Oculust Rift, Samsung ve Google’ın başı çektiği VR karşılaşmalarına, akıllı telefonlarını oyuna dahil eden LG de giriyor. Fakat Samsung Gear’ın aksine, görüntüyü akıllı telefonunuzun ekranı aracılığıyla vererek VR ortamını gözünüzün önünde canlandırmıyor. Bunun için özel olarak tasarlanan bir kafa seti içine, G5’inizi yerleştirecek, onu bir USB-C kablosuyla bu sete bağlayacak ve 360’ın kendi ekranını VR hissiyatını yaşamak için kullanacaksınız. Bu anlamda aşırı hafif olan aparat (118 gram) avantaj sağlarken, en büyük (ve aşırı ucuz) rakibi Google Cardboard’a da ilginç bir rakip çıkmış oluyor.
Fakat LG için, iyi haberler şimdilik burada bitti. Çünkü belli başlı teknoloji gurularının incelemelerine göre, kafanıza takacağınız aparatın tasarımında bazı ciddi sorunlar var. Gear ve HTC Vive’ın aksine, yüzü komple saran bir yaklaşım yerine “vizöre” benzeyen ve gözlere bir kademe daha uzak duran bir tasarım tarzı seçilmiş. Bu nedenle, cihaz burnunuzun tam üstüne otursa bile, yüzünüzle LG 360 arasında hissedilir bir mesafe kalıyor. Bu da aradaki mesafeden ciddi manada ışığın sızması demek; dolayısı ile görüşünüz büyük oranda bu durumdan etkileniyor. Ayrıca, fizyolojik olarak alıştığınız görüş mesafesine bir kaç santim daha eklendiği için, gözünüzün önünde olan bitene odaklanmakta zorluk çekiyorsunuz. LG’nin bu seti tasarlarken, VR mimarisi kitabının en bariz kurallarını nasıl görmezden geldiğini anlamak biraz güç.
Cihazı birebir deneyen teknoloji editörü James Vincent’a göre, ne yazık ki 360’ta rahatsız edici bir lag / gecikme sorunu da var. Bu da hali hazırda pek çok cihazla uyumlu çalışan Samsung Gear’ın aksine, sadece G5 ile çalışan VR 360’ı daha da zor bir pozisyona düşürüyor. Şimdilik satış fiyatı ya da çıkış tarihi ile ilgili bir kesinlik olmasa da LG VR 360’ın bu alanda fırtınalar estirmeyeceğini şimdiden öngörebiliriz.