ANKARA (İHA) - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün açıkladığı 'Eylem Planı'nda yatırım ve istihdam arttıracak, büyümeyi destekleyecek bir önlemin bulunmadığını ileri sürerek, "Bu eylem planında halk kitlelerinin önemli sorunlarına ve beklentilerine cevap verecek herhangi bir şey yoktur" dedi.
Toskay, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın hükümetinin 2008-2013 dönemine ilişkin Eylem Planı'nı açıkladığını hatırlatarak, "Bakanlarına ve kamu kuruluşlarına verilen 145 talimat gözden geçirildiğinde bunların tamamına yakınının 60. Hükümet Programında bulunduğu görülmektedir. Hükümet kurulduğundan beri eylem planında belirtilen konularda hiçbir icraat yapmayan AK Parti iktidarı, yeni bir gösteri ile kamuoyunu oyalama yolunu seçmiştir" dedi.
Toskay, bu Eylem Planı'nda halk kitlelerinin önemli sorunlarına ve beklentilerine cevap verecek herhangi gelişmenin olmadığını öne sürerek, şöyle devam etti:
"Yatırımları arttırarak, istihdam arttıran büyümeyi destekleyecek bir önlem yoktur. 'Düşük kur, yüksek reel faiz' politikası sürdürüleceği için dış ticaret açığı, cari açık artmaya devam edecek, reel sektör rekabet şansını kaybedecektir. Planda belirtilenlerin çoğu AK Parti iktidarı döneminde devamlı tekrarlanan hedefler. Bunlardan bazılarında, söylenenlerle uygulama ve gerçekleşmeler tamamen ters yönde olmaktadır. Örnek; mali disiplin hedefi ve 2007 bütçe uygulamaları. Kısa vadeli eylem planında yer alan ender yeni söylemlerden biri, 'nükleer santral inşaatına bu yıl başlanacak' vaadidir. 09 Kasım 2007 tarihinde TBMM'den geçen kanun ve bu konudaki daha sonraki gelişmeler bizi endişeye sevk etmektedir. Bu kanun ve bakanlığın konuya yaklaşımı nükleer santral konusunda Türkiye'yi bir çıkmaza götürecektir. Bunun sonucunda Türkiye zaman, kaynak ve itibar kaybedecektir. AK Parti iktidarının şimdiye kadar uyguladığı ve bundan sonra da uygulamayı düşündüğü politikaların sonucu yoksulluk sınırında 12 milyon 950 bin kişi, 985 bin kişi açlık sınırının altında, 8 milyon 650 bin kişi yeşil kartlı, 8 milyon kişi kömür yardımına muhtaç. Düşen büyüme hızı, düşürülmeyen enflasyon, büyüyen işsizlik, hızla artan cari açık ve dış borçlar."