Çanak antenlerin çok büyük olduğunu, montajının zor olduğunu anlatan Dalbay, daha estetik ve küçük olan düz antende ise montaj sıkıntısının yaşanmadığını bildirdi.
Bunun prototipini geliştirip bu yıl sonuna kadar, yetişmezse 2014 yılı başına kadar sektöre sunacaklarını dile getiren Dalbay, Türkiye'de uydu anteninde farklı bir teknoloji kullanılacağını kaydetti.
**“Arabaların üstü uydu antene çevirebilecek”**
Düz antenin araba üstüne bile konulabileceğine işaret eden Dalbay, “Arabaların üstünü uydu antenine çevirebilme teknolojisi gelişiyor. Şu anda bu deneysel bazda. Önümüzdeki yıllarda kullanıma geçecek. Böyle bir alıcı yaptığınız zaman uyduda kullandığınız kapasite büyüyor. Çünkü hareketli gidiyorsunuz. Standart bir televizyon yayını hareketliyken alamaz” dedi.
Dalbay, Almanya'da da kullanılan düz antenin prototipinin Türksat'ta bulunduğunu ifade ederek, “Ancak dünyada birkaç ülkede kullanılan bu düz anten daha kalın. Bizim üzerinde çalıştığımız düz antenin farkı daha ince olması. Bu yıl sonunda ya da 2014 yılı başında uydu cihazları üreten firmalara vereceğiz, hem Türkiye hem de yurt dışında satmak için üretim yapacaklar” diye konuştu.
(AA)