HABER

Aslında onlar ağaç

Ağaçların şekilleri gözümüzde canlanır. Kimi uzun kimi kısadır ama temelde gözümüzde canlanan şekil hep aynıdır.

Aslında onlar ağaç

Ağaçların şekilleri gözümüzde canlanır. Kimi uzun kimi kısadır ama temelde gözümüzde canlanan şekil hep aynıdır. Bu kez göreceğiniz ağaçlar şekil itibari ile bildiklerinizden çok daha farklı... İşte o ağaçlar!

Meşe Tapınağı

Allouville-Bellefosse’taki bu meşe ağacı 800 yaşında ve kilise olarak kullanılmaktadır. İlk olarak içine ev inşa edilen meşe ağacı 1600'lü yıllarda kiliseye dönüştürülmüş. Bir keresinde ağacın tepesine yıldırım düştüğü için ciddi şekilde hasar görmüş. Bu olaydan sonra birkaç destek yapılmıştır ve hala kullanımdadır.


Kök Köprüler

Hindistan’ın Cherapunjee bölgesinde yaşayan Khasis halkı kauçuk ağacının köklerini kullanıp kendilerine köprü yapıyorlar. Bir köprünün oluşması 10-50 yıl kadar sürüyor. Bazı köprülerin yaşının 500'ün üzerinde olduğu tahmin ediliyor.


Yağmur Ormanı Okaliptüsü

Filipinlere özgü bu okaliptüs türü tamamen rengarenktir. İlk olarak yeşil kabuğa sahip olan ağaç daha sonra kabuk değiştirerek mavi kabuğa geçer ve sırasıyla mor, turuncu ve son olarak kahverengi kabuğa sahip olur. Tüm bu kabuklardan sonra ortaya çok renkli bir görüntü çıkar.


Boojum Ağacı

Ağaçtan çok kaktüse benzeyen boojum, yumuşak gövdesi sebebiyle çok farklı şekillere sahip olabilir ve 20 metre uzunluğa ulaşabilir. Bir çöl bitkisi olarak yaprakları su kaybını önlemek için tüm gövdesini sarar.


Kauri

Yeni Zelanda’da buluna bu ağaç 50 metreye kadar büyüyebiliyor ve çevresi 15 metreye kadar ulaşabiliyor. Bu özellikleriyle dünyanın hacimce en büyük ağacı olan kaurinin reçinesi de vernik yapımında kullanılmaktadır.


Pennantia Baylisiana

Manawa Adası’nda bulunan bu ağaçtan dünya üzerinden sadece bir tane vardır ve ne yazık ki çoğaltılamamaktadır.Bu ağaç öz tozlaşma yöntemiyle üremeyi gerçekleştiriyor ve ağaç dişi olduğu için bu gerçekleşemiyor. Yine de filizlerden yeni kültür bitkiler yaratılıyor.


Jabuticaba

Brezilya’ya ait olan bu ağacın özelliği sadece dallarından değil gövdesinden de meyve vermesidir. Meyvesi siyah üzüme benzemektedir ve aynı siyah üzümde olduğu gibi şarap yapımında kullanılmaktadır.


Dracaena cinnabari

Hint Okyanusu’ndaki Sokotra Adası bu ağacın anavatanıdır. Gövdesi nerdeyse çıplak iken, dallarının uçları sivri yapraklarla doludur. Bu ağacın kırmızı bir özsuyu vardır ve ilaç yapımında ya da kumaş boyası olarak tekstilde kullanılmaktadır.


Boab Hapishanesi

Avustralya’nın batısındaki Derby şehrinde bulunan bu ağaç yaklaşık 1500 yaşındadır. İçi tamamen boş olan ağacın çevresi 14 metredir. Avustralya polisi tarafından bazen suçluların koyulduğu geçici nezarethane görevi de yapmıştır.


Yontma Ağaç

Arborsculpture, yaşayan ağaçlara yontarak şekil verme sanatıdır ve bu sanatı icra eden Axel Erlandson’ın bir eserini görmekteyiz. “Ağaçlar Sirki” adını verdiği koleksiyondan bir parça olan bu ağaç, insan şeklindedir.

En Çok Aranan Haberler