Urfa Kebabi Haberleri

'İki şehri bu yüzden kaybettik' çıkışı sonrası gözler Efkan Ala ve Bekir Bozdağ'a çevrildi! Yayındaki sözler yine gündem oldu

Şanlıurfa ve Yozgat! Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu iki şehrin yanlış adaylar yüzünden kaybedildiğini söyleyince il başkanları toplantısında soğuk rüzgarlar esti. Aday belirleme sürecinde etkin olan isimler yeniden hedefe kondu. Akıllara Efkan Ala'nın 'Urfa bizim kalemiz adayımız da çok doğru, asla sürpriz olmaz' sözleri geldi.

Manşet 2024-05-16 09:59:06

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Son seçim' dedi, gündem hareketlendi! Fatih Portakal erken seçim için tarih verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerel seçimler için son seçimim yorumunda bulunması ardından AK Parti Urfa Milletvekili Bekir Bozdağ'ın Meclis'i işaret etmesi siyasetin gündemini hareketlendirdi. Gazeteci Fatih Portakal, ana gündem maddesi haline gelen erken seçim ile ilgili olarak canlı yayında tarih verdi.

Haber 2024-03-12 21:21:42

MASTERCHEF URFA DÜRÜM TARİFİ: Urfa dürüm nasıl yapılır, malzemeleri neler? Damak çatlatan lezzet

Urfa dürüm tarifi, MasterChef All Star'ın 170. bölüm fragmanı sonrası merak konusu oldu. Somer Sivrioğlu yaptığı açıklamada "Bugünkü konseptimiz dürümler" ifadesini kullandı. Birçok kişi arama motorlarında MasterChef'te yapılacak yemekleri araştırıyor. Peki, Urfa dürüm nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte MasterChef'te yarışmacıların hünerlerini sergileyerek yaptıkları Şanlıurfa'nın meşhur lezzeti olan Urfa dürüm tarifi ve malzemeleri...

Yemek 2023-12-05 20:50:20

MASTERCHEF LÜLE KEBABI TARİFİ: Lüle kebabı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Azerbaycan'ın meşhur lezzeti MasterChef'te!

Lüle kebabı tarifi, MasterChef All Star'ın 150. bölüm fragmanı sonrası vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. "Bugün gerçekten özel ve güzel bir konseptimiz var." diyen Somer Şef, yarışmacılardan Türk Devletleri Teşkilatı ülkelerine ilişkin yemekleri yapmalarını istedi. Peki, Azerbaycan'ın en çok sevilen yemeklerinden biri olan lüle kebabı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte lüle kebabı tarifi ve malzemeleri...

Yemek 2023-11-15 20:10:36

MASTERCHEF BORANİ TARİFİ! Urfa mutfağından borani nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Borani tarifi MasterChef izleyicileri tarafından araştırılıyor. Şanlıurfa'da yapılan çekimlerde yöreye özgü yemekler yapıldı. Urfa borani tarifi de merak edilen tariflerden oldu. Peki Urfa mutfağından borani nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte Şanlıurfa'ya özgü MasterChef borani tarifi...

Yemek 06-10-23 22:12

Şanlıurfa'nın nefis yumurtalı köftesi nasıl yapılır? Yumurtalı köfte tarifi ve malzemeleri

Yumurtalı köfte nasıl yapılır merak edildi. MasterChef'te Şanlıurfa yemekleri yapıldı. Yapılan yemeklerden biri de yumurtalı köfte oldu. Urfa yöresinin en köklü yemeklerinden olan bu tarifi hem hazırlaması kolay hem de tadı enfes. İşte Şanlıurfa yöresinden yumurtalı köfte tarifi...

Yemek 06-10-23 21:58

Urfa kebap tarifi! Şanlıurfa'nın eşsiz lezzeti Urfa kebabı nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Urfa kebabı genellikle bulgur pilavı, salata ve közlenmiş sebzeler eşliğinde veya dürüm şeklinde sunuluyor. Adana kebapta dana ve kuzu kıymasının karışımı kullanılırken, Urfa kebapta az yağlı kıyma ve kuyruk yağı tercih edilir. Ayrıca Urfa kebap Adana kebaba göre daha acısızdır. Evde, dışarıdakiler kadar lezzetli bir kebap menüsü hazırlamak mümkün. İşte en kolay ve pratik Urfa kebabı tarifi ve malzeme listesi..

