HABER

Kaçakçılıkta kullanılan araçlar tek tek çürüyor

Başkale ilçesinde, sigara, akaryakıt ve uyuşturucu kaçakçılığı yapıldığı gibi nedenlerle el konulan araçlar otoparklarda çürümeye terk edildi.

Kaçakçılıkta kullanılan araçlar tek tek çürüyor

Milli servetin göz göre göre yok olması tepkilere neden olurken, araçlar ne sahiplerinin işine ne de devletin işine yarıyor.

Başkale Ziraat Odası Genel Sekreteri Hadi Keçeci, yetkililerin bu duruma bir çözüm üretmesi gerektiğini belirterek, "Milli servetimiz olan bu araçlar ekonomiye kazandırılmalı. Bu araçlar bir milli servettir ve bu milli servet yok olmaya yüz tutmuş durumdadır. Ya affedilsin ya da satılsın. Bu araçların bir an önce trafiğe çıkarılması gerekmektedir. Bu araçların bu şekilde yok olması istihdamı çökerttiği gibi vatandaşların da mağdur olmasına neden olmaktadır. Yıllarca süren mahkemelerle bir türlü satılamayan araçlar trafiğe çıkamaz hale geldi. Uzun yıllar kullanılmayan ve bakımı yapılmayan araçlar hurdaya dönüyor. Hal böyle olunca gözlerimizin önünde milli bir servet yok oluyor. Milli servetin ülke ekonomisine tekrar faydalı hale gelmesi yönünde çalışmaların yapılması gerekiyor” dedi.

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul, araçların otoparklara teslim edildiğini ve vergisinin devam ettiğini belirterek şunları söyledi: "Bandrolleri cezaya giriyor. Bazı araçlar çok ciddi para etmezken vatandaşa dünya kadar vergi borcu çıkıyor. Tüm araçlara el koymak yerine ceza kesilmesi bize göre daha doğru. Uyuşturucu gibi ağır suçlardan yakalananlar hariç diğerleri en azından kasko bedeli ne ise bu bedel üzerinden vatandaşa ceza yazılıp tekrar teslim edilsin istedik. Ancak sonuç alamadık. Araçlar korumasız bir şekilde bu parklarda çürümeye terk edilmemeli. Şu an on yıllık arabalar bile var. Milli serveti heba ediyoruz.”

Otoparkların araç mezarlığına dönüştüğünü vurgulayan Tuğrul, "Aracını almak isteyen bir vatandaşın mahkemesi uzun yıllar sürüyor. Sonra mahkemeyi kazansa bile aracını almaya geldiğinde çürümüş vaziyette buluyor. Ayrıca otopark parası aracının değerinden bile fazla tutuyor. İlgililere sesimizi duyuramıyoruz. Yıllardır çağrıda bulunuyoruz. Şimdiye kadar bir çözüm getirilmedi bu duruma. Sesimizi duyan, dinleyen hiç kimse yok. Hâla bu tür yakalamalar devam ediyor ve araçlar depolara teslim ediliyor. Ulaştırma Bakanlığı, Gümrük Bakanlığına defalarca yazı yazdık. 'Kısa zamanda çözeceğiz' diyorlar ama şimdiye kadar yaptıkları bir şey yok” şeklinde konuştu.

(İHA)

En Çok Aranan Haberler