Su Orucu Nasil Tutulur Haberleri

Sahura kalkmadan oruç tutulur mu, sahura kalkmadan tutulan oruç kabul olur mu? Sahura kalkmadan oruca nasıl niyet edilir?

11 ayın sultanı olarak kabul edilen Ramazan'ın gelmesiyle birlikte orucu bozan eylemlerle ilgili araştırmalara başlanır. Bu mübarek ayda, kişiler 'sahura kalkmadan oruç tutulur mu?' sorusunun yanıtını aramaktadır. Peki sahura kalkmadan oruç tutulur mu?

Haber 2024-03-21 23:11:46

Ramazan'ı karşılama orucu: Ramazan'ı karşılamak için oruç tutulur mu? Ramazan'ı karşılama orucu var mı?

Her yıl farklı zaman dilimlerinde başlayan ve biten ramazan ayı, birçok soruyu ve merak edilen konuyu da birlikte getirir. Çok sayıda adeti ve geleneği olan, içinde bereketi ve sabrı da barındırdığına inanılan Ramazan ayında 1 aylık dönem boyunca tutulan oruçlar ile ilgili de merak edilen bazı durumlar bulunur. En çok merak edilen durumlardan biri de karşılama orucu adı verilen durumdur. Peki, Ramazan'ı karşılama orucu var mı, Ramazan'ı karşılamak için oruç tutulur mu?

Haber 2024-03-04 22:16:40

MEVLİD KANDİLİ ORUCU 2023 ne zaman tutulur? Diyanet'e göre Mevlid Kandili'nde oruç tutulur mu, nasıl niyet edilir? Fazileti ve sevabı!

Mevlid Kandili'nde oruç tutulur mu? Merak edilen sorunun yanıtını öğrenmek istenler Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan bilgileri inceliyor. Hz. Muhammed'in dünyaya geldiği gün olarak bilenen bu kandilde birçok kişi ibadetlerini yerine getirecek. Peki, Mevlid Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi gün başlar? Mevlid Kandili orucu için nasıl niyet edilir?

Haber 2023-09-26 10:11:57

2023 Mevlid Kandili orucu ne zaman tutulur, saat kaçta? Mevlid Kandili orucu fazileti ve sevabı

Mevlid Kandili orucu ile ilgili detaylar merak konusu oldu. Hz. Muhammed'in dünyaya teşrif ettiği gün olarak kabul edilen yılın son kandilinde ibadetlerini eksiksiz yapmak isteyenler konuya ilişkin araştırma yapıyor. Diyanet tarafından yayımlanan bilgiler inceleniyor. Peki 2023 Mevlid Kandili orucu ne zaman tutulur? Mevlid Kandili orucu saat kaçta tutulur, nasıl niyet edilir, farz mı?

Haber 2023-09-26 10:11:20

Su orucu faydaları: 7 günlük su orucu kaç kilo verdirir?

Son yıllarda sağlıklı yaşam ve kilo yönetimi konularında önemli bir trend haline gelen su orucu insanların dikkatini çeken etkileyici sonuçlar sunan bir beslenme yöntemi olarak öne çıkıyor. Su orucu belirli bir süre boyunca sadece su tüketilerek uygulanan bir beslenme rejimidi. Ancak 7 günlük su orucunun ne kadar etkili olduğu ve kaç kilo verdirme potansiyeli taşıdığı dikkat çeken bir soru işareti haline gelmiştir.

Haber 22-09-23 22:05

MEVLİD KANDİLİ ORUCU 2023: Mevlid Kandili'nde oruç tutulur mu, nasıl niyet edilir, sevabı nedir? Diyanet açıkladı

Mevlid kandili orucuna dair araştırmalar hız kazandı. Veladet Kandili olarak da geçen Mevlid Kandili Hz. Muhammed’in doğum günü vesilesiyle idrak edilmektedir. Mevlid Kandili bol bol dua ve ibadetler eşliğinde sürdürülür. Aynı zamanda birçok Müslüman vatandaş bu özel günde oruç tutar. Peki, Mevlid Kandili'nde oruç tutulur mu, nasıl niyet edilir, sevabı nedir?