Yemek 06-10-23 21:06

Yavuz Bingöl Urfa konserine 8 kişi gelince konseri iptal etti! “Bayram sonrası valiliğin...

Şanlıurfa’da konser için sahneye çıkan türkücü Yavuz Bingöl, alanda çok az seyircinin olması üzerine konserini iptal etti. Yavuz Bingöl'ün o anları sosyal medyada gündem olurken şarkıcıdan açıklama da gecikmedi. İşte türkücünün olay sonrası yaptığı açıklama...

Magazin 26-06-23 15:32

Jokey Mehmet Kaya kimdir, Urfa Aslanı nedir? 97. Gazi Koşusu şampiyonu Mehmet Kaya nereli?

Jokey Mehmet Kaya, 97. Gazi Koşusu şampiyonu olmasıyla birlikte merak edildi. Başarılı jokeyin kim olduğu, atı olan Urfa Aslanı ve nereli olduğu merak edildi. Peki, Jokey Mehmet Kaya kimdir, Urfa Aslanı nedir? 97. Gazi Koşusu şampiyonu Mehmet Kaya nereli?

Haber 25-06-23 18:36

Son dakika: 97. Gazi Koşusu'nda kazanan Urfa Aslanı oldu!

Son dakika haberleri: 97. Gazi Koşusu, Veliefendi Hipodromu'nda saat 17.15'te gerçekleştirildi. Üç yaşlı safkan İngiliz taylarının yarış hayatlarında sadece bir kez koşabildikleri, çim pistte 2 bin 400 metre mesafeli koşuya 22 tay katıldı. 97. Gazi Koşusu'nun kazananı ise Urfa Aslanı oldu. İşte detaylar...

Spor 25-06-23 16:35

ŞANLIURFA SEÇİM SONUÇLARI VE OY ORANLARI: Urfa Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci tur sonuçları açıklandı mı? 28 Mayıs Erdoğan Kılıçdaroğlu oy oranları

Şanlıurfa seçim sonuçları 2023 cumhurbaşkanı oy oranları için araştırmalar başladı. Tüm Türkiye 28 Mayıs günü 5 yıl boyunca görev yapacak olan cumhurbaşkanını belirlemek için sandık başına gidecek. Ülke genelinde 973 ilçe, 1094 ilçe seçim kurulunda 191 binden fazla sandık kurulacak. 60 milyondan fazla seçmenin oy kullanacağı Cumhurbaşkanı Seçimi sonuçları anbean Mynet.com’dan canlı takip edilecek. Peki, Cumhurbaşkanı ikinci tur seçim sonuçları, oy oranları ne zaman açıklanır?

Haber 28-05-23 12:49

Şahan Gökbakar Kahramanmaraş depremi sonrası paylaştı! Allah'ım sen yardım et. Kahroluyoruz

Kahramanmaraş'ta 7,7 büyüklüğünde gerçekleşen deprem sonrası Urfa, Adana, Malatya, Diyarbakır'dan da acı haberler geliyor. Depremin ardından Şahan Gökbakar da çeşitli paylaşımlar yaptı. Acı haberleri alan komedyen "Allah'ım sen yardım et. Kahroluyoruz" dedi.

Magazin 06-02-23 09:06

Son günlerin en çok konuşulan siyasi ismine İbrahim Tatlıses'ten olay gönderme: Dışı kalaylı içi vayvaylı teneke...

AK Parti'den istifa eden Ahmet Eşref Fakıbaba'ya 'imparator' lakaplı ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses'ten olay yaratacak sözler. Tatlıses, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Gerçek yüzünü özellikle Urfa ve Türkiye kamuoyuna anlatacağım" ifadelerini kullandı.

