Rusya, İsrail'in yaptığı iddia edilen Suriye'ye yönelik hava saldırısının Birleşmiş Milletler Sözleşmesi'nin ihlali anlamına geleceğini ve kabul edilemez olduğunu ifade etti.
Moskova, saldırıdan derin kaygı duyduğunu söylüyor.
Suriye ordusu, İsrail jetlerinin Çarşamba günü Şam'ın kuzey batısındaki bir askeri araştırma merkezini hedef aldığını söyledi.
Ancak Lübnan'a silah taşıdığı iddia edilen bir konvoyun isabet aldığı haberlerini yalanladı.
Suriye devlet medyasının yayımladığı ordu bülteninde, İsrail savaş uçaklarının, Cemraya'daki bilimsel araştırma merkezini doğrudan hedef alan bir saldırı gerçekleştirdiği ve saldırıda iki kişinin öldüğü, beş kişinin de yaralandığı ifade edildi.
Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada "Bu bilgi doğrulanırsa, egemen bir ülkenin topraklarını hedef alan tahrik edilmemiş bir saldırı sözkonusudur ve bu BM Sözleşmesi'nin açık ihlalidir; nedeni ne olursa olsun kabul edilmez" dedi.
Lübnan güvenlik güçleri, Batılı diplomatlar ve Suriyeli isyancılar, Suriye-Lübnan sınırı yakınında bir silah konvoyunun vurulduğunu öne sürüyor.
İsrail ve ABD ise olayla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.
BBC'nin Orta Doğu muhabiri Wyre Davies, her iki iddianın doğrulanamadığını, ancak diplomatik ve askeri yetkililerin, İsrail'in böyle bir harekette bulunmasını şaşırtıcı bulmayacaklarını belirtiyor.
İsrail sık sık, iki yıldır iç çatışmalarla sarsılan Suriye'deki füze ve kimyasal silahların, Lübnan'daki Hizbullah hareketinin eline geçmesinden du yduğu endişeyi dile getiriyor.
Lübnan ordusu ve iç güvenlik servisleri henüz haberleri doğrulamadı ancak İsrail hava kuvvetlerinin bölgede son haftalarda etkinliklerini artırdıklarını ve bu etkinliklerin özellikle Çarşamba günü arttığını bildiriyor.
Hizbullah, bu saldırının Jamraya'yı hedef aldığını ve "Arapların askeri kapasitesini engelleme girişimi" olduğunu ifade ederek müttefiki Esad'ı desteklemeye devam edeceğini söyledi.
Uzmanlar Suriye'ye yönelik herhangi bir İsrail saldırısının büyük bir diplomasi olayı haline gelebileceğini ifade ediyor.
İran, İsrail'in Suriye'ye saldırısını kendisine yapılmış bir saldırı olarak değerlendireceğini söylemişti.
İsrail ve ABD Suriye'nin sahip olduğunu iddia ettikleri kimyasal silah depolarının militan grupların eline geçmesinden endişe duyduklarını belirtmişti.
İsrail, birkaç gün önce Demir Kubbe savunma sistemini ülkenin kuzeyine taşımıştı.