Haber 22-09-23 17:30

AŞURE GÜNÜ ORUCU 2023: Aşure günü oruç tutulur mu, nasıl niyet edilir?

Aşure Günü orucu merak konusu olurken Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından konuya dair yayımlanan bilgiler internette inceleniyor. Muharrem ayının onuncu günü nihayet geldi. Bugünü ibadet ederek geçirmek isteyen kişiler "Aşure günü oruç tutulur mu, ne zaman tutulur?" sorusuna yanıt arıyor. İşte Aşure Günü orucu ile ilgili detaylar...

Haber 28-07-23 07:50

MUHARREM AYI ORUCU: Muharrem ayında kaç gün oruç tutulur, ne zaman bitiyor? Diyanet açıkladı!

Muharrem ayı orucu 19 Temmuz Çarşamba günü vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Bu ay, İslam peygamberi Hazreti Muhammed tarafından Allah’ın ayı olarak nitelendirilmiştir. Birçok kişi internette konya ilişkin araştırma yapıyor. Peki, Muharrem ayında kaç gün oruç tutulur? Muharrem ayı orucu ne zaman bitiyor?

Haber 19-07-23 08:01

MUHARREM AYI ORUCU: Muharrem Ayı orucu ne zaman tutulur, bugün mü, kaç gün tutulur?

Muharrem Ayı orucu hakkında arama motorlarında yapılan sorgulamalar hız kazandı. Bu ay, İslam peygamberi Hazreti Huhammed tarafından Allah’ın ayı olarak nitelendirilmiştir. Öte yandan insanlık açısından büyük manalar ihtiva eden hicret bu ayda gerçekleşmiştir. Muharrem Ayı bu yıl 19 Temmuz Çarşamba günü itibarıyla başlamış bulunuyor. Peki, Muharrem Ayı orucu ne zaman tutulur? Muharrem ayı orucu bugün mü tutulmaya başlanır, kaç gün tutulur?

Haber 19-07-23 07:26

ARİFE GÜNÜ ORUCU 2023: Arife günü oruç tutulur mu, nasıl niyet edilir, sevabı nedir? Diyanet açıkladı

Arife günü orucu ile ilgili sorgulamalar hız kazandı. İslam peygamberi Hz. Muhammed (s.a.s) "Arife günü tutulan orucun geçmiş ve gelecek birer yıllık günahları bağışlayacağı Allah'tan umulur." diye buyurmuştur. Konuya ilişkin detaylar merak konusu oldu. Birçok kişi internette "Arife günü oruç tutulur mu?" sorusuna yanıt arıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından konuya dair açıklamada bulunuldu. Peki, arife günü oruca nasıl niyet edilir, sevabı nedir?

Haber 26-06-23 11:48

Şevval orucu ne zaman, kaç gün tutulur 2023? Şevval ayı orucu nedir, nasıl niyet edilir? İşte Diyanet bilgisi

Şevval ayı orucunun ne zaman tutulacağı merak ediliyor. Ramazan Bayram'ının sona ermesinin ardından Şevval ayı ve orucu gündeme geldi. Bu oruç, Ramazan'ın ayının hemen ardından tutularak 30 güne 6 gün ekleyerek yapılan bir ibadet şeklidir. Fazileti ve ecri büyük olduğu için bu 6 günlük orucun sünnet olarak biliniyor. Peki, Şevval orucu ne zaman, kaç gün tutulur 2023? Şevval ayı orucu nedir, nasıl niyet edilir?

Haber 25-04-23 23:33

Şevval ayı orucu ne zaman 2023, kaç gün tutulur? Ramazan’da tutulamayan oruçlar Şevval orucu niyetiyle tutulabilir mi?

Şevval ayı orucu Ramazan Bayramı'nın ardından vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Bu oruç, Ramazan'ın hemen ardından tutularak 30 güne 6 gün ekleyerek yapılan bir ibadet şeklidir. Fazileti ve ecri büyük olduğu için bu 6 günlük orucun sünnet olarak biliniyor. Peki, Şevval ayı orucu ne zaman 2023, kaç gün tutulur? Ramazan’da tutulamayan oruçlar Şevval orucu niyetiyle tutulabilir mi?

