Topuk Catlaklari Haberleri

Kışın yıpranmış ayaklar için acil bakım rehberi! 12 etkili ayak bakım ürünü

Kışın kuruyan, çatlayan ayaklarınızı yaza hazırlamak mı istiyorsunuz? O halde cildinizi yeniden canlandıracak, nemlendirecek ve onaracak özel olarak seçilmiş peelingler, ayak maskeleri, batık kitleri ve topuk törpüleriyle tanışmanın şimdi tam zamanı! Ayak bakım rutininizi bir üst seviyeye taşıyacak ürünleri sizin için seçtik.

Haber 2024-04-22 16:24:53

Topuk ağrısı neden olur, nasıl geçer? Topuk ağrısı için ne yapmak lazım?

Topuk ağrısı, günlük yaşamı etkileyebilen yaygın bir rahatsızlıktır ve genellikle topuk kemikleri veya yakınındaki dokuların tahrişi veya hasarı nedeniyle ortaya çıkar. Bu ağrı, ayakta durmak, yürümek veya koşmak gibi aktiviteler sırasında artabilir ve kişinin hareket kabiliyetini kısıtlayabilir. Topuk ağrısının birçok farklı nedeni olabilir ve doğru tanı ve tedavi, rahatsızlığın etkilerini hafifletebilir ve kişinin yaşam kalitesini iyileştirebilir. Peki, topuk ağrısı neden olur?

Haber 2024-03-28 14:35:32

Topuk dikeni neden olur, nasıl geçer? Topuk dikeni belirtileri ve tedavisi

Topuk dikeni ayak tabanında bulunan bağ dokusunun aşırı stres veya travma sonucu inflamasyona ve hasara uğramasıyla ortaya çıkan yaygın bir ayak sorunudur. Adını, topuğun altında bir diken hissi veren kemik çıkıntısından alır. Ancak bu ağrılı durumla mücadele etmek mümkündür ve doğru yaklaşım adım adım iyileşmeye giden yolda önemli bir adımdır.

Haber 2024-03-25 13:12:24

Fatih Terim Yunanistan'daki ilk maçında oyuncusuna attığı topuk pasıyla manşet oldu! Yunanlar şaştı kaldı

Kariyerine Yunanistan Süper Ligi ekiplerinden Panathinaikos'da devam eden Fatih Terim, ligdeki ilk maçında PAS Giannina karşı karşıya geldi. Terim'in öğrencileri rakibini 2-0 mağlup ederken maçın son bölümünde tecrübeli çalıştırıcının topuk ile attığı pas gündem oldu.

Spor 2024-01-04 13:42:36

Beşiktaş'a Rosier ve Masuaku için sakatlık açıklaması!

Beşiktaş Valentin Rosier ve Arthur Masuaku'nun sağlık durumuna dair bir açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada Rosier'in sol topuk yağ yastığında kanama ve yırtık, Arthur Masuaku'nun ise uyluk arka adalesinde gerilme ve ödem bulgularına rastlandığı duyuruldu. İşte detaylar...

Spor 28-11-23 21:34

Topuk ağrısı neden olur, nasıl geçer? Topuk ağrısı kendiliğinden geçer mi?

Topuk ağrısı pek çok insanın hayatının bir döneminde karşılaştığı yaygın bir sağlık sorunudur. Genellikle topuk kemiğinin altında veya etrafında hissedilen bu ağrı bir dizi farklı nedenle ortaya çıkabilir ve kişinin günlük aktivitelerini olumsuz etkileyebilir. Topuk ağrısının kökeni ayak yapısından aktivite düzeyine ve yaşa kadar değişebilir.

Haber 31-10-23 22:46

Ayak sağlığına dikkat edenler için en uzun ömürlü ve kullanışlı topuk rendeleri

Çok yürümekten veya kullandığınız ayakkabılardan dolayı topuklarınız sertleşiyorsa ve buna bir çözüm bulmak istiyorsanız doğru yerdesiniz! Topuk rendesi kullanımı ile ayağınızda oluşan sertleşmelerden rahatlıkla kurtulabilirsiniz. Gelin, ayak bakımında imdadınıza yetişecek topuk rendesi seçeneklerini birlikte inceleyelim. İşte en iyi topuk rendesi önerileri!

