ANKARA (İHA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Meclis'in gelecek yasama dönemine kalan Sosyal Güvenlik Reformu'nun IMF ile herhangi bir gerginliğe yol açmadığını belirterek, Meclis'in söz konusu düzenlemeyi ele almak için olağanüstü toplanması gibi bir öngörünün bulunmadığını söyledi.
Bakan Başesgioğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Kuruluşları Merkez-Taşra Teşkilatları 2005 Yılı Genel Değerlendirme Toplantısı'ndan ayrılırken, gazetecilerin, Sosyal Güvenlik Reformu'nun TBMM'nin tatile girmesi nedeniyle yasalaşamadığını anımsatarak, bunun IMF ile bir gerginliğe yol açıp, açmadığını sorması üzerine konuya ilişkin açıklamada bulundu. Söz konusu düzenlemelerin Meclis'in gelecek dönem gündemine kalmasının, IMF ile herhangi bir gerginliğe yol açmasını beklemediklerini belirten Başesgioğlu, "Türk Hükümeti bu konudaki kararlılığını ortaya koymuştur. Türk Parlamentosu bağımsız bir parlamentodur. Yasama organı dahi olsa Meclis yasama sürecine müdahil olmak, ipotek koymak gibi bir şey söz konusu olamaz" dedi.
Başesgioğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu yasa, Meclis olağanüstü halde çalıştığı halde yetişmemiştir. Meclis'in çalışma prosedürünü saygıyla karşılamak lazım. Onun için bir gerginlik olacağını düşünmüyorum. Ekim'e kadar bu yasa hem toplum tarafından daha da bilinir, hem de taraflarla görüşmelerimiz devam eder."
Bakan Başesgioğlu, Sosyal Güvenlik Reformu'nu görüşmek için Meclis'in olağanüstü toplanmasının söz konusu olup almayacağı sorusunu yanıtlarken de, "Şu an için böyle bir öngörü yok" dedi.
Öte yandan, bir gazetecinin, SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devri sırasında çalışanların mağdur edilmeyeceğinin açıklanmasına rağmen, bu kurumlardaki personele yapılan ek ödemelerden maaş zamlarının kesildiği ve ikramiyelerin altıya bölünerek ödendiği yönündeki iddiaları hatırlatması üzerine de Başesgioğlu, konuyu ilk defa duyduğunu, Sağlık Bakanı ile görüşeceğini kaydetti. Başesgioğlu, "Bu kuruluşlarda çalışan personellerin mevcut haklarının korunması lazım" diye konuştu.