Haber 24-04-23 15:21

Kadir Gecesi oruç tutmamak günah mı? Diyanet'e göre Kadir Gecesi oruç tutmamanın günahı nedir?

Kadir Gecesi'nde oruç tutmamanın günah olup olmadığını öğrenmek isteyen vatandaşlar internette yaptıkları sorgulamalara hız verdi. Bu gece, Kur'an'ı Kerim'in İslam peygamberi Hazreti Muhammed'e vahyedilmeye başlandığı gecedir. Bugün eller semaya kalkacak, dualar edilecek. Öte yandan birçok kişi arama motorlarında "Kadir Gecesi oruç tutmamak günah mı?" sorusuna yanıt arıyor. Peki, Kadir Gecesi orucu ne zaman tutulur, nasıl niyet edilir? İşte, sevabı ve fazileti...

Haber 17-04-23 12:17

Diyetisyen Elanur Yılmaz Akay: Orucu su ile açın, çorba sonrası ara verin

Diyetisyen Elanur Yılmaz Akay, "Oruç mutlaka su ile açılmalıdır. Çorba sonrası ara verilmelidir ki mide ve bağırsak sistemi rahat etsin, beyin doyduğunu anlayabilsin" dedi.

Haber 04-04-23 11:10

Oruçluyken adet olunca ne yapılır? Oruçluyken regl olmak orucu bozar mı?

Adet, regl olmanın orucu bozup bozmayacağı, Ramazan ayına kısa bir süre kala araştırılmaya başlandı. Bilindiği üzere sakız çiğnemek, yemek yemek, su içmek gibi durumlar orucu bozuyor. Oruçlu kişi orucunu bilerek bozarsa kaza orucu tutarak telafi edebiliyor. Peki oruçluyken adet olunca ne yapılır? Oruçluyken regl olmak orucu bozar mı? İşte detaylar...

Haber 09-03-23 17:02

BERAT KANDİLİ ORUCU kaç gün tutulur, ne zaman? Berat Kandili orucuna nasıl niyet edilir? Diyanet İşleri Başkanlığı açıkladı!

Berat Kandili orucu ile ilgili detaylar merak konusu oldu. İbadetlerini eksiksiz olarak yerine getirmek isteyenler arama motorlarında konuya ilişkin araştırma yapıyor. Peki, Berat Kandili orucu kaç gün tutulur, ne zaman? Berat Kandili orucuna nasıl niyet edilir? Diyanet İşleri Başkanlığı açıkladı!

Haber 06-03-23 10:34

Şaban ayı orucu kaç gün tutulur, hangi günler tutulmalıdır? Şaban ayı ilk gün orucuna nasıl niyet edilir? Diyanet açıkladı!

Şaban ayı orucu ile ilgili araştırmalar 21 Şubat 2023 Salı günü hız kazandı. Mübarek üç ayların içerisindeki ikinci ay ve aynı zamanda Ramazan'ın habercisi olan Şaban ayında oruç tutmak oldukça faziletlidir. Şâban ayının büyük kısmını oruçlu geçiren Hz. Peygamber “İnsanların değerini bilemedikleri bu ayda ameller Allah’a arzedilir; ben amellerimin oruçlu iken Allah’a arzedilmesini arzu ediyor ve bu ayda oruç tutuyorum” buyurmuştur. Peki, Şaban ayı ilk gün orucuna nasıl niyet edilir?

Haber 21-02-23 23:58

Miraç Kandili orucu kaç gün tutulur, hangi günler? Miraç Kandili orucuna nasıl niyet edilir? Diyanet açıkladı!

Miraç Kandili bugün idrak edilecek. Bilindiği üzere Recep ayının 27. gecesine Miraç gecesi denilmektedir. Miraç kelime anlamı itibariyle göğe çıkma, yükselme anlamlarına gelir. İsra ve Miraç hâdisesi, İslam peygamberi Hz. Muhammed’in (s.a.v.) hicretinden 18 ay evvel vukû bulmuştur. Miraç Kandili'ni çeşitli ibadetlerle geçirmek tavsiye edilir. Peki, Miraç Kandili orucu kaç gün tutulur, hangi günler? Miraç Kandili orucuna nasıl niyet edilir? Ayrıntılar haberimizde...