Kadin 19-10-23 18:01

Kaymakam Açıkgöz'den Topuk Yaylası paylaşımı! Doğa ile buluşma noktanız

Kaynaşlı Kaymakamı Ali Açıkgöz, Topuk Yaylasıyla ilgili yaptığı paylaşımda, "İstanbul ve Ankara’ya sadece 2 saat uzaklıkta… Doğaseverler ve sporcular için cennetten bir köşe." ifadelerini kullandı.

Haber 09-10-23 18:39

Topuk çatlağı neden olur, nasıl geçer? Topuk çatlakları nasıl giderilir?

Topuk çatlağı ayakların tabanında bulunan derinin kuruyup çatlaması sonucu oluşan yaygın bir cilt sorunudur. Özellikle sert yüzeylere maruz kalan ayaklar, aşırı kuruluk, yanlış ayakkabı seçimi, yetersiz ayak bakımı ve nem eksikliği gibi faktörlerden dolayı topuk çatlakları gelişebilir. Hem estetik kaygılar hem de rahatsızlık verici olabilen bu durum doğru bakım adımlarıyla tedavi edilebilir.

Haber 30-08-23 00:20

Hatayspor, yeni sezon hazırlıklarını Topuk Yaylası'nda sürdürdü

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Atakaş Hatayspor, yeni sezon öncesi 2. etap kamp çalışmalarına Düzce'de devam etti.

Yurthaber 21-07-23 07:57

Irina Shayk sadece platform topuk ayakkabı giydi! Pozları olay oldu

Lüks moda markalarının aranan yüzü Rus model Irina Shayk, yeni İlkbahar 2023 Marc Jacobs kampanyasında çıplak poz verirken hayal gücüne çok az şey bıraktı. Model yalnızca bir çift ayakkabı giydi.

Magazin 28-02-23 14:59

Çatlamış topukları anında pamuk gibi yapacak! Çatlamış topuklardan kurtulmak için doğal çözümler

Çatlamış topuk görünümü hem erkeklerde hem de kadınlarda görülebiliyor. Kış aylarında soğuk hava ve rahatsız ayakkabılar nedeniyle artış gösteren çatlamış topukları çözmek için çeşitli yöntemler aranıyor. Doğal yöntemlerle pamuk gibi yumuşacık topuklara sahip olmak istiyorsanız aşağıdaki çatlak topuklardan kurtulmanın yollarını deneyebilirsiniz.

Haber 23-12-22 15:03

Düzce'deki Topuk Yaylası'na kar yağdı

Düzce'nin doğal güzellikleriyle bilinen Topuk Yaylası'nda kar yağışı etkili oldu.

Yurthaber 21-12-22 11:50

Muhteşem sonbahar fotoğrafları

Bursa ve çevre illerde doğa yürüyüşleri yapan Timsahlar Trekking Grubu’nun son durağı Kütahya’nın Domaniç ilçesi oldu. Hafta sonu tatilini değerlendirmek için sabahın erken saatlerinde Bursa’dan yola çıkan ekip, Topuk Yaylası’nı fotoğraflayıp, doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

Haber 31-10-22 09:58

Madonna'dan şehvetli egzersiz videosu! Sivri topuk çizmesiyle...

"Popun kraliçesi" Madonna, son sosyal medya paylaşımlarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. 64 yaşındaki efsane isim, son olarak erotik egzersiz videosuyla takipçilerini şaşkına çevirdi.

Magazin 24-10-22 10:31

Dikkat edin! Topuk dikenine yol açıyor

Topuk dikeni yaşam kalitesini oldukça düşüren rahatsızlıklar arasında bulunuyor. Ayağın üzerine basmakta bile zorluk çektiren topuk dikenine yol açan etkilerden korunmak önem taşıyor. Uzmanlar topuk dikeni hakkında uyarılarda bulunuyor.

Haber 30-08-22 11:15

Gurbetçilerin tercih ettiği ayakkabı türü yumurta topuk: Severez giyiyoruz ama ayakkabın altı Avrupa’da dayanıklı değil

Samsun'da yapımına 1900'lü yıllarda başlanan yumurta topuk ayakkabı hala tercih edilmeye devam ediyor. Ayakkabılara gurbetçilerin ilgi gösterdiğini ifade eden Faruk Koç, ''Ayakkabılarımızı bugünlerde genelde yurt dışından gelen gurbetçilerimiz alıyor. Çok memnun olduklarını dile getiriyorlar. En az 1 ve 2 sene ömrü var'' derken, Almanya'da yaşayan gurbetçi, ''Ayakkabıların altları Avrupa’daki asfaltlara pek dayanıklı gelmiyor. Buraya izine geldiğimizde altlarını kaplama yaptırıyoruz'' dedi.

