HABER

Kaçak sanık 8 yıl sonra hakim karşısında

İSTANBUL (İHA) - Manken Ebru Şimşek'in şikayet etmesiyle açılan davada Adnan Oktar ile beraber yargılanan 6 kişiden biri olan Bahadır Güven 8 yıl sonra hakim karşısına çıktı.

Çete kurmak, cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak ve tehditle menfaat sağlamak suçuyla yargılanan Güven hakkındaki arama kararına rağmen kendi isteğiyle hakim karşısına çıkarak ifade verdi. Güven, Adnan Oktar'ı arkadaşları vasıtasıyla tanıdığını belirterek Bilim Araştırma Vakfı'nın (BAV) hiçbir etkinliğine katılmadığını, hakkındaki iddialarında doğru olmadığını belirtti.

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sanık Bahadır Güven ve avukatları katıldı. Güven' i duruşma salonunda anne ve babası da yalnız bırakmazken annesinin oğlu ifade verirken sessizce dua okuduğu da gözlerden kaçmadı. Savunmasında Güven; Adnan Oktar ile birlikte "Çete kurmak suçundan" yargılanan sanıklardan Fırat Develioğlu ve Tarkan Yavaş'ı lise yıllarında okul dolayısıyla tanıdığını ifade ederek "Bu şahıslar vasıtasıyla Adnan Oktar isimli şahısla tanıştım. Benim Adnan Oktar ile herhangi bir bağlantım yoktur. Cürüm işlemek için teşekkül oluşturmadım. Ben kimseyi tehdit etmedim. Şantaj suçunu da işlemedim" şeklinde konuştu.

Bahadır Güven'in avukatlarından Fatih Doğan; bu davadan beraat eden Bülent Tatlıcan ile Güven'in hukuki durumunun aynı olduğunu ifade ederek, Tatlıcan'ın cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak ve tehditle menfaat sağlamak suçlarından beraat ettiğini ve Güven'inde beraatini talep ettiğini belirtti. Diğer sanıkların soruşturma aşamasında emniyette aykırı fiillere maruz kaldıklarını belirten avukat Doğan, Güven'inde bu sebepten bugüne kadar teslim olmadığını ve Güven hakkındaki yakalama kararının kaldırılmasını talep etti.

Ebru Şimşek'in avukatı Rezzan Aydınoğlu ise; Bülent Tatlıcan ve diğer sanıklarla Güven'in hukuki durumunun aynı olmadığını belirterek, Güven'in Adnan Oktar'ın ikinci adamı olduğunu söyledi. Güven'in Bilim Araştırma Vakfı'nında başkanlığını yaptığını belirtti.
İddialar karşısında Güven ise; Bilim Araştırma Vakfı'nın hiçbir dönem başkanlığını yapmadığını belirterek "Adnan Oktar ile vakfın düzenlediği yemeklerde birlikte oldum. Ayrıca vakfın verdiği konferanslarda da bulundum. Bunun dışında Adnan Oktar ile herhangi bir bağım yoktur. Oktar'ın Bilim Araştırma Vakfı'nın fahri başkanı olduğunu biliyorum" dedi.

Cumhuriyet Savcısı Orhan Erbay; Bahadır Güven'in, duruşmaya katılıp savunmasını verdiğini, şantaj suçu yönünden zaman aşımı olduğunu, cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak suçu yönünden daha önce haklarında dava açılan 6 sanıktan 5'inin beraat etmiş olması ve mevcut delil durumuna göre Güven'in yalanmasının kaldırılıp serbest bırakılmasını talep etti. Savcı Erbay mütalaasında; Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden Güven'in Bilim Araştırma Vakfı'nda üye veya başkan sıfatı ile görev alıp almadığının sorulmasını istedi.

Mahkeme; Sanık Bahadır Güven'in yakalama emrinin kaldırılmasına, Güven'in annesinin dilekçesinde verdiği, oğlunun tutuklanmaması için güvence belgesi isteğinin onaylanmasına ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü kayıtlarından Bilim Araştırma Vakfı'nda Güven'in başkanlık yapıp yapmadığının araştırılmasına karar verdi.
Adliye çıkışı basın mensuplarının soruları üzerine gerekli açıklamayı yazılı olarak haber merkezlerine fakslayacağını belirten Güven hızlıca adliyeden ayrıldı.

En Çok Aranan Haberler