Haber 17-02-23 22:57

MİRAÇ KANDİLİ'NDE ORUÇ TUTULUR MU? Kandil orucu var mı, kaç gün tutulur? Miraç Kandili bugün idrak edilecek!

Miraç Kandili orucu konusu merak edildi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan bilgilere ulaşmak isteyen internet kullanıcıları araştırma yapmaya devam ediyor. Miraç Kandili bugün idrak edilecek. Peki, Miraç Kandili'nde oruç tutulur mu, kaç gün tutulur? İşte konuya ilişkin ayrıntılar...

Haber 17-02-23 07:05

MİRAÇ KANDİLİ ORUCU kaç gün, hangi gün tutulur? Cuma günü tek gün oruç tutulur mu? İşte Miraç Kandili orucu fazileti

Miraç Kandili orucunun ne zaman, hangi gün tutulacağı merak edilen konular arasında yer alıyor. Müslümanların heyecanla beklediği Miraç Kandili yarın idrak edilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı yayımladığı dini takvimde bu önemli günün 17 Şubat Cuma gününe denk geldiğini duyurdu. Peki, Miraç Kandili orucu kaç gün, hangi gün tutulur? Cuma günü tek gün oruç tutulur mu? İşte Miraç Kandili orucu fazileti

Haber 16-02-23 19:03

Regaip kandili orucu hangi gün, kaç gün tutulur? Regaip Kandili Cuma günü oruç tutulur mu?

Regaip Kandili 26 Ocak'ta idrak ediyor. Mübarek üç ayların gelişini müjdeleyen Regaip Kandilinde ibadet etmek, sevap kazanmak isteyen Müslümanlar, Regaip Kandili oruç zamanını araştırıyor. Peki Regaip Kandili Cuma günü oruç tutulur mu? Regaip Kandili orucu hangi gün, kaç gün tutulur? İşte merak edilenler...

Haber 26-01-23 15:46

Regaip Kandili'nde oruç tutulur mu? İşte yılın ilk kandili olan Regaip Kandili orucu sevabı, fazileti ve önemi...

Regaip Kandili'nde oruç tutulur mu, sorusunun yanıtı merak konusu oldu. Hz. Muhammed, Regaip gecesinde (s.a.v) ana rahmine düşmüştür. Bu mübarek gecede ibadetlerini eksiksiz ve doğru olarak yerine getirmek isteyenler Diyanet'in yayımladığı bilgileri inceliyor. Peki, Regaip Kandili'nde oruç tutulur mu? İşte Regaip Kandili orucu sevabı, fazileti ve önemi...

Haber 26-01-23 09:11

Regaip Kandili'nde oruca nasıl niyet edilir? Regaip Kandili'nde oruç tutulur mu, kaç gün tutulur?

Regaip Kandili orucu ve nasıl niyet edileceği vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Regaip Kandili İslam Peygamberi Hz. Muhammed (s.a.v) ana rahmine düşmesini, yani annesi Amine validemizin Hz. Muhammed'e gebe kalmasını ifade etmektedir. Peki, Regaip Kandili'nde oruca nasıl niyet edilir? Regaip Kandili'nde oruç tutulur mu, kaç gün tutulur? İşte detaylar...

Haber 26-01-23 06:29

Nafile oruca ne zaman, hangi günler niyet edilir? Sahursuz nafile orucu tutulur mu, bozulursa ne olur?

Nafile oruca ne zamana kadar niyet edileceği sorusu, 3 ayların başlanıgıçı olan Recep ayının başlamasıyla beraber merak konusu oldu. Nafile orucu Hz. Peygamber (s.a.v) döneminde 3 aylarda tutulurdu. Her bir ay için tutulan nafile orucunun kuralları da farklı olmaktaydı. Bu doğrultuda nafile orucu hakkında merak edilen sorular hız kesmeden araştırılıyor. Peki, Nafile oruca ne zaman, hangi günler niyet edilir? Sahursuz nafile orucu tutulur mu, bozulursa ne olur?