Haber 27-08-22 10:24

Kurumuş ve çatlamış topuklara son! Topuk sorununuzu kökten çözecek...

Kurumuş ve çatlamış topukların, hem ayak sağlığınız hem de estetik bir görünüm açısından çok can sıkıcı olduğunu biliyoruz. Ancak bu sorundan kurtulmak mümkün, hem de çok kısa bir sürede... Haydi gelin, nasırlaşmış ve çatlamış topuklardan kurtulmanın yoluna bakalım.

Haber 24-08-22 16:27

Fatih Karagümrük, yeni sezon hazırlıklarını Topuk Yaylası'nda sürdürüyor

Fatih Karagümrük, yeni sezon hazırlıklarını Topuk Yaylası'nda sürdürüyor

Yurthaber 19-07-22 18:52

Fatih Karagümrük, yeni sezon hazırlıklarına Topuk Yaylası'nda devam ediyor

Fatih Karagümrük, yeni sezon hazırlıklarına Topuk Yaylası'nda devam ediyor

Yurthaber 06-07-22 21:08

Çatlamış topuk sorununu kökten çözecek! Topuklarınızın pürüzsüz olması için…

Daha bakımlı bir görünüm için ayak sağlığına dikkat etmek gerekiyor. Nasır, çatlak topuk gibi problemler kötü bir görünüme sebep oluyor. Ayak bakımını aksatmadan yaparak pürüzsüz ayaklara sahip olmanız mümkün. Evde topuk çatlaklarınızdan kolayca kurtulabilirsiniz. Doğal ürünler ile istediğiniz görünüme kavuşabilirsiniz.

Kadin 20-06-22 12:08

Topuk kemiği ne demek? Topuk kemiği birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler iki farklı kelimenin bazen değişime uğrayarak, bazense olduğu gibi bırakılarak bir arada kullanılmasıyla meydana gelir. Kelimelerin birleşimi yeni anlamlar ortaya çıkarır. Farklı anlamlarla değerlendirilen kelimeler, dilimizi daha da zenginleştirerek Türkçe dilini konuşan kişilerin kendisini ifade etmesinde büyük kolaylık sağlar. Topuk kemiği birleşik kelimesi de aynı kurallar uygulanarak TDK sözlükteki yerini almıştır. Topuk kemiği birleşik kelimesi ne demektir?

Egitim 23-05-22 17:51

Topuk demiri ne demek? Topuk demiri birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçede sözcükler tek başına bir anlam ifade ettiği gibi bir araya geldiklerinde de farklı anlamlarda kullanılabilir. Bu aşamada sözcüklerde bazı harfler düşebilir, kelimeler birleşebilir ya da hiçbir değişime uğramadan bir araya gelerek kullanılabilir. Yaşanan bu harf ve anlam değişiklikleri ise ortaya çıkan yeni sözcüklerin ve anlamlarının araştırılmasını zorunlu kılar. Türkçede kullanılan kelimelerin anlamları ile ilgili inceleme yürüten Türk Dil Kurumu (TDK), Topuk demiri birleşik kelimesini de mercek altına almıştır. Topuk demiri birleşik kelimesi ne demek, TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 23-05-22 17:51

Topuk ne demek? Topuk kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Zengin kelime hazinesine sahip olan Türkçe, birçok farklı kültürün kullandığı sözcüklerin dilimize uyarlanmış halini de bünyesinde barındırır. Türkçe konuşan kişiler, ara sıra bilmedikleri kelimelerle karşılaşabilir. Bunun yanı sıra bildikleri kelimelerin anlamlarını da merak edebilirler. Bu çerçevede Topuk kelimesi de anlamı irdelenen kelimeler arasında yer alır. Topuk ne demektir?

