Üniversite öğrencilerinin lojistik sektörüne olan ilgisini artırarak sektörü doğru analiz etmelerini hedefleyen 5. Üniversitelerarası Lojistik Vaka Yarışması, Mars Logistics sponsorluğunda bugüne kadar sektöre birçok genç beyin kazandırdı. LODER tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen; Lojistik Vaka Yarışması'na son katılım tarihi 31 Aralık 2007.
Üniversitelerarası Lojistik Vaka Yarışması, Türkiye'nin taşımacılıktan lojistiğe geçiş sürecinde, lojistik sektörünün uzun dönemli gelişimine kaynak olacak bilgi ve yeteneğe sahip insan kaynağını ortaya çıkarma misyonunu yerine getiriyor. Üniversite öğrencileri bu yarışma ile takım çalışması, proje yönetimi ve kariyer planlaması açısından ufuklarını genişletirken, rekabetçi bir ortamda potansiyeli yüksek stratejik bir sektörü yakından tanıma fırsatı da elde ediyorlar.
5 yıldır Mars Logistics sponsorluğunda Lojistik Derneği (LODER) tarafından düzenlenen 5. Üniversitelerarası Lojistik Vaka Yarışması, üniversite öğrencileri en az 3, en çok 5 kişilik takımlar halinde katılabiliyor. Katılım koşulları uyarınca, her ekipte en çok bir yüksek lisans ya da doktora öğrencisi bulunabiliyor. Katılımın ücretsiz olduğu yarışma, 2 aşamalı olarak gerçekleştiriliyor. 5. Üniversitelerarası Lojistik Vaka Yarışması'na katılım için başvuruların, internet üzerinden www.lojistik.org adresine yapılması gerekiyor.
Bu yılki yarışmada, katılımcı ekiplerin çözmesi istenecek ilk vaka, katılımcıların e-posta adresine 11 Ocak 2008 tarihine kadar gönderilecek ve LODER web sitesinden de ilan edilecek. Takımların vaka ile ilgili yanıtlarını ulaştırmaları için son tarih 24 Mart 2008 olacak. Final, Mayıs veya Haziran 2008 ‘de İstanbul'da farklı bir vaka üzerinden gerçekleştirilecek. Finale kalan her yarışmacıya başarı belgesi verilecek.
İSTANBUL DIŞINDAN KATILANLAR MARS LOGİSTİCS'İN KONUĞU OLUYOR
Her yıl olduğu gibi, bu yıl da yarışmanın sponsorluğunu üstlenen Mars Logistics, İstanbul dışından finale kalan ekiplerin ulaşım ve konaklama giderlerini de karşılıyor. Lojistik sektöründen kurulu profesyonel jüri karşısında yapılacak final sunumları, problemlerin doğru tanımlanması, çözüm ve öneri geliştirme, çözüm ve önerilerin testi, uygulama planı, kaynak kullanımı ve sunum formatı gibi ölçüler ile değerlendirilecek. Yarışmanın 3.000 YTL olarak belirlenen birincilik ödülü, 2.000 YTL'lik ikincilik ödülü ve 1.500 YTL'lik üçüncülük ödülü, dereceye girenlere, düzenlenecek bir törenle verilecek.