Ogretmenlik Meslek Kanunu Nedir Haberleri

Bakan Tekin açıkladı: Öğretmenlik meslek kanunu haftaya TBMM'ye gelecek

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yaptığı açıklamada "Öğretmenlik meslek kanunu haftaya TBMM'ye gelecek" dedi.

Egitim 2024-05-14 18:41:15

Öğretmene şiddete ceza artıyor! Yeni öğretmenlik meslek kanunu için Bakan Tekin tarih verdi: Caydırıcı tedbirler alacağız

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde özel lise müdürü İbrahim Oktugan'ın 17 yaşındaki lise öğrencisi tarafından katledilmesinin ardından Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, hazırlanan yeni öğretmenlik meslek kanunuyla öğretmene şiddete cezaların artacağını, caydırıcı tedbirler alınacağını belirtti.

Egitim 2024-05-10 14:27:33

Yapay zekâ mühendisliği nedir, yapay zekâ mühendisi nasıl olunur? Yapay zekâ mühendisi ne iş yapar? Yapay zekâ mühendisi maaşları

Teknoloji alanındaki gelişmeler ile birlikte insan yaşamına yalnızca teknolojik cihazlar değil, birbirinden farklı yeni nesil meslek grupları da girmeye başlamıştır. Yapay zekâ mühendisliği de bu yeni nesil meslek gruplarından biri olarak bilinmektedir. Yapay zekâ mühendisliği, ciddi kazançların elde edilmesini sağlayan bir meslek olarak da görülmektedir. Peki, yapay zeka mühendisliği nedir, yapay zeka mühendisi nasıl olunur, ne iş yapar ve maaşları ne kadardır?

Egitim 2024-03-27 19:22:47

SGK işe giriş bildirgesi nedir, nasıl alınır? E-Devlet işe giriş bildirgesi sorgulama ve görüntüleme

Çalışmakta olan ve emeklilik hakkı kazanan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, hangi meslek grubunda ya da hangi görevde olduklarına göre sigortalılık ve emeklilik durumlarını SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) aracılığı ile takip edebilirler. Sosyal Güvenlik Kurumu, işe giriş, işten çıkış, tazminat, emeklilik gibi çalışma hayatı ile ilgili işlemlerle ilgilenmektedir. Günümüzde ise SGK ile ilgili birçok işlem ya da başvuru da internet üzerinden yapılabilir hâle gelmiştir.

Haber 2024-01-05 13:11:13

AYM süre vermişti! Bakan Tekin'den Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili açıklama: 'Gerekeni yapacağız'

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili yaptığı açıklamada AYM'nin verdiği 9 aylık süreyi hatırlatarak "Bu konuyla ilgili ciddi geniş araştırmalar yapıyoruz, o konuda gerekli adımları atacağız" dedi.

Egitim 15-11-23 07:19

2925 Tarım sigortası nedir? 2925 Tarım sigortası EYT şartları nelerdir?

Geçim kaynağı olarak öne çıkan birçok farklı meslek grubu bulunur. B meslek grupları arasında tarım ayrı bir öneme sahiptir. Hayvancılık, bitki yetiştiriciliği, sebze ya da meyve yetiştiriciliği gibi birçok alan tarım sektörü içerisine girer. Hem istihdamın devam etmesi hem de ekonomiye katkı sağlanabilmesi için tarımsal faaliyetlere gereksinim duyulmaktadır. Bu alanda çalışan kişilerin sigortalı olarak hizmet vermesi de oldukça önemlidir. Peki, 2925 tarım sigortası nedir?

Haber 15-09-23 18:58

Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir, neleri içeriyor? AYM Öğretmenlik Meslek Kanunu iptal edilen maddeler hangileri?

Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir, iptal edilen kanun maddelleri hangileri gibi soruların yanıtları hakkında araştırmalar hız kazandı. AYM'den öğretmenlerle ilgili flaş bir iptal kararı geldi. Anayasa Mahkemesi Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun bazı maddelerinin iptaline karar verdi. İşte AYM iptal edilen maddeler hakkında tüm merak edilenler...