Egitim 23-05-22 17:51

Topuk dikenine ne iyi gelir? Topuk dikeni nasıl geçer, ağrısı için doğal çözümler

Topuk dikeni her insanın başına gelebilecek bir çeşit sağlık problemidir. Bu rahatsızlık halk arasında çok fazla tanınmasa da topuk dikeni hastaları günlük yaşamlarında ciddi bir acıyla geçirmek zorunda kalırlar. Yaşanılan zorlu süreçte günlük konforlarını yitirenler topuk dikenine ne iyi gelir diyerek topuk dikeni tedavisi için evde uygulayabilecekleri bitkisel çözümler ararlar. Doğal yöntemlerle topuk dikeni nasıl geçer?

Haber 20-05-22 16:22

Topuk kapmak ne demek? Topuk kapmak TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe dilinin en büyük zenginliklerinden olan atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller, öğrenmesi ve anlamlarına tam tamına hakim olunması bir o kadar zor kelime gruplarıdır. Çünkü bu kelime grupları, eski zamanlarda oluşmuş ve o dönemin özelliklerine göre anlam verilmiş sözlerdir. Ancak yine de günümüzde kullanılabilecek, zamansız anlamlar içerirler. Bu nedenle günlük yaşamda ve edebi sanatlarda sıklıkla kullanılırlar. Bu ifadelerden biri de Topuk kapmak sözüdür. Topuk kapmak ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 19:29

Topuk vurmak ne demek? Topuk vurmak TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller ve deyimler tek bir kelimeden oluşabilecekleri gibi iki ayrı kelimeden de oluşabilirler. Hatta kimi zaman ikiden daha fazla kelime içeren sözcük öbekleri halinde görülürler. Bu ifadeler, tıpkı atasözleri gibi kısa, açıklayıcı sözlerdir. Ancak atasözleri gibi net olmayıp mecaz içerebilirler. Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller, anlatımı güçlendiren ve dili zenginleştiren araçlardır. Topuk vurmak ifadesi de bu zenginliklerden biridir. Topuk vurmak ne demektir?

Egitim 17-05-22 19:29

Topuk çalmak ne demek? Topuk çalmak TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri ve deyimler, bazı olayları ve durumların özünü ifade etmek için kullanılırlar. Ortaya ne zaman çıktığı bilinmeyen bu kalıplaşmış sözcükler, anlatımı çarpıcı hale getirmek için genel olarak mecaz anlam ile kullanırlar. Birleşik fiiller de diğer sözcüklerle birlikte kullanılan kalıplaşmış sözlerdir. Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller anlatımı kolaylaştırır. Topuk çalmak de bu anlatıma uyan ve Türkçenin zengin bir dil olmasına katkı sağlayan sözlerden biridir. Topuk çalmak ne demektir?

Egitim 17-05-22 19:29

Topuk çatlağına ne iyi gelir? Topuk çatlağı tedavisinde evde uygulayabileceğiniz yöntemler

Özellikle soğuk kış günlerinde çatlayan ve kuruyan dudaklarımız, cildimiz ve ellerimiz için gereken bakımı gösteriyoruz ancak aynı şey topuklarımız için pek geçerli olmuyor. Oysa ki çatlayan topuklarınız için evde hazırlayabileceğiniz birçok çözüm yolu var. Verilen kremler çözümsüz kalıyorsa topuk çatlağına ne iyi gelir? Evde uygulanabilecek topuk çatlağını yok eden doğal yöntemler neler?

Kadin 13-05-22 12:58

Ebegümecinin gücü: Topuk çatlaklarını geçirir!

Topuk çatlağı hem kadınların hem de erkeklerin ortak sorunlarından biridir. Topukta ortaya çıkan çatlaklar görünümüyle de rahatsız eder. Özellikle gün içinde yakta çalışıyorsanız bir süre sonra tabanlarınıza doğru ağrı yapabilir. Topuk çatlakları şişkin, kuru ve yağ eksikliği olan nasır tabakaları sebebiyle oluşur. Bu yüzden ayaklarınızı bol bol nemlendirmelisiniz. Topuk çatlağına karşı ebegümeci de kullanabilirsiniz.

