Gözyaşları içerisinde saçlarımı kazımaktan başka çarem yoktu diyen Rebecca'nın 6.5 yıl boyunca 2100 selfie çekerek hastalığı yüzünden ne kadar değiştirdiğini gösteren videosu en fazla izlenme oranına sahip.
Anksiyete ve duygusal problemler yaşadığını çocukluk dönemlerinde mutsuz olduğunu dile getiren Rebecca, küçüklüğünde sürekli saçlarıyla oynadığını bunun zamanla psikolojik bir rahatsızlığa dönüştüğünü söyledi. Yaşadığı problemi Youtube kanalına videolarını yükleyerek anlatan genç kadına bu tanı 18 yaşında konuldu.
Genç kıza doktoru saçlarını koparmayı bırakması için ellerine oturması gibi garip tavsiyeler vermiş. Bu süreçte saçında büyük boşluklar oluşan Rebecca kendini daha iyi hissetmek için peruk takmış.
2011 yılında ilk kez saçlarını tamamen kazıyan Rebecca Brown, saçlarını sonsuza dek kaybetmemek için bu işlemi tekrarlamak zorunda kaldı. Çektiği video sırasında saçlarını kazırken ağlayan Rebbeca 5 yıl gerilediğini hissetiğini ama bu işlemin saçlarını kurtarmaya yarayabileceğini takipçilerine anlattı. Genç kızın bu ayın başında yüklediği video Youtube'da yaklaşık 160 bin kere izlendi.
Dünya çapında yaklaşık 110 milyon insan bu hastalıktan muzdarip.
Trikotilomani (saç koparma hastalığı) nedir?
Trikotilomani kompulsif hastalıktır. Kişinin kafa derisi, kaş veya vücudun diğer bölgelerinden kıl çekmeyi tekrarlayan karşı konulamaz dürtüleri içerir. Saçların sürekli çekilmesinden dolayı kafa derisinde çoğunlukla yamalı alanlar oluşur. Bu kelleşmiş noktalar sosyal veya iş fonksiyonlarını engelleyecek belirgin bir dıkıntıya neden olur.
Bu tür tedaviler psikoterapi ve antidepresanlar gibi ilaçların kullanımını içerir.
Trikotillomaninin nedeni bilinmemektedir ancak karmaşık bozuklukları, çevresel ve genetik faktörler trikotillomaniye neden olabilir. Hastalık çocuklarda kızlarda ve erkeklerde eşit rastlanırken yetişkinlerde ki vakaların yüzde 90'ı kadın. Bebeklik ve çocukluk döneminde başlayan birçok vaka kendiliğinden geçerken bazıları ömür boyu sürebilir. Trikotillomani genellikle uzun yıllar sürer ancak zaman içinde şiddetlendiği ve azaldığı dönemler, hatta arada birkaç ay yıl neredeyse tamamen ortadan kalktığı, sonra yeniden canlandığı dönemler izlenir.