Magazin 22-10-22 07:02

40 yıldır Anadolu tarihinin izini sürüyor

Batman Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi ve Urfa Kalesi Kazı Başkanı Prof. Dr. Gülriz Kozbe, 1982'den bu yana Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin birçok ilindeki arkeolojik kazılarda yer aldı - Prof. Dr. Kozbe: - "Bu 40 yıllık çalışmalar arasında bir annenin evlatları için söylediği şey, bizim için de geçerli. Hiçbir araştırmanın, hiçbir kazı ve buluntunun birbirinden farkı yok, hepsi çok değerli"

Yurthaber 09-08-22 11:04

Urfa Kalesi'nin ağustosta yeniden ziyarete açılması hedefleniyor

Urfa Kalesi Kazı Başkanı Prof. Dr. Gülriz Kozbe: - "Hedefimiz ağustos ayında ören yerini tekrar ziyaretçilerle buluşturmak. Kale, Balıklıgöl Yerleşkesi'nin bir parçası ve buradan tüm Şanlıurfa'yı görmek mümkün"

Yurthaber 07-07-22 11:05

Şanlıurfa'da tarım, turizm, tekstil ve teknolojiyi buluşturan Urfa 4.0 Zirvesi sürüyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Dr. Cebrail Taşkın: - "Hem Şanlıurfa hem ülkemiz için yeni bir kalkınma modelinin oluşturulması konusunda fikir alışverişinde bulunuyoruz"

Yurthaber 14-06-22 16:00

Şanlıurfa'da tarım, turizm, tekstil ve teknolojiyi buluşturan Urfa 4.0 Zirvesi başladı

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan: - "Yatırım, üretim, ihracat ve istihdam odaklı büyümeyi amaçlayan Türkiye Ekonomi Modeli'miz ile ana ve destekleyici politikaları uygulamayı temel önceliğimiz haline getirdik"

Yurthaber 13-06-22 12:00

Şanlıurfa'da Urfa 4.0 isimli zirve yapılacak

Şanlıurfa'da "Urfa 4.0" isimli zirve yapılacak

Yurthaber 09-06-22 11:41

Urfa peyniri ne demek? Urfa peyniri birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

İki farklı kelimenin bir araya gelmesiyle bambaşka bir anlama bürünen birleşik kelimeler, günlük konuşma dilinde basit kelimeler kadar sık kullanılırlar. Günlük yaşantıda, internette zaman geçirirken, televizyon izlerken ya da farklı aktiviteler esnasında birleşik sözcükler ile karşılaşmak mümkündür. Bu birleşik kelimelerden bazılarının anlamı bilinirken bazılarının anlamını öğrenmek için TDK sözlüğe başvurma ihtiyacı duyulabilir. Urfa peyniri ne demek, TDK sözlükte ne anlama gelir? Urfa peyniri TDK sözlük anlamı ve örnek cümleler…

Egitim 23-05-22 19:38

Urfa çıbanı ne demek? Urfa çıbanı birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe yalnızca ülkemizde değil, farklı coğrafyalarda da milyonlarca kişi tarafından kullanılır. Geniş bir coğrafyaya yayılan dilimizle ilgili yapılan araştırmalar da azımsanmayacak kadar fazladır. Bu araştırmaların içine birleşik kelimeler de girer. Urfa çıbanı birleşik kelimesinin anlamını merak eden kişilerin Türk Dil Kurumu'nun incelemeleriyle ortaya çıkan anlama ulaşmaları mümkündür. Peki, Urfa çıbanı birleşik kelimesi ne demektir?

Egitim 23-05-22 19:38

Urfa kebabı ne demek? Urfa kebabı birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçede sözcükler tek başına bir anlam ifade ettiği gibi bir araya geldiklerinde de farklı anlamlarda kullanılabilir. Bu aşamada sözcüklerde bazı harfler düşebilir, kelimeler birleşebilir ya da hiçbir değişime uğramadan bir araya gelerek kullanılabilir. Yaşanan bu harf ve anlam değişiklikleri ise ortaya çıkan yeni sözcüklerin ve anlamlarının araştırılmasını zorunlu kılar. Türkçede kullanılan kelimelerin anlamları ile ilgili inceleme yürüten Türk Dil Kurumu (TDK), Urfa kebabı birleşik kelimesini de mercek altına almıştır. Urfa kebabı birleşik kelimesi ne demek, TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 23-05-22 19:38