Haber 24-01-23 20:00

Kaza orucuna ne zaman niyet edilir? Kaza orucu nedir, ne demek? Diyanet'ten açıklama!

Kaza orucu, oruç tutmakla sorumlu Müslümanların mezeretten dolayı görevini yerine getirememesi sonucu tutulur. Oruç tutulmadığı günler belirlenir ve buna göre bu oruçlar, bayram günleri dışında tutulur. Diyanet'in kaza orucu açıklamasında detaylar yer aldı. Peki kaza orucuna ne zaman niyet edilir? Kaza orucu nedir, ne demek?

Haber 24-01-23 13:04

Üç aylar orucu ne zaman tutulur? ÜÇ AYLAR DUASI, TESBİHİ nedir? İşte üç aylar duası ve tesbihleri

Üç aylar duası ve tesbihi için araştırmalar başladı. Üç aylar başlangıcı 2023 yılında da heyecanla bekleniyordu. Müslümanlar mübarek ayları her sene coşkuyla karşılıyorlar. Regaip, Miraç ve Berat kandilleri ile Kadir Gecesi gibi özel gecelerin içinde yer aldığı üç aylarda bol bol ibadet ediliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan takvim ile tarihler belli oldu. Peki, Üç aylar orucu ne zaman tutulur, duası ve tesbihi nedir?

Finans 23-01-23 16:52

Üç aylar orucu ne zaman başlıyor, bugün mü? 3 aylar orucu kaç gün tutulur? Diyanet açıkladı!

İslam aleminde Recep, Şaban ve Ramazan ayını kapsayan rahmet ve bereket mevsimi üç aylar bugün itibariyle başladı. Üç Aylar’da önemli nâfile ibadetlerden biri de oruç olarak biliniyor. Recep ve Şâban aylarının tamamının oruçlu geçirilerek Ramazan ile birleştirilmesi “Üç Aylar Orucu” şeklinde adlandırılır. Peki, Üç aylar orucu ne zaman başlıyor, hangi günler tutulur? 3 aylar orucu kaç gün tutulmalıdır? İşte ayrıntılar...

Haber 23-01-23 14:17

Recep Ayı orucu ne zaman, kaç gün tutulur, nasıl niyet edilir? Üç aylar başlangıcı Recep ayı orucu günleri 2023

Recep ayı orucu ile ilgili detaylar Recep ayının ilk gününde vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Üç aylar başlangıcı Recep ayı orucu arama motorlarında sorgulanmaya devam ediliyor. Üç aylar ile ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan bilgilere göre; Recep ve Şaban aylarının aralıksız olarak oruçlu geçirilmesinin dinî bir dayanağı yoktur. Fakat, kişinin sağlığı müsait olduğu takdirde dilerse nafile oruç tutabilir. İşte ayrıntılar...

Haber 23-01-23 06:43

Su diyeti nasıl yapılır, su diyetinde ne içilir? Su orucu diyeti ile nasıl kilo verilir?

Su diyeti 7 gün yapılan, su ve haşlanmış sebzeler ile beslenilen kısa bir diyet programıdır. Sağlıklı bireyler su diyeti ile 7 günde 7 kiloya kadar kilo kaybı yaşayabilir. Diyet uygulanırken günde en az 3 litre kadar su tüketilmesi gerekir. Ancak su diyeti yapmadan önce mutlaka genel sağlık kontrolünün sağlanması gerekir. Su orucu olarak da adlandırılan su diyeti pek çok kişi tarafından tercih edilen kısa süreli bir diyettir. Su diyeti nedir nasıl yapılır?

Haber 04-11-22 16:37

Mevlid Kandili orucu niyeti nasıl yapılır? Kandil orucu niyet etmeden tutulur mu?

Mevlid Kandili'nde oruç tutacak olan Müslüman vatandaşlar Mevlid Kandili orucu niyetinin nasıl yapıldığını merak ediyor. Veladet Kandili olarak da geçen Mevlid Kandili Hz. Muhammed’in doğum günü vesilesiyle idrak edilmektedir. Mevlid Kandili bol bol dua ve ibadetler eşliğinde sürdürülür. Aynı zamanda birçok Müslüman vatandaş bu özel günde oruç tutar. Peki, Mevlid Kandili orucu niyeti nasıl yapılır? Kandil orucu niyet etmeden tutulur mu?