Haber 07-05-22 10:10

Bu baharın en modası olmaya aday platform spor ayakkabı önerileri

Bahar aylarında giyebileceğiniz bir ayakkabı arıyorsanız sezonun gözde modelleri arasında yer alan platform topuklu spor ayakkabıları tercih edebilirsiniz. Hem rahatlık hem şıklığı bir arada bulunduran ürünler aynı zamanda uzun görünmenize de yardımcı olur. Siz de platform topuk spor ayakkabı almaya karar verdiniz ama hangi ürünlerin iyi olduğunu bilmiyorsanız merak etmeyin. En iyi platform topuk spor ayakkabıları inceledik.

Haber 15-04-22 14:27

Topuk dikeniniz varsa size neyin iyi geleceğini biliyoruz! İşte topuk dikeniyle baş etmenize yardımcı olacak yöntemler...

Topuk dikeni, uzun saatler ayakta duran ya da kilo problemi olan bireylerde sık görülen bir rahatsızlık. Tedavi edilmediği takdirde topuk bölgesinde hareket etmeyi kısıtlayacak boyutta ağrılara ve ısı artışına sebep olabiliyor. Topuk dikeninin teşhisi zor olsa da doğal tedavi yöntemlerini uygulamak oldukça kolay. İşte topuk dikeniyle savaşanların şikayetlerini dindirecek ipuçları...

Kadin 28-02-22 15:47

Topuk Yaylası'ndaki göletin yüzeyi buz tuttu

Karla kaplanan eşsiz güzelliklere sahip yayla drone ile görüntülendi

Yurthaber 18-01-22 09:18

Çareyi çok uzakta aramayın! Ayak mantar, topuk çatlağı gibi pek çok sorunun çözümü mutfağınızda

Mantardan topuk çatlağına, kaşıntıdan tırnakta sararmaya kadar ayak sağlığını etkileyen pek çok faktör bulunuyor. Tüm bu sağlık sorunları, estetik kaygılarla da günlük hayatınızı olumsuz etkileyebilir. Oysa çözüm oldukça basit! Her evde bulunan karbonatla ve birkaç basit yöntemle ayak sağlığınızı koruyabilirsiniz!

Haber 13-11-21 12:20

Topuklu ayakkabı kabus olmaktan çıkıyor! Bu hile ile kendinizi rahat hissedeceksiniz

Topuklu ayakkabı şık davetlerin vazgeçilmez unsurudur. Her kadının dolabında mutlaka bir topuklu ayakkabısı bulunur. Topuk boyu yükseldikçe ayakkabının rahatsızlık seviyesinin arttığı bilenen bir gerçektir. Ancak TikTok’ta paylaşılan güzellik hilesi sayesinde “Topuklu ayakkabı rahatsızdır” klişesi sona erdi.

Kadin 28-09-21 15:51

Sever hastalığı nedir, belirtileri ve tedavisi nasıl olur? Çocuğunuz topuk ağrısından yakınıyorsa dikkat!

Sever hastalığı, çocuklarda sık görülen topuk ağrısı ile birlikte ortaya çıkıyor. Topuk büyüme kıkırdağının iltihaplanması olarak özetlenebilecek sever hastalığı, ağrı ile kendini belli eder. Sever hastalığı nedenleri arasında aşırı kilo, topuk kemiği kistleri, topuk kemiği enfeksiyonu ve yanlış ayakkabı tercihi yer alabilir. Peki ebeveynler hangi durumlarda sever hastalığından şüphelenmelidir? İşte sever hastalığı belirtileri ve tedavisi ile ilgili bilinmesi gerekenler.

Haber 25-08-21 10:22

Pereira 5 ismin biletini kesti

Yeni sezon hazırlıklarının ilk etabını Topuk Yaylası'nda gerçekleştiren Fenerbahçe, İstanbul'a döndü. Teknik direktör Vitor Pereira ile ilk maçta 5 ismin biletini kesti.

Spor 18-07-21 17:51

Caner Erkin'in, canlı yayında takım arkadaşlarına etmediği küfür kalmadı

Fenerbahçe'nin tecrübeli sol beki Caner Erkin, Topuk Yaylası'ndaki kampa damga vurdu. Oynadığı futbol kadar magazinsel açıdan da çok fazla konuşulan Caner, antrenmanları canlı olarak veren kulüp kanalına zor anlar yaşattı. Caner'in İrfan Can ve Berke Özer'e sinkaflı küfürler etmesi sonrası yayında derin bir sessizlik oluştu.

