HABER

Mahkeme'den CHP’li muhaliflere kötü haber

Ankara 15. Asliye Hukuk Mahkemesi, CHP’li Yavuz Kayhan Yüreğir’in, CHP’nin 16. Olağanüstü Kurultayı’nın “ihtiyati tedbir kararıyla durdurulması” talebini reddetti.

CHP, çifte kurultaya hazırlanırken, olağanüstü tüzük kurultayı için imza veren 362 delegeden biri olan CHP Üyesi Yavuz Kayhan Yüreğir, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısıyla toplanacak 16. Olağanüstü Tüzük Kurultayı’nı mahkemeye taşıdı.

Yüreğir, avukatı Orhan Fahri Başçavuşoğlu aracılıyla 6 Şubat Pazartesi günü, CHP’nin 26 Şubat’ta yapılacak 16. Olağanüstü Kurultayı’nın “ihtiyati tedbir kararıyla durdurulması” talebiyle, Ankara 15. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurdu. Başvuru dilekçesinde, “31 Ocak 2012 tarihinde gazete ilanıyla duyurulan kurultayın yapılmasının, parti tüzüğünün 54 ve 53. maddesine aykırı olacağı, imzalı başvurularla belirlenen gündem maddeleri dışında yeni bir kurultay toplanmasının hukuksuzluk halini oluşturacağı” gerekçe gösterildi. “Genel Başkan tarafından kurultayın toplanmasının da bir hakkın kötüye kullanılması olarak değerlendirildiği” ifadelerinin yer aldığı dilekçede, CHP 16. Olağanüstü Kurultayı’nın Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun 389. ve 390. maddelerine göre, ihtiyati tedbir kararıyla durdurulması istendi.

-“KURULTAY ÇAĞRISINDA YASAL ENGEL YOK”-

Talebi görüşen, Ankara 15. Asliye Hukuk Mahkemesi, “16. Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı çağrısı yapılmasında yasal bir engel olmadığı anlaşıldığından” tedbir istemini reddetti. Kararda, “Tüzüğün 54/3. maddesinde, genel başkanın da gerekli gördüğünde, kurultayı olağanüstü toplantıya çağırma yetkisinin bulunduğu, bu yetkinin kullanılarak tüzük kurultayı olarak 26 Şubat 2012 tarihinde, 16. Olağanüstü Genel Kurul toplantısı çağrısı yapılmasında yasal bir engel olmadığı anlaşıldığından, tedbir isteminin reddine karar verilmiştir” denildi.

-DİĞER DELEGELERE SÜPRİZ OLDU-

Tedbir talebinde bulunan Yüreğir ANKA’ya yaptığı açıklamada, kararın hukuka uygun olmadığını düşündüğünü ifade ederek, “Pazartesi günü başvuruyu yaptım. Hızlı bir karar oldu. Kararın hukuka uygun olduğunu düşünmüyorum, bu anlamda delegelik vasfının, 362 imzanın haklarının bir anlamı kalmıyor” dedi. Yüreğir’in avukatı Başçavuşoğlu ise hukuksal sürecin devam ettireceklerini belirtti.

İmza veren delegelerinden, Eski CHP Ankara İl Başkanı Ali Yıldızlı da, Yüreğir’in mahkeme başvurusundan haberdar olmadıklarını söylerken, “Arkadaşımız kişisel olarak başvuru hakkını kullanmış. Mahkeme de uygun görmemiş, değerlendireceğiz” ifadelerini kullandı.(ANKA)

En Çok Aranan Haberler