Finans 13-07-23 16:47

Ücretsiz izin nedir? Ücretsiz izin nasıl alınır?

İş Kanunu kapsamında çalışan insanlara belli başlı haklar tanınır. Ücretsiz izin de bu haklar arasında yer alır. Bu izin hakkı yalnızca çalışan bireylere değil, işveren olarak isimlendirilen patronlara da tanınan bir hak türüdür. Çalışan kişiler bu izni talep edebileceği gibi işverenler de bu izni isteyebilme hakkına sahiptir. Ücretsiz iznin kullanılabilmesi için bazı koşulların yerine getirilmiş olması gerekir. Peki, ücretsiz izin nedir, nasıl alınır?

Haber 24-06-23 19:30

Yıllık izin ücreti ne kadar? Yıllık izin süreleri nedir?

Senelik dinlenme hakkını kullanmak isteyen her bir çalışanın belli başlı konuları öğrenmeye çalıştığı görülür. Bu konuya yönelik olarak özellikle yıllık izin süreleri ile bu dinlenme hakkının nasıl ve hangi durumlarda ücrete dönüştürüldüğü araştırılır. Dolayısıyla İş Kanunu kapsamında yıllık ücretli izin hakkıyla ilişkili olarak belirtilen hususların açıklanması önem arz eder. Yıllık izin ücreti nasıl hesaplanır?

Haber 18-06-23 12:26

Gider pusulası nedir, nasıl kesilir? Gider pusulası örneği ve hesaplama işlemi nasıl yapılır?

Özellikle serbest meslek çalışanları için gider pusulasının önemli bir belge olarak ön plana çıktığı söylenebilir. Çünkü bu belge günümüzde elektronik ortamda da hazırlanabildiği gibi belli başlı durumlarda mutlaka oluşturulmalıdır. Gider pusulasının hangi durumlarda hazırlanması gerektiği ise Vergi Usul Kanunu kapsamında yer alan bilgilere göre açıklanmalıdır. Peki, gider pusulası nedir ve gider pusulası hesaplamaları nasıl yapılır?

Finans 22-05-23 10:12

30. DÖNEM POMEM BAŞVURULARI: Başvurular ne zaman başlayacak? 30. Dönem POMEM başvuru şartları ve yaş sınırı nedir?

POMEM başvuru tarihleri kullanıcılar tarafından yakından takip ediliyor. Polis Meslek Eğitim Merkezlerine yapılacak olan polis alımı başvuruları ön lisans ve lisans mezunu adaylar arasından seçilecek. Sözlü ve fiziksel olmak üzere iki ayrı aşamadan oluşan sınav ardından polis atamaları gerçekleştirilecek. Peki, POMEM başvuruları ne zaman başlayacak? 30. Dönem POMEM başvuru şartları ve yaş sınırı nedir?

Haber 26-04-23 13:06

KPSS A grubu nedir, konuları nedir? KPSS A grubu meslekleri nelerdir?

Lisans, orta öğretim ya da ön lisans mezunları, istedikleri takdirde memurluk sınavına girerek atama yolu ile memur olarak çalışabilir. Bunun için Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) girilmeli ve bu sınavda belirlenmiş olan puan alınmalıdır. Farklı meslekler ve atamalar için sınıflandırmalar yapılmıştır. KPSS A grubu da belli bir meslek alanı için atamaların yapıldığı sınıflardan biridir. Peki, KPSS A grubu meslekleri nelerdir?

Haber 20-04-23 10:39

VHKİ ne demek, ne anlama gelir? VHKİ ne iş yapar, açılımı nedir?

Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte günlük hayata kullanılmaya başlayan bazı yeni terimler ve ifadeler oluşmuştur. Bunlardan biri de VHKİ’dir. VKHİ kamuda da çalışma alanı olan bir meslek türünün baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır. Bazı görevleri, yetkileri ve geniş çalışma alanları bulunur. Bu anlamda son zamanların en gözde meslekleri arasında yer alır. Peki, VHKİ ne iş yapar?

