AK Parti'den milletvekilli adayı olmak için Türkçe'nin yanında Kürtçe ve Arapça dillerinden başvuru yapan Çelik, kentin birlikte yaşama kültürüne dikkat çekti. Mardin'de yaşayan herkesin en az iki dil bildiğini, çoğunun ise 3 ve 4 dili birlikte konuştuğunu hatırlatan Çelik, partinin yaptığı icraatlara dikkat çekmek için üç dilde açıklama yapmanın önemine değindi.
Başvuru dosyasını AK Parti İl Başkanı Bahattin Uncu'ya teslim eden Çelik, yaptığı açıklamada, "Türkiye ve dünya gündemi, Türkiye'nin sosyal ve siyasal konjonktürü ve bu süreçte AK Parti'nin sessiz devrim niteliğindeki yönetim performansı, her duyarlı insan gibi benimde ilgi ve dikkatimi çekmektedir. Başından beri desteklediğim başarılarını takdirle izlediğim, özellikle seçim süreçlerinde katkıda bulunduğum AK Parti'deki çalışmalarıma aktif siyaset ile devam etmek istiyorum. 2023, 2053 ve 2071 yılları hedefleri doğrultusunda başta 17-25 Aralık darbesi olmak üzere partimizin ve Türkiye'mizin önüne konulan engelleri aşmak için üzerimize büyük görev düşmektedir. Bu anlamda paralel çete ile mücadelede bir partili olarak hükümetimizin izleyeceği politikaların destekleyicisi olacağız. Özellikle belirtmeliyim ki, nasip olur ve vekil kabul edilirsem, bir kardeşiniz olarak Mardin'in bütün sorunları ile ilgileneceğim" dedi.
SÜLEYMAN ÇELİK KİMDİR?
Süleyman Çelik, 1966 yılında Kızıltepe ilçesinde doğdu. İlkokulu Yumurcak köyünde okudu, orta öğrenimini Mardin Cumhuriyet Ortaokulu'nda tamamladı. Lise eğitiminden sonra ticari hayata atıldı. Çelik, bölgenin kangrenleşen birçok sorununun çözümünde aktif rol aldı. Siyasete Turgut Özal'ın partisi Anavatan Partisi ile başlayan Süleyman Çelik, 2011 yılında milletvekili seçiminde AK Parti'den aday adayı oldu. Kürtçe, Arapça ve İngilizce konuşan Süleyman Çelik, evli olup beş çocuk babasıdır.