HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başakşehir Living Lab'te girişimciler, yatırımcılarla buluştu

BAŞAKŞEHİR Belediyesi, bilgi ve iletişim teknolojileri alanında Başakşehir Living Lab 8.

Başakşehir Living Lab'te girişimciler, yatırımcılarla buluştu

İSTANBUL,(DHA) BAŞAKŞEHİR Belediyesi, bilgi ve iletişim teknolojileri alanında Başakşehir Living Lab 8. Girişimci Günü’nde yazılım alanında proje üreten girişimciler ile yatırımcılar, mentorleri ve sanayicileri buluşturdu.

Başakşehir İnovasyon ve Teknoloji Merkezi'nde (Living Lab) 8’inci Girişimcilik Günü ile teknoloji alanında yapılan çalışmalara destek veren Başakşehir Belediyesi, özellikle çevre, enerji ve teknoloji alanlarında girişimcilere, hayallerini gerçeğe dönüştürme fırsatı sunuyor. Girişimciler, etkinlikte projelerini detaylı bir şekilde anlatarak tanıtımını gerçekleştirdiler. Proje sunumlarının ardından jüri tarafından yapılan değerlendirmede dereceye giren ve özel ödüle layık görülen projelere ödüller verildi.

Girişimcilik gününe katılan ve projesini anlatan Solar Vadisi Ar-Ge Müdürü Ali Özdemir,“5 yıldır yenilenebilir enerji üzerine çevre dostu şehir mobilyaları üretiyoruz. Sıradan şehir mobilyaları yerine biz insanların ihtiyaçlarını giderebilecek temiz enerjiyle elektirik üretip cep telefonu şarjı, aydınlatma hizmeti gibi akıllı şehir mobilyaları ürettik. Bunalarak yurtdışına ihracata başladık ve birçok şehirde uygulamaya başladık” dedi.

Solar Vadisi Proje Koordinatörü Kateryna Kadıoglu, “Solar Vadisi ürünümüz çok güzel bir tasarım. Halkın ihtiyacını karşılamak için özellikle internet bağlantıları bedava, ücretsiz şarj noktaları ayrıca güneş ve rüzgâr enerjisiyle çalışan ürünlerimizi bundan sonra parklar, kampüsler ve hastanelerde akıllı ürün olarak Türkiye’de çok göreceksiniz” dedi.

Endüstri 4.0 ile Su Tasarruf Sistemi Otomasyonu Projesi hakkında bilgi veren Umut Yüksel, “Bizim projemizdeki amacımız yağmur suyunu depolamak ve tasarruf etmek. Biz bunu otomasyon sistemine dönüştürdük. Buradaki amacımız evdeki su tasarrufunu yüzde 50’lere düşürmek. 9 kişilik bir ekiple 6 ay boyunca bu fikir üzerinde konuştuk. Düşüncelerimizi aktardık ve hayalimizi gerçekleştirmeye çalıştık. Bu süreçte zorluklarla karşılaştık ve danışman öğretmenlerimiz bize yardımcı oldu” diye konuştu.

“AMACIMIZ ÜLKEMİZ İÇİN KATMA DEĞERLİ ÜRÜNLER ÇIKARMAK”

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Buradaki amacımız teknolojiyle ilgili gençlere eğitim vermek. Daha önemlisi fikri olan ve ürün çıkarmış olan kardeşlerimizi firmalarla buluşturuyoruz. Ciddi manada talep var ve bu bizi sevindiriyor. Amacımız ülkemiz için katma değerli ürünler çıkartıp hem ülkemize katma değerli ürünlerle katkı sağlamak. Katma değerli ürünler bu tür merkezlerle inşallah sonuca ulaşacak ve katma değerli ürünlerle ülkemize sermaye girişi olacak. Yaklaşık 70 tane proje marka haline dönüştü. Amacımız bunların sayılarını arttırıp bu sistemi tüm ülkede yaygınlaştırıp sadece İstanbul için değil herkesin burayı bir merkez olarak kullanmasını istiyoruz” dedi.

Program sonunda ödüle layık görülen girişimciler şöyle:

1. Özcan Durak-Yapay Zeka ile Yönetilen Akıllı Şehirler

2. Can Josef Şaul-Derin Öğrenme Yöntemi İle Erken Zatürre Teşhisi

3. Muhammed Gider-Otelike

(FOTOĞRAF)

Başakşehir Living Lab'te girişimciler, yatırımcılarla buluştuBaşakşehir Living Lab'te girişimciler, yatırımcılarla buluştuBaşakşehir Living Lab'te girişimciler, yatırımcılarla buluştuBaşakşehir Living Lab'te girişimciler, yatırımcılarla buluştu

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler