Dünyanın en büyük medya patronlarından biri olan Rupert Murdoch, telefon dinleme skandalıyla ilgili olarak parlamentoda ifade verirken, seyircilerden birinin saldırısına uğradı.
Bir seyirci oturum sırasında içinde traş köpüğü olduğu tahmin edilen bir kağıt tabağı Murdoch'un yüzüne fırlattı. Murdoch'un arkasında oturan karısı Wendi Murdoch, saldırgaa müdahale etti ve polis daha sonra eylemciyi gözaltına aldı. Olay nedeniyle oturuma bir süre ara verilirken, Murdoch ifade vermeye gömleğiyle devam etmek zorunda kaldı. Murdoch, ifadesinde İngiltere'de haftalardır gündemin en önemli maddesi olan telefon skandalından sorumlu tutulamayacağını söyledi. Oğlu James Murdoch'la birlikte ifade veren Murdoch, "güvendiği insanlar tarafından yanlış yönlendirildiğini", skandalın boyutlarının bu kadar büyük olduğunu bilmediğini savundu. Murdoch bununla birlikte, milletvekillerinin sorularına yanıt vermek zorunda kaldığı için hayatının en "naçiz" gününü yaşadığını söyledi.
Rupert Murdoch, 53 bin çalışanı bulunduğunu, skandal nedeniyle kapanan gazetesi News of The World'deki personelin bunun sadece yüzde biri olduğunu, Amerika'daki yatırımlarına odaklandığı için İngiltere'de yaşananları gözden kaçırdığını öne sürdü. Oturum sırasında özellikle muhalefet milletvekillerinin ısrarlı soruları karşısında Murdoch'un imdadına birkaç kez oğlu yetişmeye çalıştı. James Murdoch da skandal nedeniyle kurbanlardan özür diledi arzuladıkları etik standartlara ulaşmak için çaba harcayacakları sözünü verdi.
Murdoch ve oğlu, başlangıçta meşgul olduklarını söylerek parlamentonun davetine olumsuz yanıt vermişti. Ancak parlamento, bu yanıttan altı saat sonra, Murdoch için celp çıkartı. Parlamento 1992'den bu yana ilk kez bu yetkisine başvurdu. Murdoch'un sahibi oldığu İngiltere'nin en büyük gazetesi News of The World'ün polise rüşvet vererek binlerce kişinin telefonlarını dinlediği ortaya çıkmıştı.
Bu kişilerin arasında Afganistan'da ölen askerlerin yakınları ve bir cinayet kurbanının da olduğunun ortaya çıkması öfkeyi daha dar artırmıştı. Skandal ardından gazete kapanırken Londra Emniyet Müdürü ve yardımcısı da istifa etmişti.
Telefon dinleme skandal, İngiltere'de medya, siyaset ve basın arasındaki ilişkilerin yeniden sorgulanmasına neden oldu. Guardian gazetesi, skandalla ilgili bu süreci "İngiltere'nin Arap Baharı" olarak tanımladı.