Haber 07-10-22 19:59

Cuma günü tek gün oruç tutulur mu? Mevlid Kandili orucu kaç gün tutulur? Diyanet'ten 'kandil orucu' açıklaması!

Cuma günü tek gün oruç tutulup tutulmayacağı, Mevlid Kandili orucunu tutmak isteyen kişiler tarafından arama motorlarında sorgulanmaya başlandı. Mevlid Kandili, bugün idrak edilecek. Bu önemli günü idrak etmek isteyenler oruç ibadetini de yerine getirecekler. Konuya ilişkin detaylar merak konusu oldu. Peki, Cuma günü tek gün oruç tutulur mu? Mevlid Kandili orucu kaç gün tutulur?

Haber 07-10-22 07:18

MEVLİD KANDİLİ ORUCU ne zaman? Mevlid Kandili’nde oruç tutulur mu, nasıl niyet edilir? Diyanet açıkladı!

Mevlid Kandili orucunun ne zaman, hangi gün tutulacağı İslam Peygamberi Hazreti Muhammed'in doğum günü olarak kabul edilen Mevlid Kandili sebebiyle merak konusu oldu. Mevlid Kandili orucu tutmak isteyen vatandaşlar sahur ve iftar saatleri aralığında orucu bozan durumlardan uzak durmak durumundadır. Diyanet İşleri Başkanlığı kandil orucu ile ilgili bilgileri yayımladı. Peki, Mevlid Kandili orucu ne zaman, nasıl niyet edilir?

Haber 07-10-22 07:12

Muharrem ayı ne zaman bitiyor? Muharrem ayı orucu ne zaman tutulur?

Muharrem ayının gelmesiyle beraber, bu ayın ne zaman başlayıp ne zaman biteceği ve yapılan ibadetler arasında yer alan Muharrem ayı orucunun ne zaman tutulacağı merak konusu oldu. Peki Muharrem ayı ne zaman başlar, ne zaman biter? 2022 Muharrem ayı orucu ne zaman tutulur?

Haber 07-08-22 11:57

Muharrem ayı orucu ne zaman tutulur? Muharrem orucu ne zaman başlıyor, kaç gün tutulur? Diyanet açıkladı!

Muharrem ayı orucu ile ilgili ayrıntılar ibadetlerini eksiksiz yerine getirmek isteyen vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Birçok kişi internette yaptıkları araştırmalara hız verdi. Peki Muharrem ayında kaç gün, nasıl oruç tutulur? Muharrem ayı orucu ne zaman bitiyor? Ayrıntılar haberimizde...

Haber 05-08-22 15:35

Muharrem ayı orucu ne zaman bitiyor? Muharrem ayı orucu kaç gün, nasıl oruç tutulur?

Muharrem ayı orucu ile ilgili detaylar, son günlerde sık sık sorgulanmaya başladı. İslam aleminin önemsediği aylardan biri olan Muharrem ayının başlamasıyla beraber, Müslüman vatandaşlar ibadetlerini yerine getirmeye başladı. Muharrem ayında oruç tutan vatandaşlar Muharrem orucu hakkındaki detayları araştırmaya başladı. Peki Muharrem ayında kaç gün, nasıl oruç tutulur? Muharrem ayı orucu ne zaman bitiyor? İşte tüm detaylar...

Haber 01-08-22 17:59

Muharrem ayı orucu ne zaman tutulur? Muharrem ayında kaç gün, nasıl oruç tutulur?

Muharrem ayı orucu ile ilgili detaylar vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Muharrem ayı hicri takvimin ilk ayı olarak kabul edilmektedir. Peki Muharrem ayı orucu ne zaman tutulur? Muharrem ayında kaç gün, nasıl oruç tutulur? İşte merak edilen soruların yanıtı ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından konuya ilişkin yayımlanan bilgiler...

