Exxen Tek Mac Satin Alma Haberleri

Milyonlar pür dikkat! Emekliye ek zam düzenlemesi bugün Meclis’te: Memur emeklisine iki, SSK Bağ-Kur’a tek fark

Meclis, bugün emekliye ek zam için mesai yapacak. En düşük emekli maaşını 10 bin liraya çıkaracak ve 5 puanlık refah payı ile zamda oranı yüzde 42,6’ya çekecek düzenleme sonrası gözler SGK emekli maaşı ödeme takvimine çevrilecek. Sürecin Cuma gününe kadar tamamlanması beklenirken, emekli kök maaş zamları yeni rakamlar ile e-Devlet’e yansıyacak. Fark ödemeleri ise Şubat ayı başına kadar yapılacak. Takvim böyle işlerse emekli Sandığı emeklileri için 2 aylık maaş farkı alma durumu oluşacak.

Finans 2024-01-23 08:07:46

Bilgisayarda ekran görüntüsü alma: Mac’te ekran görüntüsü nasıl alınır?

Bilgisayarlar hayatımızı kolaylaştıran teknolojik cihazların başında gelmektedir. Bu cihazlar sayesinde birçok işlem daha hızlı bir şekilde yapılabilmektedir. Bu işlemlerden biri de ekran görüntüsü almaktır. Ekran görüntüsü alma işlemi, verileri bir başkasıyla paylaşmak için uygulanan en kolay yöntemlerden biridir. Bu işlem Windows bilgisayarlarda farklı olmakla birlikte Mac bilgisayarlarda da farklı olarak uygulanır. Peki, Mac’te ekran görüntüsü nasıl alınır?

Haber 2024-01-15 18:42:55

EXXEN üyelik iptali ve hesap silme nasıl yapılır? EXXEN 10 gün sonra iptal edilir mi? EXXEN'de tek maç satın alma var mı?

EXXEN üyelik iptaline dair araştırmalar yoğunlaştı. UEFA Şampiyonlar Ligi 2023-2024 sezonunda grup aşamasının üçüncü haftası başlıyor. Galatasaray, Almanya ekibi Bayern Münih'i bu akşam sahasında ağırlayacak. Nefeslerin tutulacağı karşılaşma EXXEN üzerinden canlı olarak yayınlanacak. EXXEN, yeni üye olacak kullancılara '10 gün ücretsiz izle' kampanyası başlattı. Bu kapsamda EXXEN üyelik iptali ve hesap silme nasıl yapılır? gibi soruların yanıtları merak edildi. İşte tüm detaylar...

Haber 2023-10-24 19:38:58

AK Parti'den 'yerel seçim' açıklaması: Kaybedilen belediyelere dikkat çekip, 'ortak adayı' vurguladı

2024'te gerçekleşecek yerel seçimler için partiler çalışmalarını hızlandırdı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen bir önceki seçimde kaybedilen iller için, "Bizden çıkan belediyeleri tekrar geri alma planları yapıyoruz" ifadelerini kullandı. Seçimde Cumhur İttifakı'nın iş birliğinin devam edeceğini vurgulayan Şen, "Bazen tek başına girecektir partiler, bazen iş birliği yapıp beraber bir karar alıp, o karara göre aday belirleyeceğiz." dedi.

Haber 2023-08-17 16:53:11

Şanlıurfa'da iğrenç olay! Mahalle ayağa kalktı, 3 yaşındaki çocuğu şeker alma bahanesiyle...

Şanlıurfa'da iğrenç bir olay yaşandı. Bir kişi, sokakta tek başına oynayan 3 yaşındaki çocuğu şeker alma ve para verme bahanesiyle kandırıp metruk bir eve götürdü. Küçük kıza metruk evde cinsel istismar girişiminde bulunan adamı, vatandaşlar fark etti. Mahalleyi ayağa kaldıran olayda adam, vatandaşlar tarafından feci şekilde darp edildi. Sabıkası bulunduğu ortaya çıkan adam, yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

Haber 26-05-23 13:43

Emeklilere 7.500 TL'ye varan ödeme alma fırsatı! Tek seferlik ödeme için şartlar belli oldu

Emekli promosyon ödemesi kampanyaları devam ediyor. Maaş tutarına göre gerçekleştirilen ödemeyi alabilmek için, maaşı ilgili bankadan çekmek gerekiyor. Promosyon ödemeleri için güncel tarihler belli oldu. Kampanya 1 Kasım 2022 – 31 Mart 2023 tarihleri arasında geçerli olacak. İşte tüm ayrıntılar...

Finans 28-02-23 09:11

10 milyon TL’lik tarlası vardı elinde sadece 650 bin TL’lik borç kaldı! Duyunca dünyası karardı! Attığı o imza meğer…

Denizli'de okuma yazma bilmeyen bir kadının başına gelenler akıllara durgunluk verdi. 10 milyon TL'lik tarlası olan ve çocuklarına ev alma hayali bulunan kadının attığı bir imzayla adeta dünyası karardı. İddiaya göre kadın tuzağa düşüp vekaletname yerine senede imza attı. Şimdi 650 bin TL'lik borç yükünün altında kalan kadının, o parayı ödeyemezse tek tarlasının elinden gideceği belirtildi. Kış gününde ne yapacağını bilemeyen kadın ve ailesi arsadaki haczin kaldırılmasını istiyor.

Haber 23-01-23 09:38

Milli Piyango Yılbaşı bileti ONLİNE SATIN ALMA EKRANI! Milli Piyango yılbaşı bileti nereden alınır, online alınabilir mi?

2023'e zengin olarak girmek isteyen vatandaşlar yılbaşı biletlerini almaya devam ediyorlar. Henüz bilet almamış olanlar ise Milli Piyango biletlerini nasıl temin edebileceklerini araştırıyorlar. Bu yıl 200 milyon liralık büyük ikramiyeyi talihlisiyle buluşturacak olan Milli Piyango, bilet satış işlemini online olarak yapmanız da mümkün. İşte Milli Piyango Yılbaşı bileti ALMA EKRANI!

Finans 31-12-22 10:39

SON DAKİKA | EYT'li emekli maaş tablosunu tek tek hesapladı: 3500, 4800 ve 5500 TL'lik maaş için şartları açıkladı, 25 bin TL emekli maaşı alma imkanı...

Son dakika haberi: EYT'li maaş hesapları netleşiyor. Ocak ortasında yasalaşması beklenen düzenleme için geri sayım başlarken, milyonlarca vatandaş maaş hesabı yapıyor. EYT'li maaşlarda en üst sınırın ve alt sınırın kaç TL olacağı merak edilirken, Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, maaş tablosunu tek tek hesapladı. SGK'nın 3 bin 500 TL ile 7,5 katına kadar aylık bağlama imkanı olduğunu belirten Kaya, 25 bin TL'ye yakın emekli maaşının da bağlanabileceğini söyleyerek iki noktaya dikkat çekti.

Finans 18-11-22 15:21

'Keşke araba alsaydım' diyenleri üzecek haber! 400 bin TL'nin altında yalnızca bir tane kaldı

Hem sıfır hem de ikinci el araba fiyatları artmaya devam ederken otomobil alma hayali kuranları bir kez daha düşündürecek haber geldi. Ucuz araba bulmak artık neredeyse imkânsız hale gelirken 400 bin liranın altında Kasım ayı itibariyle sadece tek bir model araç kaldı. Vatandaşın ümidi ise henüz bir rakam telaffuz edilmeyen TOGG oldu.

Finans 02-11-22 15:24

Apple er ya da geç bunu yapacak! 2024'e kadar ise...

AB, akıllı telefonlara tek tip şarj girişi getiriyor. Bu durum en çok iPhone'ların üreticisi Apple'ı etkileyecek. Apple hakkındaki isabetli tahminleriyle tanınan bir teknoloji yazarı, şirketin USB-C'ye geçişi er ya da geç yapacağına inanıyor. Şirketin 2024'e kadar AirPods ve Mac aksesuarlarında USB-C'ye geçeceği düşünülüyor.

Haber 10-10-22 10:15

Uzun süre toz alma derdinden kurtulacaksınız! Bu yöntem sayesinde günlerce toz almayabilirsiniz

Herkes temiz, hijyenik bir evde yaşamak istiyor. Evin içerisinde biriken tozlar ve kirler hem sağlığımızı hem de ruh halimizi etkiliyor. Çok kısa süre içerisinde tozlanan eşyaların tozunu sürekli olarak almak yorucu olabiliyor. Birçok kişi daha uzun süre toz almamak için temizlik hilesi arıyor. Aşağıdaki yöntemle bu sorununuza çözüm oluyor. Aklınıza gelmeyecek tek malzeme ile uzun süre toz almaktan kurtulabilirsiniz.

Kadin 06-10-22 09:11

Big Mac endeksi nedir? Big Mac endeksi nasıl hesaplanır?

Big Mac, finansal bir araştırma yöntemi olarak kullanılır. Ülkeler arası ekonomik koşullar hakkında fikir veren bu gösterge, çeşitli para birimlerinin farklı ülkelerdeki satın alma gücünü Big Mac fiyatları ile karşılaştırmaya yarar. Buna göre; Big Mac endeksi nedir, nasıl hesaplanır?

Finans 20-07-22 22:26

Yarım elma, gönül (veya hatır) alma ne demek? Yarım elma, gönül (veya hatır) alma TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller ve deyimler tek bir kelimeden oluşabilecekleri gibi iki ayrı kelimeden de oluşabilirler. Hatta kimi zaman ikiden daha fazla kelime içeren sözcük öbekleri halinde görülürler. Bu ifadeler, tıpkı atasözleri gibi kısa, açıklayıcı sözlerdir. Ancak atasözleri gibi net olmayıp mecaz içerebilirler. Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller, anlatımı güçlendiren ve dili zenginleştiren araçlardır. Yarım elma, gönül (veya hatır) alma ifadesi de bu zenginliklerden biridir. Yarım elma, gönül (veya hatır) alma ne demektir?

Egitim 17-05-22 18:58

Elma da alma da demesini biliriz ne demek? Elma da alma da demesini biliriz TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller ve deyimler tek bir kelimeden oluşabilecekleri gibi iki ayrı kelimeden de oluşabilirler. Hatta kimi zaman ikiden daha fazla kelime içeren sözcük öbekleri halinde görülürler. Bu ifadeler, tıpkı atasözleri gibi kısa, açıklayıcı sözlerdir. Ancak atasözleri gibi net olmayıp mecaz içerebilirler. Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller, anlatımı güçlendiren ve dili zenginleştiren araçlardır. Elma da alma da demesini biliriz ifadesi de bu zenginliklerden biridir. Elma da alma da demesini biliriz ne demektir?

Egitim 17-05-22 18:15

Kilo alma nedenleri arasında depresyon da var!

Pandemiyle birlikte oluşan hareketsizlik kilo alımını ciddi bir sorun haline getirdi. Ancak kilo kontrolünde sıkıntı yaşayan kişilerin tek düşmanı hareketsizlik değil. Depresyon da kilo kontrolünü olumsuz etkileyen etkenler arasında yer alıyor. Kilo verme sürecini yavaşlatan, kişileri daha çok yemeye yönlendiren depresyon, bazı kişilerde iştahsızlık da yapabiliyor. Peki depresif kişilerin kilo vermek için nelere dikkat etmesi gerekiyor?

Haber 07-06-21 14:54

Emlak Katılım'dan gayrimenkul sektörünü destekleyen yeni modeller

Emlak Katılım'ın "Birlikte Konut Finansmanı" uygulaması, yatırım amacıyla ev sahibi olmak isteyen ya da tek başına ev alma imkanı olmayan tüketiciler için tasarlanmış bir konut finansman ürünü olarak öne çıkıyor - Gayrimenkul devir işlemlerinin sorunsuz gerçekleşmesi için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile protokol imzalayan Banka, "Tapu Güvenilir Hesap" uygulamasını hayata geçirdi - Emlak Katılım, kentsel dönüşüme yönelik yeni finansman çözümleri de geliştirdi

Yurthaber 12-05-21 09:10

Koronavirüs aşı randevusu nasıl alınır? e-Devlet, MHRS ve telefon ile koronavirüs aşı randevusu alma

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) ile mücadele sürüyor. Koronavirüsü yenmek için ise tek çarenin aşı olduğu ifade ediliyor. Türkiye'de koronavirüs aşısı (Covid-19 aşısı) uygulamaları öncelikli gruplardan başlanarak uygulanmaya devam ediyor. Aşı sırası gelen vatandaşlar ise Koronavirüs aşı randevusu nasıl alınır? sorusuna yanıt arıyor. İşte, e-Devlet, MHRS ve telefon ile koronavirüs aşı randevusu alma detayları...

Haber 08-05-21 00:15

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İnsan Hakları Eylem Planı'nı açıkladı: (3)

"İnsan Hakları Eylem Planı ile sadece ifade vermek için mesai saati dışında yakalayıp gözaltına alma, otelde gecenin bir yarısı bulup gözaltına alma gibi uygulamalara son veriyoruz" - "Katalog suçlarda 'somut delile dayanma şartı' getirerek, tutuklamanın istisnai bir koruma tedbiri olduğuna ilişkin ilkeyi tahkim ediyoruz" - "Adli kontrol tedbirlerini de tutuklamada olduğu gibi üst süreye bağlıyoruz" - "İfade alma işlemleri artık 7 gün 24 saat yapılabilecek" - "İşkence iddialarıyla ilgili disiplin soruşturmalarında zaman aşımını kaldırıyoruz" - "Görevinin gereklerine aykırı hareket etmek suretiyle bir hak ihlaline sebebiyet veren kamu görevlileri hakkında rücu ve disiplin işlemlerinin etkinliğini artırıyoruz" - "Kadına karşı şiddet suçlarını etkin şekilde soruşturmak amacıyla kurulan özel soruşturma bürolarını ülke genelinde yaygınlaştırıyoruz" - "Eşe karşı işlenen suçlarla ilgili öngörülen ağırlaştırıcı sebebi, boşanmış eşi de kapsayacak şekilde genişletiyoruz" - "Tek taraflı ısrarlı takip fiillerini ayrı bir suç olarak düzenliyoruz. Şiddet mağduru kadınlara avukat görevlendirilmesini sağlıyoruz" - "İletişimin tespiti ve dinlenmesi şeklindeki koruma tedbiriyle elde edilen kayıtların, beraat kararı halinde yok edilmesini sağlıyoruz" - "Kişisel verilerin işlenmesinde özel hayatın korunmasını sağlamak için, Kişisel Verileri Koruma Kanunu'nu, Avrupa Birliği standartları ile uyumlu hale getiriyoruz" - "Acele kamulaştırmaya ilişkin hükümleri de içerecek şekilde, kamulaştırmayla ilgili tüm mevzuatı yeniden ele alıyoruz. Kamulaştırmasız el atmaya karşı valilikler nezdinde idari bir başvuru yolu getiriyor, bu hususta kusuru bulunan kamu görevlilerine de idari yaptırım yolunu açıyoruz" - "İcra takibi ve yargılama süreçlerinden kaynaklı mağduriyetlerin önüne geçmek için, İcra ve İflas Kanunu ile ilgili yönetmeliği, mülkiyet hakkının en geniş şekilde korunmasını sağlayacak şekilde yeniden düzenliyoruz" - "İdari yargıda mülkiyet hakkını etkileyen hususların ivedi yargılama usulüyle hızlı biçimde çözümüne imkan sağlıyoruz" - "Kamu idarelerinin taraf olduğu aynı nitelikteki uyuşmazlıklarda 'pilot dava' usulü getiriyoruz" - "İdarenin, haklı olduğu belli olan vatandaşa 'git davanı aç, kazan öyle gel' şeklinde özetleyebileceğimiz tavrına son veriyoruz" - "Tapu siciline idareler tarafından konulan kamusal kısıtlamaları da elektronik ortamda malik ve ilgililerin erişimine açıyoruz" - "Çocukların fiziki ve ruhi gelişimlerinin desteklenmesi için onların dijital riskler, siber zorbalık ve internet bağımlılığından korunmasına yönelik çalışmaları en üst seviyeye çıkarıyoruz" - "Çocuk mahkemelerini çocuk dostu olacak şekilde tasarlıyor, duruşmalara hakim, savcı ve avukatların cübbesiz katılımına imkan sağlıyoruz" - "Engelli bireylerin üst kademe kamu yöneticiliği ile mesleklerine uygun kamu görevlerinde istihdamını zorlaştıran hükümleri tespit edip kaldırıyoruz" - "Özel infaz usullerinin kapsamını genişletmeye devam ederek, ağır hasta, yaşlı veya engelli hükümlülerin cezalarının konutlarında infazının imkanlarını artırıyoruz"

Yurthaber 02-03-21 15:51

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan İnsan Hakları Eylem Planı'nı açıkladı

Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, İnsan Hakları Eylem Planı'nı tek tek açıkladı. "Otelde gece yarısı gözaltına alma gibi uygulamalara son veriyoruz" diyen Erdoğan, avukatlardan az vergi alınacağını, hakim ve savcılara yardımcı geleceğini belirtti. Kamu ve özeldeki tüm çalışanların ve öğrencilerin kendi dini bayramlarında izinli sayılacağını duyuran Erdoğan, hukuk fakültelerinin de 5 yıla çıkarıldığını ekledi. İşte reformlara dair tüm detaylar...

Haber 02-03-21 14:17

MYK yeterlilik belgesi için sınavlar ücretsiz olacak

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) iştiraki olan ve iki yıldan beri hizmet veren Gaziantep Mesleki Yeterlilik Sınav ve Danışmanlık A.Ş (GASBEM) tarafından, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında MYK belgelendirme sınavları ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.Konuyla ilgili bilgi veren GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep merkezli faaliyet gösteren GASBEM A.Ş.’nin sponsor firmaların desteğiyle tüm Türkiye’de MYK belgesi alamayan meslek sahiplerine ücret ödemeden belge alma imkanı sunacağını kaydetti.Projeye destek vererek duyarlılık gösteren firmalara teşekkür eden Ünverdi, “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yayımlanan 5444 Sayılı Kanun ve Tebliğin ilgili genelgesinde, ‘Üreticisi olduğu marka tescilli ürünlere ait ülke genelinde veya belirli bölgelerde bayi ağı bulunan üretici firmalar ürettiği ürünlerin MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi meslek erbapları tarafından uygulanmasını istemesi halinde sosyal sorumluluk projeleri kapsamında bu meslekleri icra eden ve belge sahibi olmak isteyen kişiler adına ‘Tek Nokta Başvurusu’ yapabilir.

Yurthaber 16-01-21 14:18

Kullanıcı sayısı 50 milyonu geçen e-Devlet'te yeni hizmet hazırlığı

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç: - "Kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerin birçok hizmetine tek bir noktadan erişim imkanı sağlayan, her geçen gün içeriğini ve kalitesini geliştiren e-Devlet Kapısı, 50 milyon 20 bin 804 kullanıcıya ulaştı" - "Hizmete sunulduğu 9 Haziran'dan bu yana yoğun ilgi gören 'Araçlarım' hizmetinin, ikinci fazında tüzel kişilere ait araç bilgisi, araç muayene randevusu alma, HGS bakiye yükleme gibi yeni birçok eklenti ile kapsamı daha da genişletilerek kullanıcılara sunulması planlanıyor"

Yurthaber 20-09-20 11:13

Karacasu’da Kaymakam Soley öncülüğünde halk toplantısı yapıldı

Aydın’ın Karacasu ilçesinde Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley başkanlığında halk toplantısı yapıldı.Açık havada gerçekleştirilen ve katılımcıların tek tek ateşleri ölçülerek alana alındığı toplantıda Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley yeni tip korona virüs salgını süresince tedbir alma ve kurallara uyma konusunda gayretleri ve hassasiyetleri için vatandaşlara teşekkür etti.Kaymakam Soley yapılan ve yapılacak olan çalışmalar ve projeler hakkında vatandaşlarla istişarede bulunduktan sonra yeni tip korona virüs salgını nedeniyle bugüne kadar alınmış kararlar, yapılan işlemler ve uygulanacak yeni kurallar hakkında vatandaşları bilgilendirdi.

Yurthaber 10-07-20 11:26

Bu besinler kilo vermenize yardımcı olacak!

Tatil öncesi pandemi sürecinde alınan kiloları vermek isteyen birçok kişi hızlıca istediği bedene ulaşmak için tek gıda rejimi, sıvı beslenme gibi yollara başvuruyor. Ancak beslenme uzmanları, kulaktan dolma bilgilerle zayıflamaya çalışmanın farklı sağlık sorunlarına yol açabileceğine dikkat çekerek doğru kilo vermek için tüketilmesi gereken besinleri anlattı. İşte diyet sonrasında kısa sürede kilo alma riski ile karşılaşmadan istediğiniz bedene inmenizi sağlayacak o besinler...

Haber 29-06-20 14:39

Düzce Üniversitesi girişimcilik alanında yine bir ilke imza attı

Patent Effect tarafından yayınlanan “Türkiye’nin Patent Haritası” başlıklı raporda Düzce Üniversitesi, tescilli markalarını lisanslayan ilk ve tek üniversite olarak yer alma başarısı gösterdi.Girişimci ve Yenilikçi Üniversite endeksinde 208 üniversite arasında ilk 50 arasında yer alma başarısını istikrarlı bir şekilde sürdüren Düzce Üniversitesi, ihtisaslaşma sürecinde ürettiği ürünler için Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan; Dülife çatı markası altında kozmetik ürünlerin Melenis, bitkisel ürünlerin Herbynia ve arı ürünlerinin markası “ApideVera” olmak üzere tescil aldığı 4 markasını, yerel girişimciler tarafından kurulan Formlife Sağlıklı Yaşam Ürünleri A.Ş.

Yurthaber 26-06-20 10:31

Kampanyalı fiyatlar açıklandı! İşte en ucuz sıfır arabalar ve fiyatları...

Herkes güzel bir arabaya sahip olmanın hayalini kurar. Ve birçok kişi, çeşitli sebeplerden ötürü ikinci el bir araç alma fikrine sıcak bakmaz. Hal böyle olunca da tek çare sıfır bir araba almak olur. Fakat sıfır arabaların fiyatları zaman zaman artabiliyor. Sizler için her bütçeye uyan en ucuz sıfır arabaları ve özelliklerini detaylarıyla derledik. İşte o arabalar...

Finans 25-06-20 16:01

15 ildeki seyahat kısıtlaması yarın gece sona erecek

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine "Şehir Giriş/Çıkış Seyahat Kısıtlaması" konulu genelge gönderdi - Şehirler arası toplu ulaşım araçları ile yapılacak seyahatlerde (otobüs, uçak) seyahat izin belgesi alma zorunluluğu yürürlükten kaldırıldı - Şehirlerarası toplu ulaşım araçları ile yapılacak seyahatlerde HES uygulaması üzerinden kod alındıktan sonra biletlemeler yapılacak - Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ile Zonguldak olmak üzere toplam 15 ildeki şehir giriş-çıkış kısıtlaması 31 Mayıs pazar günü saat 24.00'te sona erecek - 65 yaş ve üzeri vatandaşların Seyahat İzin Belgesi almaları ve gidecekleri illerden en az bir ay boyunca dönmemek şartı ile tek yönlü olarak seyahat edebilmeleri uygulamasına devam edilecek - Sokağa çıkma kısıtlaması devam eden 18 yaş ve altı çocuklar, yanlarında veli/vasisinin bulunması şartıyla Seyahat İzin Belgesi almadan şehir içi ve şehirlerarası yolculuk yapabilecek

Yurthaber 30-05-20 20:03

Son dakika! İçişleri Bakanlığı'ndan 'seyahat kısıtlaması' genelgesi

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine "Şehir Giriş/Çıkış Seyahat Kısıtlaması" konulu genelge gönderdi. Şehirler arası toplu ulaşım araçları ile yapılacak seyahatlerde (otobüs, uçak) seyahat izin belgesi alma zorunluluğu yürürlükten kaldırıldı. 65 yaş ve üzeri vatandaşların ise Seyahat İzin Belgesi almaları ve gidecekleri illerden en az bir ay boyunca dönmemek şartı ile tek yönlü olarak seyahat edebilmeleri uygulamasına devam edilecek.

Haber 30-05-20 19:31

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken faiz ve enflasyon açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan CNN TÜRK ve Kanal D ortak yayınında soruları yanıtladı. Daha önceki sistemde Merkez Bankası Başkanını görevden alma yetkisinin olmadığını ifade eden Erdoğan, "Çok kısa zamanda 2019 yılı içerisinde faizi düşürdük. Düşürdükçe de neredeyse tek haneli rakamı yokladı. 2020'de tek haneli rakama faiz de enflasyon da gelecek. Bu neyi getirecek? Bu bir yatırımı getirecek. Ciddi manada yatırımlar artacak." dedi.

Finans 06-01-20 05:47

Japonlara özgü nefes alma tekniği, daha kaliteli uyku sağlıyor

Çaylar ve temel yağlar kullanmaktan, mavi ışıktan kaçınmaya kadar daha kaliteli bir uyku vadeden sayısız insomnia tedavisi mevcut. Ama hala uyanık bir şekilde koyunları sayıyorsanız "moon breathing (ay solunumu)" adı verilen Japon nefes alma tekniği aradığınız cevap olabilir ve yapmanız gereken tek şey, bir burun deliğinizi kapatıp solunuma diğeriyle devam etmek.

Kadin 01-01-20 11:45

AK Parti'li Katırcıoğlu: Kadınlarımız, ebruya benziyor

"Ebru sanatı da öyle... Her rengin, her farklılığın, her özelliğin, birbirini ötelemeden, ayrıştırmadan, yok saymadan bir araya gelerek bir tabloyu oluşturması gibi..." - "1934 yılındaki kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanıyan kanunu, kadınlar kullanamadı. 2001 yılına kadar ortalamasını aldığınızda bu oran yüzde 2,4. Neredeyse kadın yok gibi... Ama 2001 yılında AK Parti hükümetleri ile bu oran yüzde 4,4'e çıkıyor, bugün de yüzde 17,8. Kadın, sadece siyasette değil, bulunduğu her alanda, karar alma mekanizmalarında kendini kanıtlıyor" - "Kanunlar, yasal düzenlemeler tek başına yeterli değil. Zihinsel dönüşüm, toplumsal kabulleniş de gerekiyor"

Haber 05-12-19 11:38

Isı ve su yalıtımı pazarının büyüklüğü 20 milyar liraya ulaştı

İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen: - "2018 yılında hizmetler ve yardımcı malzemeler dahil ısı yalıtımı pazarının büyüklüğü 12 milyar TL, su yalıtımı pazarının büyüklüğü ise 7,6 milyar TL seviyesinde gerçekleşti. Aynı zamanda ses ve yangın yalıtımı ürünlerini de eklediğimizde yalıtım sektörünün büyüklüğü bu rakamların çok üzerindedir" - "Yeni eylem planı (Kentsel Dönüşüm Eylem Planı) çerçevesinde her yıl 300 bin konutun mevcut mevzuatlara uygun olarak yalıtılması durumunda 5 yılda 6 milyar liranın üzerinde tasarruf edilmesi söz konusu" - "Doğal gaz faturasını yüzde 50 azaltmanın tek yolu, yaşadığımız binalara ısı yalıtımı uygulaması yaptırmaktır" - "Türkiye'deki tüm konutların 1 Ocak tarihine kadar Enerji Kimlik Belgesi alma zorunluluğu bulunuyor. Yeni binaların ise iskan alabilmesi için en az C sınıfı Enerji Kimlik Belgesi alması gerekiyor"

Finans 04-12-19 14:51

Beyaz Saray: Trump’ın görevden alma raporunda kanıt yok

Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump’ın görevden alma davasıyla ilgili olarak Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi tarafından hazırlanan raporun bir kanıt sunmadığını iddia etti.Beyaz Saray Basın Sözcüsü Stephanie Grisham yaptığı açıklamada, “ABD Meclis İstihbarat Komitesi (HIC) tarafından hazırlanan rapor, Başkan Donald Trump aleyhindeki görevden alma davasını desteklemek için herhangi bir kanıt sağlamadı” ifadelerini kullandı.Grisham, HIC raporuna tepki olarak ayrıca, “Tek taraflı bir sahtekarlık sürecinin sonunda Demokratlar, Başkan Trump tarafından herhangi bir yanlış yapıldığına dair bir kanıt üretemedi.

Haber 04-12-19 10:03

Engelli kardeşler hayalini kurdukları ehliyetlerine kavuştu

Kayseri'de yaşayan, 1 metre 28 santimetre boyundaki Emre ile 1 metre 33 santimetre boyundaki kardeşi Erdal Afan, ailelerine yük olmamak ve özgürce gezebilmek için uzun zamandır almak istedikleri sürücü belgelerine kavuştu - Memur Emre Afan: - "Arabayla her tarafa tek başımıza gidebilmek, babamızdan, annemizden ayrı daha rahat ve özgürce gezebilmek için ehliyet alma isteğinde bulunduk. Sürücü kursundaki hocalarımız, sağ olsun çok yardımcı oldular. Onların sayesinde aldık ehliyeti" - Üniversite öğrencisi Erdal Afan: - "Ehliyet aldıktan sonra okul arkadaşlarımı da otomobille gezdirmeye başladım. Beni trafikte görenler olumlu tepkiler veriyor"

Magazin 03-12-19 11:02

Hepsiburada, Apple'ın tek yetkili e-ticaret platformu oldu

Hepsiburada müşterileri iPhone, iPad, Apple Watch, Mac gibi tüm Apple ürünlerini Hepsiburada üzerinden Apple'a özel hazırlanan sayfadan satın alabilecek - Hepsiburada Üst Yöneticisi Murat Emirdağ: - "Apple'ın dünyadaki sayılı, Türkiye'de ise ilk ve tek olarak tercih ettiği yetkili online platform olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz"

Finans 07-11-19 12:42

TBMM Genel Kurulu

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan: - "Sözde Ermeni soykırımı iddiasını ortaya atan Ermeni diasporasının, ABD Temsilciler Meclisinin asla bir Ermeni derdi yoktur. Tek bir dert vardır ABD için sadece petrol, doğal gaz, yer altı ve yer üstü zenginlikleri" - CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç: - "Bu yaptırımlar Türkiye'nin yöneticilerini, milletimizi hedef almaktadır. Hiçbir ülke Türkiye'yi yaptırımlarla terbiye etmeye kalkamaz. Bu tasarıyı kabul etmiyoruz" - MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay: - "ABD Meclisi bu tekliflerle, Türkiye'den intikam alma ve tehdit etme amacı taşımaktadır. Bu tehditlerin nazarımızda, bir sinek vızıltısı kadar değeri yoktur" - İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu: - "Türkiye bugün ordusuyla, milletiyle dünya kamuoyundaki mesnetsiz tepkilerin karşısında her zamankinden daha büyük bir milli dayanışma içinde olmaya mecburdur"

Haber 30-10-19 20:28

Ödeme hizmetlerinde tek çatı zorunlu hale geldi

Son yıllarda ödeme sistemlerinde yaşanan hızlı gelişmelerin, etkin karar alma mekanizmasının dünya pratiklerine uygun şekilde oluşturulmasını zorunlu hale getirdiği, bu doğrultuda BDDK Merkez Bankası arasında oluşturulan ikili düzenleme ve kontrol mekanizmasının "tek çatı" altında toplanmasının elzem hale geldiği belirtildi - Bu ihtiyacın bilişim ve iletişim teknolojilerindeki ilerlemeler ile ödemeler alanındaki yeni ürün ve uygulamaların geldiği noktanın kaçınılmaz bir sonucu olarak görülmesi gerektiği ifade edildi

Finans 16-10-19 16:06

MHP Milletvekili’nden Gaziler Günü kutlaması

Milliyetçi Hareket Partisi Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, Atatürk’e gazilik ünvanının verilişi ve 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, "Dünyanın ’gazi’ unvanına sahip tek ili olan Gaziantepliler olarak bizler, bu günün anlamını en kavi haliyle anlama, yorumlama onurundan keyif alma gayretindeyiz" ifadelerini kullandı.Milletvekili Taşdoğan mesajında, "19 Eylül 1921 tarihinde devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ’Mareşallik ve Gazilik’ unvanı verilmiştir.

Yurthaber 19-09-19 11:56

Trabzonspor'un hakkını söke söke alma dönemi başlamıştır

Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan: - "Artık şuna eminiz ki, TFF ve MHK tarafından Trabzonspor'a bilinçli ve kasıtlı bir şekilde operasyon çekilmektedir ve tüm bunlar yarıştan koparma amacı gütmektedir" - "Tek kulüp çatısı altında birleşen bir grup ve perde arkasında bu grup sayesinde hem TFF'yi hem de kurulları yönetme hevesindeki kişilerin etkinliği ve yetkinliği acilen sonlandırılmalıdır" - "Trabzonspor'un hakkını çalma dönemi bitmiş, Trabzonspor'un hakkını söke söke alma dönemi başlamıştır. Bundan sonra herkes haddini ve yerini bilsin" - "Bilinmelidir ki Trabzonspor sadece kendisi için değil, efsane futbolcumuz Dozer Cemil Usta'nın adının verildiği sezonda yüklendiği misyonla tüm kulüpler için eşit yarış ve adalet arzulamaktadır" - "Trabzonspor'u hakem hatalarıyla yıldırmaya çalışanlar şunu bilsin ki camiamızla birlikte hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Bizler Türk futbolundaki adaletli bir yönetim için yine camiamızla beraber her türlü ortamda her türlü mücadeleyi vermeye hazırız"

Yurthaber 16-09-19 19:11

Trabzonspor'un hakkını söke söke alma dönemi başlamıştır

Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan: - "Artık şuna eminiz ki, TFF ve MHK tarafından Trabzonspor'a bilinçli ve kasıtlı bir şekilde operasyon çekilmektedir ve tüm bunlar yarıştan koparma amacı gütmektedir" - "Tek kulüp çatısı altında birleşen bir grup ve perde arkasında bu grup sayesinde hem TFF'yi hem de kurulları yönetme hevesindeki kişilerin etkinliği ve yetkinliği acilen sonlandırılmalıdır" - "Trabzonspor'un hakkını çalma dönemi bitmiş, Trabzonspor'un hakkını söke söke alma dönemi başlamıştır. Bundan sonra herkes haddini ve yerini bilsin" - "Bilinmelidir ki Trabzonspor sadece kendisi için değil, efsane futbolcumuz Dozer Cemil Usta'nın adının verildiği sezonda yüklendiği misyonla tüm kulüpler için eşit yarış ve adalet arzulamaktadır" - "Trabzonspor'u hakem hatalarıyla yıldırmaya çalışanlar şunu bilsin ki camiamızla birlikte hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Bizler Türk futbolundaki adaletli bir yönetim için yine camiamızla beraber her türlü ortamda her türlü mücadeleyi vermeye hazırız"

Spor 16-09-19 19:00

21. Uluslararası Sındırgı Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Festivali

Festival kapsamında, atlı cirit, tek kurşun atışları, yöresel gelin alma gibi çok sayıda etkinlik gerçekleştirildi

Yurthaber 01-09-19 20:06

21. Uluslararası Sındırgı Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Festivali

Festival kapsamında, atlı cirit, tek kurşun atışları, yöresel gelin alma gibi çok sayıda etkinlik gerçekleştirildi

Haber 01-09-19 20:04

11. Büyükelçiler Konferansı

Özbekistan Dışişleri Bakanı Abdulaziz Kamilov: - "Türkiye ile Özbekistan'ın ticaret hacmi, 2 milyar dolar seviyesini aştı" - "Türkiye ile ilişkileri her alanda daha da güçlendirmeye özel önem vermeye devam edeceğiz" - "Dünya tek taraflı karar alma dönemine girmiştir ve bazı devletler arasında stratejik güven krizi yaşanmaktadır" - "Kutsal inancımızı şiddet ve kan dökmekle aynı sıraya yerleştirenleri net bir şekilde kınıyoruz. Bunu yapanlara kesinlikle müsamaha göstermeyiz"

Haber 05-08-19 18:57

Macron’dan Ruhani’ye diyalog sözü

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, nükleer anlaşma olarak bilinen Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) üzerine diyalogun devam edeceği konusunda İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’ye söz verdi.İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile bir telefon görüşmesi gerçekleştiren Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron nükleer anlaşma olarak bilinen ve ABD ile arasında krize yol açan Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) üzerine diyalogun devam edeceği konusunda Ruhani’ye söz verdi.2018 yılında ABD’nin anlaşmayı tek taraflı terk etmesinden bir yıl sonra, Tahran yönetimi de KOEP kapsamında yükümlülüklerinin bir kısmını askıya alma kararı aldığını açıklamıştı.Nükleer anlaşmaya imza atan diğer taraflar (Fransa, Almanya, İngiltere, Rusya, Çin ve Avrupa Birliği) ise ABD yaptırımları arasında petrol ihracatını ve İran ile ticareti kolaylaştıran nükleer anlaşmayı korumak için 60 gün süre almıştı.

Haber 06-07-19 23:35

TBMM'de Akdeniz Parlamenter Asamblesi Toplantısı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: - "(Akdeniz'de petrol ve doğal gaz arama çalışmaları) İstediğimiz tek bir şey var; Rum tarafı, Yunanistan, AB, herkesin kabul ettiği Kıbrıs Türklerinin haklarının da garanti altına alınması. Çok mu fazla şey isteniyor? Bu kadar basit. Paylaşmayı öğreneceğiz" - "Özellikle iki devletli çözümü, evini terk etmek zorunda kalan, zor şartlar altında kalan Filistinlilerin haklarını parayla satın alma teşebbüslerinin de reddedileceğini, İslam İşbirliği Teşkilatında vurguladığım gibi bugün buradan da vurgulamak isterim. Dolayısıyla bu çabalar beyhude çabalardır"

Haber 19-06-19 12:42

Üretime teknoloji tabanlı ‘Kimya Üretim Modülü’

Türk yazılımcıların geliştirdiği ‘Kimya Üretim Modülü’, kimya sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin üretimden planlamaya kadar işleyişi tek bir çatı altına alma amacıyla hizmete sunuluyor.En ufak dikkatsizliğin bile çok büyük problemlere neden olabileceği iş sahası olan Kimya sektörü sadece üretim aşamasında değil, stok, satış, maliyet ve risk yönetimi konularında da titiz bir planlama, takip ve kontrol gerektiriyor.

Haber 29-05-19 16:07

AK Parti Çorum İl Başkanlığı’ndan 27 Mayıs açıklaması

AK Parti Çorum İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Türk milletini tepeden dizayn etmeye çalışan toplum mühendisliğinin temellerinin cumhuriyet döneminde gerçekleştirilen ilk darbe olma özelliğini taşıyan 27 Mayıs 1960 askeri müdahalesi ile atıldığını belirterek, “Vesayet ve statükonun hüküm sürdüğü bir anlayışla gerçekleştirilen 27 Mayıs Darbesi, milli iradeden kopan bir zihniyetin ürünü olarak; demokrasiye, insanlığa ve vicdanlara yönelik büyük bir ihanettir” dedi.AK Parti Çorum İl Başkanlığı tarafından 27 Mayıs 1960 askeri darbesinin yıldönümü nedeniyle basın açıklaması düzenlendi.Basın açıklamasında konuşan İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, seçilmiş bir başbakanın idama mahkum edilmesiyle demokrasi tarihimizde silinmez bir leke oluşturan 27 Mayıs darbesinin, ilerleyen süreçte askeri otoriteye, milli iradeyi silah zoruyla tahakküm altına alma imkanının kapılarını da açtığının altını çizdi.Dönemin tek partili CHP yönetimine karşı rekor bir oyla iktidara gelen Adnan Menderes ve yol arkadaşları, kısa zamanda gerçekleştirdikleri projelerle Türkiye’ye çağ atlattığını anlatan Ahlatcı, “Milli ve manevi değerlerimizi Anadolu topraklarından silmeye çalışan tek parti CHP’sinin antidemokratik uygulamalarını izale eden merhum Menderes, özellikle din ve vicdan özgürlüğü adına atığı adımlarla milletimizin gönlünde taht kurmuştur.

Yurthaber 27-05-19 16:35

Başkan Muhterem Kılıç: Demokrasiden asla vazgeçmeyiz

AK Parti Kütahya Merkez İlçe Başkanı Muhterem Kılıç, 27 Mayıs darbesinin, milli iradeden kopan bir zihniyetin ürünü olarak, demokrasiye, insanlığa ve vicdanlara yönelik büyük bir ihanet olduğunu ifade etti.AK Parti Kütahya Merkez İlçe Başkanı Muhterem Kılıç, parti binası önünde, 27 Mayıs 1960 darbesinin yıl dönümü ile ilgili yaptığı açıklamada, “Seçilmiş bir başbakanın idama mahkum edilmesiyle demokrasi tarihimizde silinmez bir leke oluşturan 27 Mayıs darbesi, ilerleyen süreçte askeri otoriteye, milli iradeyi silah zoruyla tahakküm altına alma imkanının kapılarını da açmıştır” dedi."EZAN-I MUHAMMEDİ’NİN TEKRAR YANKILANMASI SAĞLAMIŞTIR"Adnan Menderes’in halkla kurduğu sıkı bağdan rahatsız olanların yalan ve iftiralarla algı oluşturarak darbeye zemin hazırladıklarını dile getiren Kılıç, “Dönemin tek partili CHP yönetimine karşı rekor bir oyla iktidara gelen Adnan Menderes ve yol arkadaşları, kısa zamanda gerçekleştirdikleri projelerle Türkiye’ye çağ atlatmıştır.

Yurthaber 27-05-19 15:40

AK Parti Antalya İl Başkanlığı’ndan 27 Mayıs açıklaması

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, 27 Mayıs askeri darbenin yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.Taş, vesayet ve statükonun hüküm sürdüğü bir anlayışla gerçekleştirilen 27 Mayıs Darbesinin, milli iradeden kopan bir zihniyetin ürünü olarak; demokrasiye, insanlığa ve vicdanlara yönelik büyük bir ihanet olduğunu aktardı.“Seçilmiş bir başbakanın idama mahkum edilmesiyle demokrasi tarihimizde silinmez bir leke oluşturan 27 Mayıs Darbesi, ilerleyen süreçte askeri otoriteye, milli iradeyi silah zoruyla tahakküm altına alma imkanının kapılarını da açmıştır.”diyen Taş, “ Dönemin tek partili CHP yönetimine karşı rekor bir oyla iktidara gelen Adnan Menderes ve yol arkadaşları, kısa zamanda gerçekleştirdikleri projelerle Türkiye’ye çağ atlatmıştır.

Yurthaber 27-05-19 14:39