ROMA (İHA) - Avrupa Komisyonu ve WHO'nun (Dünya Sağlık Organizasyonu) yaptığı araştırmanın sonucuna göre, Avrupa'da her 5 gençten 1'i ruhsal ve zihinsel sorunlara sahip.
"Ağaç yaşken eğilir" dendiğine göre, bu durumda Avrupa'nın geleceği pek parlak görünmüyor. AB Komisyonu'nun hazırladığı rapora göre, Avrupa'da gençlerin yüzde 20'si ruhsal sorunlara, yüzde 13'ü de zihinsel sorunlara sahip. 12 ila 17 yaş arasındakilerin yüzde 4'ü ise, depresyondan mustarip. Araştırmaya göre, her geçen gün psikolojik rahatsızlıklar nedeniyle ilaç kullanmak zorunda kalan Avrupalı gençlerin sayısı da artıyor.
Değişen aile yapısı, bireyselciliğin gençlerin hayatın anlamıyla ilgili sorunlar yaşamalarına ve bunalıma girdiklerini ortaya koydu. Gençlerin sorunlarının dinlendiği "mavi hatları" arayanların yüzde 35'i ailevi, yüzde 16'sı anne-baba boşanması, yüzde 15'i cinsel taciz ve yüzde 12'si diyalog sebeplerinden bu yollara başvuruyor.
LA Sapienza Üniversitesi profesörlerinden olan ve İtalya'da nöropsikiyatrinin babası sayılan Prof.Dr. Giovanni Bollea, AB komisyonu raporu üzerine yaptığı yorumda, "Gençler önlerini görmüyor. Geleceğe dair umutlarını kaybetmiş durumdalar. Ne pahasına olursa olsun eğlenmekten başka bir şey düşünmüyorlar" diyerek, Avrupalı gençlerin yaşadıkları ahlaki boşluğu eğlence ile kapatmaya çalıştıklarını ve uyuşturucu, alkol ağına düşmelerinin kolaylaştığını kaydetti. Bollea, gençler için çıkış yolunu ise, "zamanlarını boşa harcamayı bırakıp, kendilerini yaptıkları işe okula adamaları. Kendileri üzerinde yoğunlaşmadan başkalarına yardım etmeleri" olarak özetliyor.