Haber 20-04-23 10:35

68/1-c trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 68/1-c trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Tüm bireylerin trafik kurallarına eksiksiz bir şekilde uyması gerekmektedir. Trafik kuralları trafik akışının sağlıklı bir şekilde ilerlemesinde büyük bir rol oynamaktadır. Ayrıca can ve mal kaybının önüne geçilmesinde büyük bir etkendir. Karayolları Trafik Kanunu kapsamında birçok trafik kuralı yer alır. Bu trafik kurallarına uymayanlara çeşitli trafik cezaları kesilir. Peki, 68/1-c trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar?

Haber 20-04-23 10:19

Yabancıların miras hakkı nedir? Yabancı eşin miras hakkı var mı, Türk vatandaşlığından çıkarılan kişiler mirasçılık belgesi alabilir mi?

Bir kişinin ölümünden ya da yasal olarak kayıp olduğunun kabul edilmesinin ardından o kişinin sahip olduğu tüm mal ve para yakınlarına kalır. Mal varlığının paylaşılması durumunda, miras kalan her şey üzerinde pay ve hak sahibi olan kişilerin sahip olduğu hakların tamamına miras hakkı adı verilir. Yabancı uyruklu kişilerin ya da yurt dışında kalan miras hakları konusunda da miras kanunu gereğince belirlenmiş bazı kurallar vardır.

Haber 20-04-23 10:08

Mirasçılık belgesi sorgulama işlemi nedir? Mirasçılık belgesi ile sorgulama işlemleri nasıl yapılır?

Bir kişi öldükten sonra ondan geriye kalan mallar ya da paralar tanıdıkları arasında paylaştırılır. Ancak bu paylaşım miras kanunu kuralları gereğince yapılır. Mirasçılar, ölen kişi ile kan bağı olan yasal mirasçılar ve muris tarafından, ölmeden önce belirlenen atanmış olan mirasçılar olmak üzere iki gruba ayrılmıştır. Tüm mirasçıların isimleri, ölüm resmen gerçekleştikten sonra veraset ilamı ya da mirasçılık belgesinde yer alır. Peki, mirasçılık belgesi nasıl sorgulanır?

Haber 20-04-23 09:11

Aşçı nasıl yazılır, aşçı yazımı nasıl olmalıdır? Aşçı mı ahçı mı, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Aşçı kelimesi günümüzde oldukça popüler olan bir meslek grubunu ifade eden bir kelime olurken genellikle yanlış olarak söylenmesinden kaynaklı olarak yazarken de yanlış ifade edilmektedir. Türkçede yer alan birçok kelimenin sesli dilde yanlış ifade edilmesi imla kurallarını da etkilemektedir. Kelimelerin doğru ifadeleri Türk Dil Kurumu kılavuzlarından kolaylıkla öğrenilebilir. Peki aşçı mı ahçı mı, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 10-04-23 12:15

Emlak ve Emlak Yönetimi mezunları ne iş yapar, iş olanakları nedir? Emlak ve Emlak Yönetimi bölümü mezunları iş imkanları nelerdir, nerelerde çalışır?

Üniversitelerde pek çok bölüm bulunur. Bu bölümleri tercih ederken iyi düşünmek gerekir. Çünkü tercih edilen bölüm, meslek hayatını etkiler. Öğrencilerin en çok tercih ettiği bölümler arasında emlak ve emlak yönetimi (MYO) de yer alır. Bu bölümden mezun olan kişilerin iş bulma konusunda sıkıntı yaşamamaları da bölümün çok fazla tercih edilmesinde etkilidir. Peki emlak ve emlak yönetimi (MYO) bölümü mezunları ne iş yapar, nerelerde çalışır?