Spor 16-07-21 14:10

Fenerbahçe'de Topuk Yaylası kampı sona erdi

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe, Topuk Yaylası kampını noktaladı. Birçok oyuncu göz doldururken, yeni sezon için kadro planlaması da yapılmaya başlandı.

Spor 16-07-21 11:22

Vitor Pereira hazırlık maçını kuleden izledi

Fenerbahçe, 2021-22 sezonu hazırlıkları kapsamında Topuk Yaylası'nda Romanya 2. Lig ekibi Csikszereda ile karşılaştı. Yeniden takımın başına geçen Portekizli teknik adam Vitor Pereira yine sıra dışı bir hareketle mücadeleyi bir kuleden takip etti ve bol bol not tuttu

Spor 15-07-21 21:09

Fenerbahçe'nin hazırlık maçlarında taraftar yer almayacak

Fenerbahçe Kulübü, Topuk Yaylası'nda oynayacağı hazırlık maçlarında taraftarların yer almayacağını açıkladı.

Spor 15-07-21 14:58

Luiz Gustavo saçını neden kestirdiğini açıkladı

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Luiz Gustavo, Topuk Yaylası'nda geçen kamp döneminde bugünkü antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Gustavo, saçını kestirmesinin sebebini de söyledi.

Spor 12-07-21 14:52

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Topuk Yaylası'nda

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve yöneticiler, yeni sezon hazırlıklarını sürdüren futbolcuları Topuk Yaylası'nda ziyaret etti.

Spor 11-07-21 15:28

Mesut Özil'den Vitor Pereira'ya büyük övgü!

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında Düzce’nin Kaynaşlı ilçesinde bulunan Topuk Yaylası Tesisleri'nde sürdüren Fenerbahçe 'de Mesut Özil, Fenerbahçe TV’de yayınlanan Günün Röportajı programına konuk oldu.

Spor 10-07-21 19:02

Fenerbahçeli taraftarlardan antrenmana yoğun ilgi

Fenerbahçeli taraftarlar, sarı-lacivertlilerin kamp yaptığı Topuk Yaylası’na akın etti.

Spor 10-07-21 13:58

Fenerbahçe salonda çalıştı

Yeni sezon hazırlıklarını Topuk Yaylası'nda sürdüren Fenerbahçe, günün ilk antrenmanını yoğun sis ve yağış nedeniyle salonda gerçekleştirdi.

Spor 07-07-21 15:05

İşte Gökhan Gönül'ün yeni takımı!

Fenerbahçe'de yeni teknik direktör Vitor Pereira Topuk Yaylası'nda işbaşı yaptı. Sarı lacivertlilerde Serdar Dursun ve Steven Caulker imzayı atmasının ardından ayrılık rüzgarı başladı. Geçtiğimiz sezon Beşiktaş'tan Fenerbahçe'ye geri dönen Gökhan Gönül'ün bu macerası uzun sürmedi. Dün yapılan antrenmana alınmayan tecrübeli oyuncu Fatih Karagümrük ile anlaştı.

Spor 06-07-21 17:22

Fenerbahçe, Vitor Pereira yönetimindeki ilk çalışmasını yaptı

Fenerbahçe, yeni sezon hazırlıkları kapsamında Topuk Yaylası'ndaki ilk çalışmasını, 5 yıl sonra kulübe dönen Portekizli teknik direktör Vitor Pereira yönetiminde gerçekleştirdi.

Spor 05-07-21 18:11

Literatürde tanımlanmamış üçlü ayak deformitesi hastaları için özel tabanlık tasarlandı

Kafkas Üniversitesi Ortopedi Travmatoloji Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Kadri Yıldız: - "Hastalarımızdan bazılarında düz tabanlık, topuk dikeni ile başparmak deformitesinin üçüne de aynı anda rastlandığını ve bu hastalık kompleksinin literatürde tanımlanmamış olduğunu fark ettik. Üç hastalığı bir arada tedavi edebilecek şekilde hastaya özel olarak tabanlık tasarım çalışması başlattık" - Makine Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Fatih Medet Alibeyoğlu: - "Bu tabanlığı yaparken hastanın rahatsız olan ayağının görselini üç boyutlu tarayıcıyla bilgisayar ortamına aktardık ve bilgisayar ortamında tasarladığımız tabanlığı üç boyutlu yazıcı ile ürettik"

Yurthaber 25-06-21 12:59