Gönüllü elçilik yapan yabancı öğrenciler Anadolu'nun tarihini tanıtıyor

Farklı kıtalardan Kayseri'ye eğitim amacıyla gelen öğrenciler, ülkelerine döndüklerinde Türkiye'nin tarihi ve turistik mekanlarını tanıtarak, turizme katkı sunuyor - Sri Lankalı öğrenci Rimshan Muhammet Refik: - "Ülkemdeki insanlar da buraya gelmek istiyor. Urfa, Mardin gibi peygamberlerin yaşadığı yerleri görmek istiyorlar"

Yurthaber 02-03-22 11:24

Kat kat ayrılan lezzetine bayılacaksınız: Urfa katmeri tarifi

Tel tel dökülen ve yöresel lezzetler arasında yer alan katmer, farklı illerde farklı usullerde yapılabiliyor. Her yörenin kendine has dokunuşuyla farklı lezzet ve aroma kazanan katmer genelde İç Anadolu yöresiyle özdeşleşen bir lezzet olsa da Urfa'ya has olanı da bir o kadar tanınan bir katmer türü!

Yemek 22-02-22 10:52

Evde Urfa kebap dürüm nasıl yapılır? MasterChef Urfa kebap dürüm tarifi ve malzemeleri...

TV8'in sevilen yarışması MasterChef’te bu akşam dürüm çeşitleri yapıldı. Urfa kebap dürüm tarifi izleyiciler tarafından araştırılmaya başlandı. Peki evde de rahatça hazırlanabilen Urfa kebap dürüm nasıl yapılır? İşte MasterChef Urfa kebap dürüm tarifi ve malzemeleri...

Yemek 06-12-21 23:27

Güçlerini birleştiren Şanlıurfalı kadınlar, tescili lezzetlerle Avrupa'ya açılacak

Urfa Agro Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatif Başkanı Cevahir Asuman Yazmacı: - "Asıl hedefimiz kadınların hem ekonomik alanda hem de sosyal alanda güçlenmesini sağlamak. Kadınlarımızın elleri gerçekten çok lezzetli, bu ürünlerimizi yurt dışına göndermeye başlayacağız, talepleri almaya başladık" - Kooperatif üyesi gıda mühendisi Aslı Melik: - "Bizler geleneksel metotları bilimle birleştirerek daha hijyenik daha lezzetli bir ürün ortaya koyuyoruz"

Yurthaber 16-10-21 11:02

Şanlıurfa'da kırmızı biber hasadı devam ediyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül: - "İstatistiklere baktığımız zaman isotta yüzde 46'lık bir ihracat artışı var. Türkiye bu isotu çok sevdi öyle görünüyor ki dünya da bu Urfa İsotu'na hayran kalacak"

Yurthaber 28-08-21 12:28

Şanlıurfa'da bir restoranda Kovid-19 aşısı olanlara ciğer kebabı ikram ediliyor

Vatandaşlar, "Haydi Urfa Aşı Ol Ciğerimi Ye" kampanyası kapsamında restoranın bahçesinde sağlık ekiplerince aşılandıktan sonra yemeklerini ücretsiz yiyebiliyor

Yurthaber 11-08-21 16:58

Prof. Dr. Mehmet Levent Kurnaz böyle duyurdu: 2100'de Antalya, Kahire gibi olacak

Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Levent Kurnaz, 2100 yılında Antalya'nın ikliminin aynen Kahire gibi olacağını söyledi. Bugünkü şekillerde tarımsal üretimin, bu yüzyılın sonunda muhtemelen mümkün olmayacağını belirten Prof. Dr. Kurnaz, "Antalya, aynen Kahire nasılsa öyle olacak. Çukurova, Urfa, hepsi aynı şekilde olacak. Bu yüzyılın sonunda sıcaklıklar büyük ihtimalle 4-5 derece artmış olacak" dedi.