Egitim 30-03-23 17:08

42/11 trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 42/11 trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Karayolları Trafik Kanunu olası kazaların önüne geçilmesi ve trafiğin akışının kesilmemesi için sürücülerin ve araç sahiplerinin uyması gereken birtakım kuralları içermektedir. Trafik akışı içerisinde bulunan tüm sürücülerin ve araç bu kurallara uyması gerekmektedir. Kurallara uymadığı tespit edilen kişilere idari para cezası, ceza puanı ve kimi zamanlarda da hapis cezası uygulanmaktadır. Bu kurallardan birisi olan 42/11 trafik cezası nedir?

Haber 03-03-23 17:32

EYT SON DAKİKA haberleri 3 Mart 2023: Emeklilikte Yaşa Takılanlar Resmi Gazete'de yayımlandı mı? İşte EYT BAŞVURU EKRANI!

EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri düzenlemenin Resmi Gazete'de yayınlanıp yürürlüğe girmesi sonrası merak konusu oldu. Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yayımlanmasının ardından detaylar da belli oldu. Buna göre; aylık bağlanması talebinde bulunanlar, yaş dışındaki diğer şartları taşımaları halinde yaşlılık veya emekli aylığından yararlanacak. Peki EYT son durum nedir? İşte EYT'de son durum...

Finans 03-03-23 08:00

EYT SON DAKİKA 3 Mart 2023: EYT son durum nedir, e devletten emeklilik başvurusu nasıl yapılır? RESMİ GAZETE'de yayımlandı!

EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri düzenlemenin Resmi Gazete'de yayınlanıp yürürlüğe girmesi sonrası merak konusu oldu. Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yayımlanmasının ardından detaylar da belli oldu. Buna göre; aylık bağlanması talebinde bulunanlar, yaş dışındaki diğer şartları taşımaları halinde yaşlılık veya emekli aylığından yararlanacak. Peki EYT son durum nedir? İşte EYT'de son durum...

Finans 03-03-23 07:47

46/2-d trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 46/2-d trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Güvenli sürüş için gidişe ayrılmış birden fazla şerit varsa sol şerit geçiş şerididir. Sağ şeritte giderken, önünüzdeki aracı geçmek için sol şeride geçmeniz gerekebilir. Böyle bir durumda geçişinizi tamamladıktan sonra sağ şeride tekrar geçmeniz gerekir. 46/2-d trafik cezası ise sol şeridi sürekli kullanma durumunda uygulanan trafik cezasıdır. Bu trafik kuralına uygun davranmayan tüm sürücülere kara yolları trafik kanunu gereğince 46/2-d trafik cezası uygulanır.

Haber 03-02-23 14:03

46/3 trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 46/3 trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafikte bazı kurallara uyulması, trafiğin akışı ve can güvenliği açısından çok önemlidir. Hayvanlar ya da hayvan sürülerinin trafiğin gidiş yönüne göre yolun en sağından gitmesi gerekir. İmkân olduğunda ise taşıt yolu dışından da götürülmeleri çok daha uygundur. Bu kurala uymayan hayvan sürücülerine kara yolları trafik kanunu gereğince 46/3 trafik cezası tatbik edilir. Peki, 46/3 trafik cezası tutarı nedir?

Haber 03-02-23 13:47

46/2-b trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 46/2-b trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafikte kurallara uymak, hem can hem de mal kaybına engel olmak için büyük önem taşır. Trafikte yapılan ihlalleri çözümlemek için bazı cezalar uygulanır. Bu cezaların her biri belli kodlarla birbirinden ayrılır. Şerit ihlali yapan sürücüye uygulanan ceza kodu ise 46/2-b kodlu trafik cezasıdır. Kurallara uymayan sürücüye, plaka sahibine kara yolları trafik kanunu gereğince 46/2-b trafik cezası uygulanabilir. Peki, 46/2-b trafik cezası nedir?

Haber 03-02-23 13:35

118 trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 118 trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafikte düzeni sağlamak için uyulması gereken kurallar bulunur. Bu kurallar Karayolları Trafik Kanunu tarafından düzenlenir. Belirlenmiş olan kuralların ihlali durumlarda idari para cezası ya da hapis cezası yaptırımları uygulanır. Aynı zamanda bir cezanın birden fazla alınması sürücü belgesine el koyulması ile sonuçlanabilir. Trafik cezaları sayı ve harfler ile belirlenmiştir. Ehliyet ceza puanı konusunu içeren 118 trafik cezası nedir, kimlere uygulanır?

Haber 03-02-23 11:35

123/4 trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 123/4 trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafikte uyulması gereken çeşitli kurallar vardır. Bu kurallara uyulmaması durumunda trafik cezası yaptırımları uygulanır. Trafik cezaları ve kuralları sadece sürücü ve yayalar için değil çeşitli kurum, kuruluş ve şirketler için de geçerlidir. Ayrıca sürücü kurslarına da uygulanan yaptırımlar vardır. Karayolları Trafik Kanunu tarafınca belirlenen bu ceza idari para yaptırımına tabi olan ve sürücü kurslarını kapsayan 123/4 trafik cezasının ihlal konusu nedir?

Haber 03-02-23 11:34

94 trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 94 trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafikte düzenin sağlanması ve oluşabilecek kazaların ve kayıpların önlenebilmesi için yaya ve sürücülerin uyması gereken trafik kuralları vardır. Trafik kurallarına uyulması can ve mal kaybını önlemeyi amaçlarken daha güvenli bir yolculuk deneyimini de mümkün kılar. Trafik kurallarına uyulmadığı takdirde belirli kuralların ihlali durumlarında uygulanacak cezai işlemler uygulanır. Karayolları Trafik Kanunu dâhilinde düzenlenen 94 trafik cezasının ihlal konusu nedir?

Haber 03-02-23 11:33

49/3 trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 49/3 trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Karayolları Trafik Kanunu kurallarını ihlal eden sürücülere cezai işlemler uygulanır. Trafik ihlalleri pek çok çeşide ayrılır. Bu ihlallerin her biri için bir ceza kodu bulunur. Bu trafik kodlarından biri de yük taşıyan motorlu taşıtlara uygulanan 49/3 trafik cezasıdır. 49/3 trafik cezası yük taşıyan ticari araçların kullanım sürelerine uymaması olarak tanımlanır. Peki, 49/3 trafik cezası maddesi ihlalin konusu nedir?

Haber 03-02-23 11:13

14/1-a trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 14/1-a trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafik Kanunu tarafından belirlenmiş bazı kurallar vardır. Belirlenen kurallara uyulması hâlinde trafiğin işleyişinin daha düzenli olması amaçlanır. Ayrıca yayaların ve çevrenin can ve mal kaybının önlenmesi sağlanmaktadır. Bu kurallara uyulmaması hâlinde sürücülere veya kişilere belli yaptırımlar uygulanmaktadır. Karayolları Trafik Kanununa göre kurallar maddeli bir şekilde listelenmiştir. Bunlardan biri de 14/1-a trafik cezasının ihlal konusu nedir?

Haber 03-02-23 11:06

118/5 trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 118/5 trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Hayatı daha düzenli ve güvenilir bir şekilde yaşayabilmek için toplumlar için koyulmuş olan birçok kural bulunur. Bu kurallar hayatın her alanını kapsar. Trafik kuralları da yaya, sürücü ve diğer canlıların güvenliğini sağlayabilmek için koyulan kurallardır. Bu kurallar sayesinde can ve mal kaybının önlenmesi sağlanırken, trafikte oluşabilecek karışıklıklarında önüne geçilmesi hedeflenir. Karayolları Trafik Kanunu tarafından belirlenmiş olan 118/5 trafik cezası maddesi ihlali nedir?

Haber 03-02-23 10:21

104 trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 104 trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafik kuralları ve cezaları karayolları trafik kanunu tarafından belirlenir. Trafik akışını düzenlemek ve can ve mal kaybını önlemek adına konulmuş olan trafik kurallarına uyulmaması durumlarında bazı cezai işlemler uygulanır. Trafik cezaları içerdikleri konulara göre farklı gruplara ayrılır. Her grubun kuralları, kapsadıkları alanlar ve yaptırımları farklılık gösterir. Genellikle idari para yaptırımı uygulanan trafik cezalarından birisi olan 104 trafik cezasının konusu nedir?

Haber 03-02-23 10:21

68/1-a Trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 68/1-a trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafik kuralları trafikte yer alan her bireyin kesin olarak uyması gereken kurallar bütünüdür. Trafikte yer alan yaya, yolcu ve sürücülerin çeşitli yükümlülükleri bulunmaktadır. Bu yükümlülükleri yerine getirmeyen kişiler için kanunlar tarafından oluşturulan yaptırımlar vardır. Karayolları Trafik Kanunu tarafından oluşturulan bu kurallar bireyin hem kendi güvenliği hem de karşı tarafın güvenliği için çok büyük önem taşımaktadır. Trafik cezaları çok kapsamlı ve çok çeşitlidir.

Haber 02-02-23 13:57

60/1-a trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 60/1-a trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafik Kanunu trafik içerisinde karayollarında oluşabilecek trafik kazalarını önlemek ve en aza düşürmek için konulan ceza maddelerini içermektedir. Trafik ceza maddeleri hem araç sürücülerinin hem de yayaların güvenliği için konulmaktadır. Trafik ceza maddeleri içerisinde trafikte önemli bir kural olan 60/1-a trafik ceza kodu bulunmaktadır. Peki, 60/1-a trafik cezası maddesi ihlalin konusu nedir?

Haber 02-02-23 13:20

60/1-b trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 60/1-b trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Artan araba sayısıyla birlikte trafikte kaza oranları da artmaktadır. Trafik kanunu trafik içerisinde karayollarında oluşabilecek trafik kazalarını önlemek ve en aza düşürmek için konulan ceza maddelerini içermektedir. Trafik ceza maddeleri içerisinde trafikte önemli bir kural olan 60/1-b trafik ceza kodu bulunmaktadır. Bu madde gereğince kurala uymayan kişiler para cezaları ile cezalandırılır. Peki, 60/1-b trafik cezası maddesi ihlalin konusu nedir?

Haber 02-02-23 12:09

60/1-c trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 60/1-c trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafikte araç sürücülerin ve yayaların güvenliği çok önemlidir. Trafik Kanunu, trafik içerisinde kara yollarında oluşabilecek trafik kazalarını önlemek ve en aza düşürmek için konulan ceza maddelerini içermektedir. Trafik ceza maddeleri içerisinde trafikte önemli bir kural olan 60/1-c trafik ceza kodu bulunmaktadır. Bu madde gereğince yayaların ve sürücülerin güvenliği ön plandadır. Peki, 60/1-c trafik cezası maddesi ihlalin konusu nedir?

Haber 02-02-23 11:57

60/1-d trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 60/1-d trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

İnsan nüfusunun artması ile birlikte araç sayıları da artmaktadır ve bu durumda kaza oranlarını artar. Trafik kanunu trafik içerisinde kara yollarında oluşabilecek trafik kazalarını önlemek ve en aza düşürmek için konulan ceza maddelerini içermektedir. Trafik ceza maddeleri içerisinde trafikte önemli bir kural olan 60/1-d trafik ceza kodu bulunmaktadır. Peki, 60/1-d trafik cezası maddesi ihlalin konusu nedir ve kimlere uygulanır?

Haber 02-02-23 11:50

60/1-e trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 60/1-e trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

İnsan nüfusunun artması ile birlikte araç sayıları da artmaktadır ve bu durumda kaza oranlarını artabilir. Araç sahiplerinin ve yayaların güvenliği için trafik kuralları uygulanmaktadır. Trafik kanunu trafik içerisinde karayollarında oluşabilecek trafik kazalarını önlemek ve en aza düşürmek için konulan ceza maddelerini içermektedir. Trafik ceza maddelerinden biri de 60/1-e trafik ceza maddesidir. Peki, 60/1-e trafik cezası maddesi ihlalin konusu nedir?

Haber 02-02-23 11:43

İhbar tazminatı ne zaman hak edilir? İhbar tazminatı almak için kaç gün çalışmak gerekir, çalışma süreleri nedir?

Çalışan ve henüz işten yeni çıkmış birçok kişinin merak ettiği konular arasında ihbar tazminatı yer alıyor. İş Kanunu kapsamında, işyerlerinde çalışan ve işveren arasındaki adil sürecin yürütülmesi oldukça önemlidir. Haber vermeden işten ayrılma veya işten çıkarma durumunda uygulanan yaptırım, her iki tarafın da haklarını koruma altına alıyor. Peki, ihbar tazminatı ne zaman hak edilir, çalışma süresi ne kadar olmalıdır?

Haber 02-02-23 10:20

Deneme süresinde ihbar tazminatı durumu var mı, 2 ay çalışanın ihbar süresi olur mu? Deneme süresi bittiğinde ihbar tazminatı hakkı doğar mı?

İş Kanunu gereğince hem çalışan hem de işverenin haklarının belirlenmesi ve korunması amacıyla iş sözleşmesi yapılır. Bu sözleşmede çalışma süresi, sosyal haklar ve iş ücreti belirtilir. Yeni bir işe başlandığında belirli bir süre aralığı deneme süresi olarak sayılır. Bu sürenin iş sözleşmesine dahil edilip edilmediği birçok kişi tarafından merak ediliyor. Bu durumda en çok merak edilen soru deneme süresinde ihbar tazminatı durumu nedir?

Haber 02-02-23 10:05

21/5 trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 21/5 trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafikte uyulması gereken birçok kural vardır. Bu kurallar trafiği hem sürücüler hem de yayalar ve çevre için daha güvenli bir hâle getirmeyi amaçlamaktadır. Trafik kurallarına uyulmaması hâlinde kişilere gerekli cezai işlem uygulanır. Karayolları Trafik Kanunu bu kuralları detaylı bir şekilde açıklamış ve yaptırımları belirtilmiştir. Bu trafik kurallarından biri de 21. madde içerisinde bulunan 21/5 trafik cezasıdır. Peki, 21/5 trafik cezası nedir ve kimlere uygulanır?

Haber 27-01-23 16:57

21/1 trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 21/1 trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafik kuralları sürücüleri, yayaları ve çevreyi korumayı amaçlayan ve daha güvenli hâle getiren düzenlemelerdir. Trafikte yaşanabilecek can ve mal kaybını en aza indirmeyi amaçlayan trafik kanunlarına uyulması gerekir. Trafik kurallarına uyulmadığı takdirde de sürücülere veya diğer kişilere gerekli yaptırımlar uygulanır. Karayolları Trafik Kanunu dâhilinde uygulanan göre birçok trafik kuralı vardır. Bunlardan biri de 21/1 trafik cezasıdır. Peki, 21/1 trafik cezası nedir?

Haber 27-01-23 16:57

18 trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 18 trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafik Kanunu tarafından hazırlanmış ve belirlenmiş olan birçok kural vardır. Trafiğin daha güvenli ve düzenli bir şekilde sürdürülebilmesi için bu kurallara tüm vatandaşların uyması gerekir. Ayrıca yayaların ve çevrenin güvenliği de trafik kuralları sayesinde korunur. Trafik kurallarına uyulmaması ve tespit edilmesi hâlinde gerekli işlemler yapılmaktadır. Bu sebeple trafik kuralları iyi bir şekilde bilinmelidir. Peki, 18 trafik cezası maddesi ihlalin konusu nedir?

Haber 27-01-23 16:57

82/1-b trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 82/1-b trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Araç trafiğinin güvenli bir şekilde devamının sağlanması araç, yaya ve sürücülerin rahatlıkla yolculuk yapabilmesi çok önemlidir. Güvenli bir yolculuk sağlayabilmek adına Karayolları Trafik Kanunu tarafından belirlenen birçok kurallar bulunur. Bu kurallara bilerek ya da farkında olmadan uymamak bazı riskli durumlara sebep olabilir. Bu yüzden belirlenen trafik kurallarının ihlali sonucunda uygulanan cezai yaptırımlar bulunur. Bu kurallardan birisi olan 82/1-b trafik ceza tutarı ne kadar?

