişelendiriyor. İzmir'de de endişemiz var. Çünkü İzmir'de, 15 fay var. İzmir yarımadasını kesen fayların özelliklerini bilmiyoruz. Bilmediğimiz için sorun olarak düşünüyoruz" dedi. İşte Görür'ün o açıklamaları...

Haber 01-05-24 13:55

Yeni fon geliyor! Haberi Mehmet Şimşek duyurdu: İlk aşamada 50 milyon dolar...

Bakan Şimşek, Türkiye'de stratejik sektörler ve teknoloji alanlarında faaliyet gösteren şirketlere yatırım yapacak girişim sermayesi fonlarına kaynak aktarılması için üst fon kurulması çalışmalarında nihai aşamaya geldiklerini belirterek, gelecekte artması öngörülen fon büyüklüğünün ilk aşamada 50 milyon dolar olacağını söyledi.

Finans 01-05-24 13:15

28 il için 'sarı kod' Ankara, Adana.. 'Sınırı geçmiş durumda' Kuvvetli olacak, çamur yağacak! Meteoroloji'den son dakika 1 - 5 Mayıs hava durumu

Bugün hava nasıl? Yağmur ve çöl tozları devam edecek mi? Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son dakika hava durumu tahmin raporunu paylaşırken 28 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. Bu iller arasında Ankara, Adana, Eskişehir, Bolu, Gaziantep, Hatay ve Düzce de var. Öte yandan Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından toz taşınımı ve yağışlarla ilgili tahminlerini paylaştı. İşte il il Meteoroloji 1 Mayıs 2024 Çarşamba son dakika hava durumu tahminleri...

Haber 01-05-24 09:42

Yapay zeka önümüzdeki 20 yılın Süper Lig şampiyonlarını açıkladı! Zirvede eşitlik var

Yapay zeka, son 20 yılda Süper Lig'de şampiyon olacak takımları tahmin ederken listede Hatayspor, Gaziantep FK, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Alanyaspor da yer aldı. İşte detaylar...

Spor 30-04-24 20:40

Ağzınız sinyal veriyor: Dilinizdeki bu renklere dikkat! Kanser veya diyabet belirtisi olabilir

Harvard Üniversitesi'nden bilim insanları, dilinizin sağlığınız hakkında bilgi sağlayabileceğini söylüyor. Genellikle beyaz bir tabakaya sahip olabilen dil bazı durumlarda yediğiniz yiyecek ve içeceklere göre de farklı renklere bürünebilir. Yapılan bir araştırmaya göre dilinizdeki bu 3 sinyal kanser ve diyabet gibi hastalıkların belirtisi olabilir. İşte detaylar...

Haber 30-04-24 07:45

Concentrix + Webhelp, yoluna Concentrix adıyla devam ediyor!

Concentrix + Webhelp ticari adı altında faaliyet gösteren global teknoloji ve hizmet şirketi olan Concentrix Corporation (NASDAQ: CNXC), bugün adını Concentrix olarak değiştirdiğini ve marka gelişimini sürdürdüğünü duyurdu.

Haber 29-04-24 22:31

Dünyaca ünlü fizikçiler Fethiye'de buluştu, 2 derece daha artarsa geri dönüş yok diye uyardı!

Nobel Ödüllü İngiliz bilim insanı Geoffrey Levermore, Muğla'nın Fethiye ilçesinde dünyadaki ünlü fizikçilerin katıldığı 9'uncu Uluslararası Süperiletkenlik Manyetizma Konferansı (ICSM2024) ve 2'nci Uluslararası Kuantum Malzemeleri ve Teknolojileri Konferansı'nda (ICQMT2024) konuşma yaptı. Levermore, "Eğer dünyanın sıcaklığı gelecekte 2 derece daha artarsa hakikaten biz ne olacağını tam olarak bilmiyoruz ve bir daha geri dönüşü olmayan bir noktaya geleceğiz." dedi.

Haber 28-04-24 09:51

Katmer tarifi: Katmer nasıl yapılır?

Türkiye’deki eşsiz lezzetlerden biri de Gaziantep mutfağından gelir. Katmer adı verilen bir tatlı olan bu lezzet, aynı zamanda Ege bölgesinde sık olarak yapılan tuzlu bir hamur işi ile aynı ismi paylaşır. Sivas’ta, Gaziantep’te, Kilis’te farklı biçimlerde yapılan ve coğrafi işareti bulunan bu lezzeti siz de evinizde kendi mutfağınızda pişirebilirsiniz. İşte çok lezzetli katmer tarifimiz...

Yemek 27-04-24 15:56

Aman dikkat bu hatayı yapmayın! Çocuklarda göz sağlığı için 30 kuralı

Teknolojinin gelişmesiyle beraber telefon, tablet ve bilgisayar gibi aletlerin kullanım yaşı da düşmeye başladı. Göz sağlığını tehdit eden bu duruma karşı önlemler alınması gerektiğine dair uzmanlar tarafından uyarılar yapılıyor. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şerife Gülhan Konuk, "30 saniye kuralımız var. 30 dakikada bir 30 saniye 30 metre ileriye bakmak şeklinde." dedi.

Kadin 27-04-24 15:52

Fellah köftesi tarifi: Fellah köftesi nasıl yapılır?

Farklı bölgelerde farklı isimlerle de bilinen Fellah Köftesi, Gaziantep şehri ile özdeşleşmiş ve hatta coğrafi işaret almış bir tariftir. Lüks lokantaların menüsünde de yer alan bu tarifi siz de kendi evinizde yapabilir, yemek sofralarınızı ve öğünlerinizi bu lezzet ile renklendirebilirsiniz.

Yemek 26-04-24 16:37

Teknopark, Niğde’nin teknoloji yolculuğuna yeni bir boyut kazandırıyor

Teknoloji ile mal ve hizmet üretmek isteyen girişimcileri çatısı altında toplayan Niğde Teknopark, tarımdan savunma sanayisine kadar geniş bir yelpazede sektörlerin teknolojik potansiyelini harekete geçiriyor.

Yurthaber 26-04-24 11:55

Tavuk ciğeri tarifi: Tavuk ciğeri nasıl yapılır?

Türk mutfağından çıktığı bilinmesine rağmen dünya mutfaklarında da adı duyulan ve yapılan birçok tarif vardır. Bunlardan biri de adı daha çok Diyarbakır, Şanlıurfa ve Gaziantep şehirleri ile birlikte anılan ciğer tarifidir. Daha hafif yemeyi tercih edenler bu tarifi tavuk ciğeriyle de yapabilirler. İşte hem hafif hem de lezzetli tavuk ciğeri tarifi...

Yemek 25-04-24 17:15

4. Mobilefest Teknoloji Fuarı ve Kongresi kapılarını açtı

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, "Tamamen yerli milli imkanlarla ürettiğimiz uydumuz Türksat 6A'nın da şu anda son testi yapılıyor. Haziran-temmuz gibi yörüngeye fırlatacağız." dedi.

Yurthaber 25-04-24 14:01

Keban Baraj Gölü'nde engerek yılanı popülasyonundaki artışı uzmanı değerlendirdi

Fırat Üniversitesi (FÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Akın Temizer, Elazığ'da Keban Baraj Gölü çevresinde görülen engerek yılanı popülasyonundaki artışta küresel ısınma ve ekolojik yapının değişmesi, sürüngenlerle beslenen kartal, şahin ve doğan gibi yırtıcı kuşların doğada azalmasının etkili olduğunu belirtti.

Yurthaber 25-04-24 11:53