Haber 01-07-21 09:57

Kırk yıllık usta gibi hazırlayacaksınız! Evde Urfa kebap nasıl yapılır?

Urfa yöresiyle adeta özdeşleşen Urfa kebabı evinizde pişirmeye ne dersiniz? Lezzetiyle damak çatlatan Urfa kebabını restoranlarda yiyoruz ancak vereceğimiz tarif ile birçok kebap ustasına taş çıkarabilirsiniz. İşte nefis Urfa kebabı hazırlamanın püf noktaları...

Yemek 21-05-21 15:10

Şanlıurfa'da korkunç olay! Tarihi kale eteğinde erkek cesedi bulundu

Şanlıurfa'da, Urfa Kalesi eteğinde 30'lu yaşlarda bir erkeğe ait ceset bulundu. Polis, üzerinden kimlik çıkmayan kişinin kesin ölüm nedenini belirlemek için çalışma başlattı.

Haber 15-04-21 13:18

Urfa halkının türkülere konu olan Şanlı mücadelesinin üzerinden 101 yıl geçti

Kurtuluş Savaşı döneminde Mondros Mütarekesi'ni gerekçe göstererek kenti işgal eden düşmana karşı halkın tek vücut olarak direniş gösterdiği Urfa'da destansı mücadelenin gururu yaşanıyor - İşgal kuvvetlerine karşı kahramanca gerçekleştirilen mücadele sonrası TBMM tarafından Urfa'ya "Şanlı" unvanı verildi - Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül: - "O zaman Fransızların elindeki teknoloji çok daha üstündü, imkanları çok daha iyiydi. Elbette ki bu iyi ve üstün imkanlar nedeniyle cesaret edip bu topraklara kadar geldiler ama bir şeyi bilmiyorlardı, ne diyor Mehmet Akif? 'Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var.' İşte bu iman dolu göğüslü insanlar, düşmanları buradan büyük imkansızlıklara rağmen atmayı başardı"

Yurthaber 11-04-21 11:16

Şanlıurfa’da ata sporu okçuluk turnuvası

Şanlıurfa’da 11 Nisan “Urfa Kurtuluş Etkinlikleri” kapsamında Büyükşehir Belediyesi Spor tesislerinde gerçekleştirilen okçuluk turnuvasına Şanlıurfa merkez ve ilçelerden çok sayıda sporcu katılım sağladı.Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Gençlik ve Spor ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen sportif aktiviteler ata sporu okçuluk ile devam etti.Spor tesislerinde gerçekleştirilen okçuluk turnuvasına Şanlıurfa merkez ve ilçelerden 55 sporcu katılım sağladı.Okçuluk turnuvasına Siverek’ten katılan ve turnuvadaki tek engelli sporcu olan Bedrettin Almas, “11 Nisan Şanlıurfa’nın kurtuluşunun 101.

Yurthaber 06-04-21 16:02

Şanlıurfa’nın kurtuluş programı açıklandı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıldönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenliyor.Şanlıurfa’nın düşman işgaden kurtuluşunun 101’inci yıldönümü dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi “Urfa Kurtuluş Günleri” etkinlikleri düzenleyecek.

Yurthaber 04-04-21 16:30

Son Dakika: Turşu işletmesinde skandal görüntülere sebep olan kişi gözaltına alındı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Basın ve yayın organları ile sosyal medyada infial yaratan, turşu işletmesindeki uygunsuz görüntülere sebep olan A.G. isimli şahıs, ikametgahı olan Urfa Viranşehir’de gözaltına alınmıştır." dedi.

Haber 01-04-21 16:52

Antep ve Urfa'da bebek ölümleri alarm veriyor

Antep ve Urfa, Türkiye ortalamasının üzerinde bebek ölüm hızına sahip iki şehir.

