HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ekmek de dahil! 2-3 gün içinde tükenecek... Tarihinin en ağır krizini yaşayan o ülkeden tedirgin eden bir haber daha

Tarihinin en ağır ekonomik krizini yaşayan Sri Lanka'dan peş peşe tedirgin eden haberler gelmeye devam ediyor. Son olarak yapılan açıklamalara göre gıda kıtlığı yaşanan ülkede 2-3 gün içinde ekmek de dahil olmak üzere unlu mamullerin tükenmesi bekleniyor. Yetkililer şu ana kadar sektörü kurtarmak için hiçbir şey yapılmadığını belirtti. Ülkede dün göstericilerin Başbakanlık konutuna girip binayı ateşe vermesi tüm dünyada gündem olmuştu.

Ekmek de dahil! 2-3 gün içinde tükenecek... Tarihinin en ağır krizini yaşayan o ülkeden tedirgin eden bir haber daha

Ani News'in haberine göre, All Ceylon Fırın Sahipleri Derneği (ACBOA) yetkilileri, ülkedeki unlu mamul raflarının 2-3 gün içinde boş kalacağını söyledi. ACBOA Başkanı NK Jayawardena, yakıt krizi, tüm malzemelerin kıtlığı ve fiyat artışı nedeniyle çok yakında ekmek kıtlığı çıkacağını belirtti. Jayawerdana, "Fırıncılık endüstrisinin ciddi tehditle karşı karşıya olduğundan ve yakıt krizi nedeniyle endüstrinin çökeceğini daha önce söylemiştim." dedi.

"HİÇBİR ŞEY YAPILMADI"

Enerji Bakanını kriz hakkında bilgilendirdiğini ancak kendisinden henüz bir yanıt gelmediğini belirten Jayawerdana, "Unlu mamul üretimi temel hizmet kategorisinde yer alıyor. Ancak şu ana kadar sektörü kurtarmak için hiçbir şey yapılmadı." diye konuştu.

thumbs_b_c_a26d34af799c4c4e986cc7971e0f7d03

UNLU MAMUL ÜRETİMİNİN YÜZDE 50'Sİ DURMUŞTU

Ülkede mevcut kriz ve istikrarsız ekonomi nedeniyle, unlu mamul üretiminin yüzde 50'si durmuştu.

GÖSTERİCİLER BAŞBAKANLIK KONUTUNA GİRİP BİNAYI ATEŞE VERMİŞTİ

Tarihinin en ağır ekonomik krizinin yaşandığı Sri Lanka'da, göstericiler dün Başbakanlık konutuna girip binayı ateşe vermişti.

Protestocular, Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa'nın resmi konutu ve ofisinin bulunduğu yerleşke çevresindeki barikatları aşarak konut ve ofise girmişti.

Yerleşkeye girilmesinin ardından Rajapaksa'nın yerleşkeden ayrıldığı ve güvenli bir yere götürüldüğü ileri sürülmüştü.

Devlet Başkanı Rajapaksa'nın 13 Temmuz'da istifayı kabul ettiği bildirilmişti.

SRİ LANKA'DAKİ DURUM

Sri Lanka'da halk, elektrik kesintilerinin günde 13 saati bulmasının ardından mart sonunda protestolarını yoğunlaştırmıştı.

Sri Lanka Başbakanlık Ofisi'nin çevresinde 9 Mayıs'ta toplanan göstericiler ile hükümet yanlıları arasında arbede yaşanmış, başkent Kolombo'da askeri birlikler göreve çağrılmıştı.

Şiddet olayları sonrası ülke çapında sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş ve hükümet, protestolar sırasında kamu malına veya başkalarına zarar veren herkese ateş açılması talimatı vermişti.

Ülke çapına yayılan protestolarda aralarında iktidar partisi milletvekili ile 2 polisin de bulunduğu 8 kişi hayatını kaybetti, en az 250 kişi yaralandı. (AA)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler