Siyasi Haberleri

Siyasiler peş peşe oylarını kullandı: İşte ilk açıklamaları! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel, İmamoğlu, Kurum, Akşener, Bahçeli, Yavaş, Altınok...

Tüm Türkiye yerel seçimler için sandık başına gitti. Siyasiler de 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde oylarını kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel, Murat Kurum, Mansur Yavaş, Turgut Altınok, Ekrem İmamoğlu, Meral Akşener ve Devlet Bahçeli oylarını kullandı.

Haber 31-03-2024 10:28

Siyasi yasak nedir? Siyasi yasak şartları nelerdir?

Siyasi yasak, adından da belli olduğu üzere siyasi olayları veya kişileri yakından ilgilendiren bir kavram olarak karşımıza çıkmaktadır. Tamamen siyaset ile alakalı olan bu kavram, özellikle siyasi işlerle ilgili olan bireyleri ilgilendirmektedir. Günümüzde siyasete dair birçok farklı terim kullanılır. Siyasi yasak da bu terimler arasında yer almaktadır. Bu yasak kararının çıkılmasının ardından partili olan bireyler bazı haklardan yoksun bırakılır. Peki, siyasi yasak nedir, şartları nelerdir?

Haber 14-09-2023 19:59

Siyasi propaganda serbestliği sona erdi! Partilerin bayrak ve pankartları toplandı

İstanbul'da Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri ile ilgili siyasi propaganda serbestliğinin sona ermesi üzerine siyasi partilerin bayrakları ve pankartları belediye ekiplerince toplanmaya başlandı. Toplanan materyaller çöp arabalarına yüklenirken bazı vatandaşlar gönül verdikleri parti ve liderlerin olduğu bayrakları görevlilerden izin isteyerek aldı.

Haber 13-05-2023 21:26

Mısır'da kurulan ilk Türk devleti hangisidir? Mısır'da kurulan ilk Türk İslam devleti nedir, özellikleri nelerdir?

Mısır bölgesi geniş kıta sahanlığı ve tarıma elverişli toprakları sayesinde birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Hz. Ömer döneminde İslam Devleti sınırlarına dâhil edilen Mısır bölgesinde merkezi hükümet tarafından atanan valiler arasında Türklerde bulunuyordu. Atanan valilerin bağımsızlıklarını ilan etmeleri neticesinde Mısır'da Türk devletleri kurulmuştur. Kurulan devletler yaklaşık 1000 yıl bölgede hüküm sürmüştür. Peki, Mısır'da kurulan Türk devletleri nelerdir?

Egitim 10-03-2023 16:46

Siyasi

Siyasi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Siyasi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Antik Çağ'ın Kuş Kahini Markosun mezarı Bergama'da bulundu

Bergama Antik Kenti'ndeki Asklepion bölgesinde yüzey araştırmalarında keşfedilen ve milattan sonra 2. yüzyıla tarihlenen mezarın, Antik Çağ'da kuşların uçuş düzenini izleyerek gelecekten haber verdiğine inanılan Kahin Markos'a ait olduğu tespit edildi - Arkeolog Prof. Ulrich Mania: - "Markos bir rahipti ve kuş uçuşundan, gelecek zaman için kehanette bulunuyordu"

Yurthaber 30-08-2022 11:27