HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Polise stres semineri

İZMİR (İHA) - Emniyet Genel Müdürlüğü Eğitim Daire Başkanlığı tarafından polis üst düzey yöneticilerine yönelik olarak düzenlenen "Etkili Liderlikte Stresle Mücadele ve Problem Çözme Teknikleri" konulu seminerlerin sekizincisi İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde başladı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) başlayan seminerin açılış konuşmasını yapan Emniyet Genel Müdürlüğü Eğitim Daire Başkan Yardımcısı Füsun Emel Kunter, stresin polis teşkilatında yoğun olarak yaşanan bir sorun olduğuna dikkat çekerek, seminerin amacı konusunda şunları söyledi:

"Liderin kişileri çalışma yönünde etkilediğini düşünürsek, liderin motivasyon, iletişim, insan ilişkileri, problem çözme ve çağdaş yönetim konularında uzman olması gerekir. Çalışma şartları ve hizmetin yürütülmesi esnasında ortaya çıkan olumsuzlukları etkili biçimde ortadan kaldıran ve bu sorunları gözardı etmeksizin üstesinden gelebilen yöneticiler, gerçek yöneticilik kabiliyetlerini sergileyerek lider yönetici olabilirler. Bu seminer, bu bilinci yerleştirmek ve geliştirmek amacı ile düzenlenmiştir."

"SOKAKTAKİ BEKLENTİLER ARTMIŞTIR" İzmir Emniyet Müdürü Halil Tataş ise "Stresle mücadelede en büyük görev, alt kademenin bu illeti yenebilmesi için elbette bizlere düşmektedir. Bizler, stres ile mücadelede mutlaka başarılı olmak zorundayız" diye konuştu. İzmir Valisi Alaaddin Yüksel de seminerin son derece önemli ve anlamlı bir seminer olduğunu vurgulayarak, "Polisteki stres şartları tartışılırken, bu yeni yüzyılda polisin nasıl yapılanması gerektiği de tartışılmalıdır. Sokaktaki beklentiler artmıştır. Polisi strese sokan da budur. Beklentilerin çeşitlenmesi hadisesidir. Türk Polis Teşkilatı, suçları önleyen, suçluları yakalayan ve lojistik destek sağlayan olmak üzere, dünyadaki bütün polis teşkilatları gibi üç bağlamda yeniden yapılandırılmalıdır. Diğer bir sorun ise politikacıların Türk Polisi'nin üzerinden elini çekmesi meselesidir. Polis teşkilatında atama, yer değiştirme ve özlük hakları gibi konuların objektif hale getirilmesi kaçınılmazdır. Bütün dünyada Türk Silahlı Kuvvetleri'nde olduğu gibi atama, yer değiştirme ve terfiler polis şurası içinde yapılmaktadır" dedi. Vali Yüksel'in seminerdeki konuşmasının ardından ayakta alkışlanması dikkati çekti.

İzmir, Antalya, Çanakkale, Afyon, Denizli, Uşak, Gaziantep, Isparta, Muğla, Manisa ve Şanlıurfa'dan gelen emniyet müdür yardımcıları ile bu bölgelerdeki 3 polis okulundan gelen müdür yardımcılarının katıldığı seminerin 9-11 Ekim 2002 tarihleri arasında gerçekleştirileceği bildirildi. 3 gün sürecek seminerde Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Prof. Dr. Gönül Budak "İletişim ve Stresle Mücadele Teknikleri", Prof. Dr. Ömer Peker "Çağdaş Yönetim, Motivasyon ve Meslek Etiği", Yrd. Doç. Dr. Erten Gökçe ise "Problem Belirleme, Önleme ve Çözüm Teknikleri" konusunda bilgiler verecek.

Toplantıya İzmir DGM Başsavcısı Mehmet Doğar, Sahil Güvenlik Ege Denizi Bölge Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Orhan Ertunç ile üst düzey emniyet yetkilileri de katıldı.

Express


En Çok Aranan Haberler