HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Bizi kısıtlayan bir içeriğe sahip"

KONYA (İHA) - Konya Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şekeroğlu, son günlerde seçimle birlikte gündeme getirilen "İş Güvencesi Yasa Tasarısı"nın kendilerini kısıtlayan bir içeriğe sahip olduğunu söyledi.

KSO Yönetim Kurulu Başkanı Şekeroğlu, İş Güvencesi Yasa Tasarısı'nı değerlendi. Türkiye ekonomisinin içinde bulunduğu kritik ve zor şartlar karşısında dahi, mücadele edip ayakta kalmayı başarabilen, istihdam sağlayan işletmeleri, İş Güvencesi Yasa Tasarısı'nın içerdiği bazı hükümlerin olumsuz yönde etkileyeceğini düşündüğü belirten Şekeroğlu, "Biz yatırım, üretim, ihracat ve istihdam artışlarına imkan verecek ekonomik ve sosyal ortamın sağlanması için mücadele ederken, gündeme getirilen İş Güvencesi Yasa Tasarısı bize destek olmaktan ziyade önümüze engeller koyan ve bizi kısıtlayan bir içeriğe sahiptir" dedi.

"ÇAĞDAŞ BİR İŞ KANUNU ŞEKLİNDE HAZIRLANMASI GEREKİR" İş güvencesinin hiçbir zorunluluk olmamasına karşılık Avrupa Birliği'ne sunulan Ulusal Program'ın "Siyasi Kriterler" bölümüne ve ekonomik programın "Öncelikli Yasaları" içerisine dahil edilmesinin düşündürücü olduğunu ifade eden Şekeroğlu, "İş Güvencesi Yasa Tasarısı yalnız başına değil, temeli 1936 yılına dayanan 1475 sayılı İş Kanunuyla birlikte, çağdaşlık, esneklik, iş güvencesi, uluslar arası normlara uyum ve ihtiyaçlara cevap verecek şekilde bütün olarak ele alınmalı ve özel sektörün iş ve gelir oluşturma girişimlerini destekleyen iş ve işin güvencesini de içeren çağdaş bir iş kanunu şeklinde hazırlanması gerekir" diye konuştu.

"BİZ İŞ GÜVENCESİNE TOPYEKÜN KARŞI DEĞİLİZ"
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ülke gündeminden kopuk kendine özgü bir öncelik takvimi olduğuna da değinen Ahmet Şekeroğlu, şöyle devam etti:

"Biz iş güvencesine topyekün karşı değiliz. Karşı çıktığımız husus tasarı hazırlanırken, ülkemizde mevcut olan ve AB üyesi ülkelerdeki güvencelerin çok üzerinde bulunan kıdem ve ihbar tazminatı, kötü niyet ve sendikal tazminat gibi güvenceler bunlara ilaveten işsizlik sigortası dikkate alınmadan bir yasa tasarısı hazırlanmaya çalışılmasıdır. Daha öncede bu konuya dikkati çektik.
Yasalaştırılmaya çalışılan İş Güvencesi Yasa Tasarısı sadece özel sektör işyerleri açısından değil, yeniden yapılanma sürecindeki kamu sektörü açısından da başlı başına sorun teşkil edecek ve özelleştirme çalışmalarını engelleyecek niteliktedir. Seçim havasının estiği bugünlerde iktidar partilerinin oy elde etme kaygısıyla 'AB'ye Uyum Yasa Paketi' içerisinde sunmaya çalıştıkları bu tasarının bir seçim malzemesi olarak kullanılması doğru değildir. Biz çağdaşlık ve esneklik normlarına uygun çağdaş bir iş kanunun hazırlanmasından yanayız."

Express


En Çok Aranan Haberler