Haber 28-03-21 10:24

Tarihi Gümrükhanı’nda müzik ziyafeti

Sosyal ve kültürel alanlarda çalışmalarını yürüten Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Balıklıgöl bölgesinde bulunan ve her gün binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği tarihi Gümrükhanı’nda müzik ziyafeti sundu.UNESCO’ya ‘Müzik Şehri’ adayı olan Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı Konservatuvar Şube Müdürlüğü Urfa Ahengi Müzik Topluluğu tarafından tarihi Gümrükhan’da yerli ve yabancılara müzik ziyafeti yaşattı.Büyükşehir Belediyesi tarafından ’Müzik Şehri Şanlıurfa’ sloganıyla kentin tarihi alanlarında pandemiye uygun yeni normalleşmeye göre konserler veriliyor.Büyükşehir Belediyesi Urfa Ahengi Müzik Topluluğunun bugünkü adresi tarihi Gümrükhanı oldu.

Yurthaber 21-03-21 10:59

Viranşehir’de zabıta denetimi

Viranşehir Belediyesi zabıta ekipleri, semt pazarı, kaldırım işgali ve seyyar satıcılarına yönelik denetimlerde bulundu.Ekipler, Eski Urfa, Eski Derik, Ceylanpınar, Karacadağ caddesinde kaldırım işgali, Canlı hayvan pazarında Seyyar satıcı ve semt pazarı esnafına yönelik denetimler gerçekleştirdi.

Yurthaber 03-03-21 14:01

Tadanların vazgeçemediği lezzet: Tescilli Urfa soğan kebabı

Gastronomi alanında isminden söz ettiren kentlerin ön sıralarında yer alan Şanlıurfa'da, kış aylarında özellikle gribe ve soğuk algınlığına iyi geldiği düşüncesiyle soğan kebabı tüketiliyor - Restoran işletmecisi Faruk Akbaş: - "Bu kebap Şanlıurfalıların olduğu kadar, Şanlıurfa'ya dışardan gelen misafirlerimizin de vazgeçmediği bir lezzet türüdür. Özellikle Kovid-19'dan sonra vücudun bağışıklık sistemini güçlendirdiği için soğanlı kebaba çok yüksek talep var"

Yurthaber 28-02-21 11:02

‘Başkan Ben Olsaydım’ yarışmasında süre uzatıldı

Şanlıurfa için hayata geçirilmesini istediği, uygulanabilir proje önerilerini alarak bu projeleri hayata geçirmek için düzenlenen ‘Başkan Ben Olsaydım’ adlı proje yarışmasında son başvuru tarihi, yoğun katılım ve istek üzerine 12 Şubat 2021 tarihine kadar uzatıldığı bildirildi.Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün “Herşey hayalle başlar birlikten Urfa doğar" başlığıyla Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı tarafından başlatılan proje ile “ Başkan Ben Olsaydım” konulu yarışmada projelerini Bey kapısında bulunan Kültür ve Turizm Daire Başkanlığına rumuz yazarak şahsen veya posta yolu ile başvuran vatandaşlardan kadim kent Şanlıurfa ile ilgili hayallerinin bulunduğu yarışma şartnamesine ve kriterlere uygun 131 proje teslim edildi.Şanlıurfa için hazırladıkları proje dosyalarına rumuzlarını yazarak göndermeye devam eden vatandaşlar arasında dereceye girecek proje yarışmasında birinciye 10 bin TL, ikinciye 7 bin 500 TL, üçüncüye 5 bin TL para ödülü verilecek.

Yurthaber 30-01-21 17:33

Kırk yıllık kebap ustası gibi hazırlayacaksınız: Evde beyti yapımı

Urfa yöresinin lezzetli kebabı beytiyi evinizde pişirmek ister misiniz? Lezzetiyle damak çatlatan beyti kebabını restoranlarda yiyoruz ancak vereceğimiz tarif ile birçok kebap ustasına taş çıkarabilirsiniz. İşte nefis beyti kebabı hazırlamanın püf noktaları.

Yemek 18-12-20 15:34

Urfa Kalesi'nde kazı çalışmaları devam ediyor

Tarihi tam olarak bilinmeyen, M.S. 812-814 arasında Abbasiler döneminde yapıldığı tahmin edilen Urfa Kalesi'nde, Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda başlatılan kazı çalışmaları sürüyor.

Trend 07-12-20 10:14

Şanlıurfa Karahantepe : Tarihin Gizemli Sayfası

Kadim şehir Urfa insanlık tarihine dair derin geçmişi bize sunmaya devam ediyor. Göbeklitepe ile başlayan derin geçmişin izleri şimdi de Şanlıurfa Karahantepe ile devam ediyor.

Trend 01-12-20 16:31

Urfa Kalesi gün yüzüne çıkarılıyor

Tarihi tam olarak bilinmeyen, M.S. 812-814 arasında Abbasiler döneminde yapıldığı tahmin edilen Urfa Kalesi'nde, Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda başlatılan kazı çalışmaları sürüyor - Urfa Kalesi Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Gülriz Kozbe: - "Hedefimiz alanı açık hava müzesi haline getirip Şanlıurfa'nın turizmine yeni bir destinasyon olarak sunmak"

Yurthaber 01-12-20 11:16

Diyarbakır’da zabıta ekipleri yol ve kaldırım işgaline son verdi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir ilçesi Urfa Kapı mevkiinde kaldırım üzerinde yayaların geçişini engelleyen seyyar satıcılar ile yol üzerinde gelişigüzel park eden nakliye pikaplarının işgaline son verdi.Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, özellikle vatandaşların yoğun olarak kullandığı noktalarda denetimlerini arttırarak günlük hayatı olumsuz etkileyen işgalleri yasal işlemler uygulayarak sonlandırıyor.

Yurthaber 13-11-20 16:59

Kebap ustaları ustaları konuştu: Adana mı Urfa mı?

Adana ve Urfa kebabı arasındaki ezeli rekabete son noktayı koymak için Gaziantep'te bir araya gelen Adana ve Şanlıurfalı kebap ustaları, yaptıkları kebapları birbirlerine tattırdı.

Yemek 06-11-20 11:38

Toplu taşımada HES kodu zorunluğu süresi uzatıldı

Şanlıurfa’da şehir içi toplu taşımada 6 Kasım 2020 tarihi itibariyle zorunlu hale getirilmesi öngörülen HES kodu uygulaması 20 Kasım’a kadar uzatıldı.İçişleri Bakanlığınca yayınlanan genelge doğrultusunda tüm Urfa Kartlıların 21 Ekim - 05 Kasım 2020 tarihleri arasında kartlarına HES kodu yükleyerek kişileştirme işlemini yapması duyurulmuştu.

Yurthaber 05-11-20 15:15

Kebapçılar arasındaki rekabet alevlendi! Adana mı Urfa mı?

Şanlıurfa ve Adanalı kebapçılar arasında en lezzetli kebabın kendilerine ait olduğu iddiasıyla yıllardır süren rekabeti devam ediyor. Şanlıurfalı ustalar, kebabın diyarının Şanlıurfa olduğunu, juri önünde yarışmaya hazır olduklarını belirterek, "Hodri meydan" dedi. Adanalı ustalar ise kebap yemek için Adana’ya dünyanın her yerinden turistlerin geldiğini belirterek, “İnsanlar kebap yemek için en çok hangi kente giriş-çıkış yapıyor, araştırılsın” ifadelerini kullandı.

Yemek 23-10-20 07:33

Hayırsever iş kadınından okula kütüphane

Şanlıurfa’da hayırsever iş kadının gayreti sonucu kütüphanesi olmayan Yeşil Urfa İlköğretim-Ortaöğretim Okulu’na kütüphane kazandırıldı.Hayırsever iş kadını Aysel Dondurmacı’nın gayretleri sonucu Haliliye ilçesinde bulunan Yeşil Urfa İlköğretim-Ortaöğretim Okulu’na kütüphane kazandırıldı.

Yurthaber 22-10-20 16:08

Toplu taşımada hes kodu zorunluluğu

Şanlıurfa’da şehir içi toplu taşımada HES kodu zorunluluğu getirildi.İçişleri Bakanlığınca yayınlanan genelge doğrultusunda tüm Urfa Kartlıların 21 Ekim - 5 Kasım 2020 tarihleri arasında kartlarına HES kodu yükleyerek kişileştirmesi gerekiyor.

Yurthaber 20-10-20 15:02