HABER

Girişimci kadınlar aranıyor!

“10.000 Kadın Girişimci Sertifika Programı”na başvurular Ocak ayı sonuna kadar kabul ediliyor.

Girişimci kadınlar aranıyor!

Küresel finansal hizmetler şirketi Goldman Sachs’ın 2008 yılında başlattığı 10.000 Kadın projesi Türkiye’de Özyeğin Üniversitesi işbirliği ile 10.000 Kadın Girişimci Sertifika Programı adıyla hayata geçiyor. Eğitim dili Türkçe olacak sertifika programına başvurular 31 Ocak 2010 tarihine kadar www.10000kadin.org web sitesi üzerinden yapılacak.

10.000 Kadın ile, gelişmekte olan ülkelerde kadınların girişimcilik ve yöneticilik yönlerinin güçlendirilmesi, kadın - erkek eşitsizliğinin azaltılarak paylaşımcı, sürdürülebilir bir ekonomik büyümenin desteklenmesi hedefleniyor. Türkiye’nin de dahil olmasıyla toplam 18 ülkede uygulanan projenin, 100 milyon dolarlık bütçesi ile önümüzdeki beş yıl içinde dünyada 10.000 ve Türkiye’de 340 kadına ulaşması amaçlanıyor.

Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin, Goldman Sachs’ın dünyada uyguladığı 10.000 Kadın programı ile kadın girişimcilerin nitelik kazanmalarına ve iş dünyasında yükselmelerine destek olmaya çalışacaklarını söyledi. En değerli yatırımın ülke insanının geleceğine yapılan yatırım olduğuna inandığını belirten Hüsnü Özyeğin, “10.000 Kadın Girişimci Kadın Sertifika Programı ile Türk kadınının ekonomik ve sosyal hayatta güçlenmesine katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

“GEM raporuna göre Türkiye, 48 ülke arasında girişimcilikte cesaret yönünden üst sıralarda yer almakla birlikte doğru fırsatları görme ve değerlendirme yönünden sıralamanın altında yer alıyor.”

Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Erkut, Küresel Girişimcilik Monitörü (GEM)’in 48 ülke arasında yaptığı araştırmaya göre, Türkiye'nin girişimcilikte cesaret yönünden üst, doğru fırsatları görme ve değerlendirme yönünden ise alt sıralarda yer aldığına dikkat çekti. Erkut, “Bu noktada devreye üniversiteler ve eğitim giriyor. Fırsatları tespit etmeyi öğretmek görece olarak daha kolay” dedi.

Prof. Erkut, Mart 2010 tarihinde başlayacak sertifika programına, en az lise veya tercihen üniversite mezunu, işletme lisans veya lisansüstü eğitimi almamış, ekonomik büyüme potansiyeli yüksek bir işe veya iş fikrine sahip, en az iki yıllık iş tecrübesi olan ve maddi koşulları sınırlı bütün girişimci kadınların başvurularını beklediklerini sözlerine ekledi.

Sertifika programı nasıl bir eğitimi kapsayacak?
Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Merkezi tarafından üç yıl süre ile yürütülecek 10.000 Kadın Girişimci Sertifika Programı’nın ilk yılında 100 kadın girişimciye süresi üç aya yayılmış 6 haftalık toplam 150 saat eğitim verilecek. Programın ikinci ve üçüncü yıllarında gerçekleştirilecek eğitimlerle toplam 340 kadın girişimciye ulaşılması hedefleniyor. Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Merkezi Akademik Direktörü Prof. Dr. Ali Beba, ekonomik büyüme potansiyeli yüksek bir işe veya iş fikrine sahip olan, ancak gerekli eğitimleri alamamış ve maddi koşulları sınırlı 340 kadına bedelsiz olarak girişimcilik eğitimleri verileceğini ve bu kadınların program için Goldman Sachs tarafından geliştirilen kriterlere göre seçileceklerini belirtti.

Sertifika alan her kadın girişimci mezuniyet sonrasında en az bir yıl süre ile izlenecek ve koçluk hizmetinden faydalanacak.

Sertifika programı, iş planı hazırlama, temel girişimcilik becerileri, muhasebe ve finans, finans kaynaklarına ulaşma, satış ve pazarlama ile üretim planlaması ve organizasyonal planlama konularını içeriyor. Sertifika alan her kadın girişimci mezun olduğu günden itibaren en az bir yıl süre ile izlenecek ve başarı kriterlerini yerine getiren girişimcilere işlerini büyütebilmeleri için koçluk hizmeti verilecek.
Sertifika programı hakkında detaylı bilgiye Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Merkezi’nden telefon ve e-posta adresi aracılığıyla (0216 5592354 ve info@10000kadin.org) ve www.10000kadin.org web sitesinden ulaşılabiliyor.

En Çok Aranan Haberler