Haber 28-07-22 12:34

Zilhicce ayı nedir, zilhicce orucu ne zaman tutulur? 2022 Zilhicce ayı ne zaman hangi gün?

Zilhicce ayı nedir, zilhicce orucu ne zaman tutulur gibi soruların yanıtı, Kurban Bayramı'nı da kapsayan Zilhicce ayının gelmesiyle beraber binlerce Müslüman vatandaş tarafından sorgulanıyor. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s) tarafından da Zilhicce ayında oruç tutmanın önemine değinilmiştir. Peki, Zilhicce ayı nedir, zilhicce orucu ne zaman tutulur? 2022 Zilhicce ayı ne zaman hangi gün?

Haber 01-07-22 08:02

Zilhicce ayı ne zaman 2022? Zilhicce ayı nedir, orucu nasıl tutulur?

Zilhicce ayı ne zaman 2022? urban Bayramı için geri sayım devam ederken Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından konuya ilişkin açıklamada bulunuldu. Müslümanlar için önemli olan bu ay için geri sayım sürüyor. Peki Zilhicce ayı ne zaman 2022? Zilhicce ayı nedir, orucu nasıl tutulur? İşte merak edilenler...

Haber 23-06-22 08:38

Zilhicce ayı ne zaman 2022? Zilhicce ayı orucu kaç gün, nasıl tutulur? Diyanet açıkladı!

Zilhicce ayı ne zaman 2022? Kurban Bayramı için geri sayım devam ederken Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından konuya ilişkin açıklama yapıldı. Müslümanlar için önemli olan bu ay için az bir süre kaldı. Vatandaşlar internette konuya ilişkin yaptıkları araştırmaları sürdürüyor. Peki Zilhicce ayı orucu kaç gün, Zilhicce orucu nasıl tutulur? İşte detaylar...

Haber 23-06-22 08:34

ZİLHİCCE AYI NEDİR? 2022 Zilhicce ayı ne zaman? Zilhicce orucu nasıl tutulur? Diyanet İşeri Başkanlığı açıkladı!

Zilhecce ayı nedir? Kurban Bayramı için geri sayım sürerken Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından konu ile ilgili açıklamada bulunuldu. Müslümanlar için önemli olan bu ay için az bir süre kaldı. Birçok kişi arama motorlarında konuya ilişkin yaptıkları sorgulamalara devam ediyor. Peki 2022 Zilhicce ayı ne zaman? Zilhicce orucu nasıl tutulur? İşte ayrıntılar...

Haber 23-06-22 08:33

Şevval ayı ne zaman? Şevval ayı nedir? Şevval ne anlama geliyor? Şevval ayı orucu nasıl tutulur?

Şevval ayına dair araştırmalar devam ediyor. Hicri takvimde Ramazan ayından sonra gelen Şevval ayı, 6 günlük orucun tutulduğu ve faziletlerinin çok olduğu bir ay olarak bilinmektedir. Şevval ayının bitmesine kısa süre kala oruç tutmak isteyenler Şevval ayının son günü araştırılıyor. İşte detaylar!

Haber 27-05-22 09:24

Şevval orucu nedir? Şevval orucu ne zaman ve nasıl tutulur? Şevval orucu fazileti nedir?

Şevval orucu gündemde yer alıyor. Ramazan'dan sonra Şevval orucu araştırmaları hız kazandı. Altı oruçlar da denilen 6 gün orucu bayramın hemen ardından yerine getirmek için Müslümanlar tarafından araştırılıyor. Diyanet dini günler takvimi ile belirlenen Şevval ayı başlangıcı Ramazan ayının bitimiyle birlikte başladı. İşte merak edilen şevval orucu ne zaman tutulur, altı gün orucu nasıl tutulur? soruların detayları!

Haber 05-05-22 15:25

Şevval ayı 2022 ne zaman? Şevval ayı orucu ne zaman tutulur, nasıl niyet edilir? Diyanet açıkladı!

Şevval ayı 2022 ne zaman? sorusunun yanıtı ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan dini günler takvimi, Ramazan Bayramı'nın ilk günü en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Hz. Muhammed konuya ilişkin (s.a.s.), “Kim Ramazan orucunu tutar ve ona bu aydan altı gün ilave ederse, sanki yılın bütününde oruç tutmuş gibi olur.” diye buyurmuştur. Peki Şevval ayı 2022 ne zaman? Şevval ayı orucu ne zaman tutulur, nasıl niyet edilir? İşte Diyanet'in açıklaması ve detaylar...

Haber 02-05-22 08:32

Bayramda oruç tutulur mu? Bayramda kaza orucu tutmak caiz midir?

Bayram günlerinde oruç tutulup tutulmayacağı merak ediliyor. Rahmet ve mağfiret ayı Ramazan ayı bu sene 1 Mayıs tarihinde bitecek ve Ramazan Bayramı'nın ilk günü 2 Mayıs tarihinde idrak edilecek. Peki bayramda oruç tutulur mu? Bayramda kaza orucu tutmak caiz mi? İşte merak edilenler...

Haber 21-04-22 10:20

Oruçluyken adet olunca oruç bozulur mu? Adetliyken oruç tutulur mu? Adetin kaçıncı gün oruç tutulur? Adet orucu bozar mı?

Oruçluyken adet(regl) olmak orucu bozar mı sorusu merak edilen soruların başında geliyor. Ramazan ayında orucu bozan durumlardan en çok araştırılan konuların başında oruçluyken regl olmak orucu bozar mı, kadınların her ay geçirdiği adet dönemi orucu bozar mı? soruları kadınların merak ettiği soruların başında gelmektedir. Hangi durumlar orucu bozar hangileri bozmaz işte detaylar!

Haber 19-04-22 12:12

Kusmak orucu bozar mı? İstifra etmek orucu bozar mı? Kusunca kaç gün oruç tutulur?

Kusmak orucu bozar mı? sorusu oruç tutan vatandaşların sorduğu sorular arasında yer alıyor. Orucu bozan pek çok durum vardır. Onların içinde istifra etmek var mı yok mu oruç tutanlar, bunu önemli noktayı da öğrenmek istiyor. Kendiliğinden kusmak veya isteyerek kusmak orucu bozar mı? Bu soruların yanıtları aranıyor. İşte kusmak orucu bozar mı sorusunun yanıtı!

Haber 19-04-22 12:04

Kefaret orucu ne zaman tutulur? Kefaret orucu nedir? Kefaret orucu nasıl tutulur?

Kefaret orucu ne zaman tutulur, kefaret orucu nasıl tutulur soruları gündemde yer alıyor. Kefaret orucunun nasıl tutulduğu binlerce Müslümanın merakla araştırılıyor. 11 ayın sultanı Ramazan ayında Kefaret orucu sorgulanıyor. Kefaret Orucu da oruç türlerinden biridir. Oruç tutan vatandaşlar, kefaret orucuna dair detayları öğrenmek istiyor. İşte kefaret orucuna dair araştırılan detaylar!

Haber 18-04-22 13:16

Hasan Mezarcı: Oruç tutanlar, su içersek...

Refah Partisi eski milletvekili Hasan Mezarcı kendisini mesih ilan etmesiyle tanınıyor. Hasan Mezarcı Ramazan ayına dair yaptığı bir paylaşımla gündeme geldi. Hasan Mezarcı "Su içmenin orucu bozacağına dair dini ahkâmı iptal ettiğini" söyledi.

Magazin 14-04-22 14:56

Hasan Mezarcı kimdir? Kendini 'Mesih' ilan eden Hasan Mezarcı oruçta su içme yasağını kaldırdığını iddia etti! Hasan Mezarcı aslen nereli ve kaç yaşında?

Refah Partisi eski milletvekili olarak bilinen Hasan Mezarcı son dönemde kendisini mesih ilan etmesiyle gündeme gelmişti. Hasan Mezarcı bu defa oruç ile ilgili bir açıklama yaparak "Su içmenin orucu bozacağına dair dini ahkâmı iptal ettiğini" söyledi. Peki Hasan Mezarcı kimdir? Hasan Mezarcı aslen nereli ve kaç yaşında? İşte hayatı ve merak edilenler!

Haber 14-04-22 12:18