HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

DGS sonuçları ne zaman açıklanacak merak ediliyor. Adaylar artık sonuçların açıklanmasını bekliyor. DGS sonuçları hakkında merak edilenler haberimizdedir.

DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

DGS sonuçları hakkında meraklı bekleyiş devam ediyor. Adaylar bugünlerde "DGS sonuçları açıklandı mı?" ve "DGS sonuçları ne zaman açıklanır?" sorularına yanıt bulmaya çalışıyor. Üniversitelerin 2 yıllık önlisans bölümlerinde eğitim gören adaylar, bu eğitimlerini bir üst seviyeye taşımak için, yani lisans tamamlamak için DGS'ye giriyorlar ve bu sınavdan iyi bir puan ve sıralama alarak zaten az sayıda olan kontenjanlara yerleşmeye çalışıyorlar. Bu yoğun çalışmanın ardından öğrencilerin girdiği, emek harcadıkları sınavın ardından bekleyiş DGS sonuçları konusunda oluyor. ÖSYM, DGS sonuçları hakkında henüz bir açıklama yapmadı. Adaylar, DGS sonuçları açıklandı mı, DGS sonuçları ne zaman açıklanacak sorularına yanıt ararken, bu konu hakkında en son gelişmeler haberimizde yer alıyor.

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen DGS hakkında güncel bir açıklama bulunmuyor. ÖSYM'nin resmi internet sitesine baktığımızda bu konu hakkındaki son açıklamanın sınav süreci hakkındaki duyurular olduğu görülüyor. Diğer yandan adaylar sabırsız ve "DGS sonuçları ne zaman açıklanır?" sorusuna yanıt arıyorlar. Bu noktada geçmiş sınavların sonuçlarının açıklanma sürecine bakacak olursak, DGS sonuçlarının sınav tarihinde 15 gün sonra açıklanmasını beklemek en doğrusudur. Yani 21 Ağustos 2016 tarihli DGS sonuçlarının 5 Eylül 2016'da açıklanması bekleniyor. Ancak adaylar internette bazı yerlerde DGS sonuçlarının açıklandığına dair ifadeler görmüş olacak ki, çok sayıda aday, "DGS sonuçları açıklandı mı?" sorusunu arama motorlarında aratarak konu hakkında yanıt elde etme uğraşına girmiş durumda.

DGS'DE ADAYLAR BU KONULARDAN SORUMLU OLUYOR

DGS'de adaylara sözel ve sayısal konulardan 120 soru soruluyor. Soru dağılımı bu iki ana alanda eşit şekilde, yani 60'ar soru olarak yapılıyor. 120 sorudan sorumlu tutulan adaylara 140 dakika süre veriliyor. Yani adayların soru başına ayırabilecekleri süre 1 dakika 16 saniye gibi bir süre oluyor. Optik işaretleme süresini de hesaba katarsak adayların dakikada bir soru çözmeleri zaman kazanmalarını sağlayacaktır. Bu sınavda adaylara sayısal olarak; Kümeler, Sayılar, Bölünebilme Kuralları, Rasyonel Sayılar, Üslü İfadeler, Köklü İfadeler, Eşitsizlik, Mutlak Değer, Özdeşlikler, Çarpanlara Ayırma, Oran-Orantı, Denklemler, Problemler, Sayısal Mantık, Geometri konularından sorular gelirken, sözel olarak ise Sözcük, Cümle, Paragraf, Anlatım Bozukluğu, Şifre Çözümü, Çözümleme ve Mantıksal Akıl Yürütme konularından sorular soruluyor.

HER ÜNİVERSİTE DGS KONTENJANI AÇMAK ZORUNDA

DGS'ye (Dikey Geçiş Sınavı) giren öğrenciler her okulda bu alan için ayrılmış kontenjanları görecektir. Çünkü DGS için her üniversitenin %10 kontenjan açma zorunluluğu bulunmaktadır. Adaylar kendilerine tanınan 18 tercih hakkını kullanabilirler. Burada tamamını kullanma zorunluluğu bulunmaktadır. Yani her aday 1 ila 18 arasında farklı tercihte bulunabilir. DGS'yi kazanarak bir üniversitenin lisans bölümüne yerleştirilen adaylara öncelikle Lisans Öğrenimlerine Hazırlık Programı uygulanır ve bu programda öğrencilere 1. ve 2. sınaflarda eksik oldukları dersler verilir. Bu programların ardından öğrenciler 3. sınıftan öğrenimlerine devam ederler.

DGS soruları için tıklayın

Express


En Çok Aranan Haberler