Haber 27-01-23 16:24

131/6-a trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 131/6-a trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Karayolları Trafik Kanunu tarafınca belirlenen trafik kuralları ve cezaları trafikte oluşacak kazaları, sorunları ve problemleri engellemek için çeşitli cezalar belirlenmiştir. İdari para cezası olarak yansıtılan trafik yaptırımları farklı kodlar ve isimler ile birbirinden ayrılır. Sürücüler, sürücü kursu sahipleri ve trafik alanlarındaki kamu çalışanlarını ilgilendiren kurallar vardır. Peki, 131/6-a trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar?

Haber 27-01-23 16:21

131/6-c trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 131/6-c trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafikte uyulması gereken kurallar vardır. Belirlenmiş olan bu kurallar düzeni sağlamak, kazaları önlemek ve yasaları yürütmek için koyulur. Karayolları Trafik Kanunu tarafından belirlenmiş kurallara uyulmaması taktirde cezai işlem uygulanır. Her cezai işlem farklı bir kodla belirlenir. Belirlenmiş kodlar cezanın ilgilendirdiği kişi ve kurumları, durumları ve cezanın anlamını belirtir. Peki,131/6-c trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar?

Haber 27-01-23 16:21

57/1-a trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 57/1-a trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafik kuralları uyulması gereken zorunlu kurallar arasında yer alır. Bu kurallara uyulmaz ise trafik tehlikeye düşer ve bu bağlamda insanların can güvenliği tehlikeye atılmış olur. Trafik kurallarına uyulmadığı takdirde, Karayolları Trafik Kanunu gereğince çeşitli cezalar uygulanır. Konulan bu maddeler içinde cezaya uyulmaz ise hapis ya da para cezası olarak cezai işlemler uygulanır. Trafikte en önemli konulardan birisi de kavşak geçişleridir. Peki, 57/1-a trafik cezası tutarı nedir?

Haber 20-01-23 17:31

57/1-d trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 57/1-d trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Sürücülerin trafik akışında Karayolları Trafik Kanunu gereğince belirlenmiş olan kurallara uymamaları hâlinde bazı cezai işlemler bulunur. Bu cezaların neler olduğu ve ceza tutarları pek çok insan tarafından merak edilir ve araştırılır. Trafik kurallarına uyulmaması takdirde uygulanan cezalar caydırıcı cezalar olup trafik akışını kontrol altına almak ve olası kazaları engellemek için vardır. Kavşak geçiş kuralları içerisinde olan 57/1-d trafik cezasının bedeli ne kadar?

Haber 20-01-23 17:31

55/1-b trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 55/1-b trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Hayatın her alanında olduğu gibi trafikte de bulunan kurallar toplum olarak uyulması gereken ve araçların trafikte sağlıklı bir şekilde araçlarını kullanabilmeleri için gereklidir. Karayolları Trafik Kanunu gereğince belirlenmiş olan bazı trafik kuralları bulunur. Bu trafik kuralları sayesinde olası kazaların ayrıca ortaya çıkabilecek can ve mal kaybının önüne geçilmesi amaçlanır. Bu kurallardan birisi olan 55/1-b trafik cezası kimlere uygulanır?

Haber 20-01-23 17:30

56/1-c trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 56/1-c trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafik cezaları trafiğin akışını düzenlemek adına koyulmuş olan kurallara uyulması için gerekli olan yaptırımlardır. Trafik cezaları sayesinde insanların kurallara uymada daha titiz davranmaları ve böylece olası kazaların da en aza indirgenmesi amaçlanır. Trafik kuralları ve trafik cezaları Karayolları Trafik Kanunu tarafından belirlenir. 56. madde kapsamında yer alan 56/1-c trafik cezası maddesinin ihlal konusu nedir?

Haber 20-01-23 17:30