HABER

"Sosyal devlet bizim dönemimizde hissedildi"

KAHRAMANMARAŞ (İHA) - Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, düşmanlık zemininde siyaset yapanların kesinlikle kaybedeceğini söyledi.

Kahramanmaraş'ta incelemelerini sürdüren Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi'nin açılışını gerçekleştirdikten sonra Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nı (KMTSO) ziyaret etti. Ziyaret sırasında KMTSO Başkanı Mehmet Balduk, şehrin sanayi sorunların anlatan bir dosyayı Bakan Çelik'e verdi. Balduk, Kahramanmaraş'ın teşvik kapsamına alınmasıyla büyük bir yatırım faaliyetinin başladığını ve bir milyar dolarlık yatırımın devam ettiğini belirterek, sanayinin gereksinimini karşılamak için ara elamana ihtiyaç olduğunu ve dolayısıyla mesleki eğitime önem verilmesini istedi.

Bakan Çelik yaptığı konuşmada, iktidarın eğitim alanında büyük yatırımlar yaptığını ifade ederek, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez en büyük bütçenin Milli Eğitim Bakanlığı'na verildiğini hatırlattı. Bakan Çelik, "Gelişmiş ülkelerde örneğin 3.5 milyon öğrencisi olan Hollanda'da eğitime ayrılan pay 20 milyar Euro. Türkiye'de 18 milyon öğrencisine karşılık eğer Hollanda gibi pay ayırırsa buna Türkiye'nin bütçesi yetmez. Onun için diyoruz ki, özel sektöründe bu işe sarılmasını gerekir ve biz de onlara her türlü desteği veriyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından KMTSO Başkanı Balduk, Bakan Çelik'e teknik ve endüstri meslek lisesi yapma sözü verdi. Ziyaret sırasında Balduk, Bakan Çelik'e üzeride tuğra amblemi bulunan bir tablo hediye etti. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, daha sonra Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'ne geçerek, AK Parti İl Danışma Meclisi ve Yerel Yönetimler Şurası'na katıldı. Burada partililere hitap eden Bakan Çelik, 4 yıllık dönemdeki icraatlarını anlattı. Türk demokrasi tarihinin ilginç örneklerle dolu olduğunu anlatan Bakan Çelik, "Ülkemizde 1950 yılına kadar tek parti iktidarı vardı. 1946 yılında bugün bu çok demokrat geçinen CHP ne yaptı biliyor musunuz? Seçimlerde 'açık oy gizli tasnif' sistemini uyguladı. Tabi böyle olunca ne oldu? Valiler tek parti döneminde CHP'nin il başkanı gibiydi? 1950'de Demokrat Parti 'Yeter söz milletin' sloganıyla yola çıkarak bu millet CHP'ye öyle bir sille çekti ki sesi Bağdat'tan duyuldu ve 57 senedir o iz hala suratlarında duruyor" dedi.

AK Parti olarak tecelliye inandıklarının söyleyen Bakan Çelik, "Biz tecelliye inanan insanlarız. Kimin aklından geçerdi Siirt'in Pervani İlçesi'nde bir dağ köyünde bir grup vatandaşın kafası bozulacak, sandığa gitmeyecek ve sandık kurulu oluşmayacak. Siirt'teki seçimler iptal edilecek bu arada anayasa değişikliği olup ve Başbakan'ın yasağı kalkacak. CIA'ya böyle bir görev verseydiniz tüm bunları bir araya getirebilir miydi? Buna tecelli denir" ifadelerini kaydetti.

Memlekette tüm bunlara rağmen bir şeyler yapılıyor diyen Bakan Çelik, "Ama bunlara rağmen birileri bizi beğenmiyor. Biz kendimizi oraya kilitlemiş değiliz. Bizi halkımız beğensin. Biz kendimizi başkalarını görücü çıkarmış değiliz" dedi. Meclise hangi kanunu getirseler CHP'nin hemen cumhuriyet elden gidiyor feryadını kopardığını belirten Bakan Çelik, "Gümrükle ilgili bir kanun getiriyoruz cumhuriyet elden gidiyor. Sigortacılıkla ilgili kanun geliyor cumhuriyet elden gidiyor. Elden giden cumhuriyet değil elden giden CHP siz farkında değilsiniz" şeklinde konuştu.

"BÜTÜN PARTİLERİ KENDİMİZE RAKİP GÖRÜYORUZ"

Küçüğünden büyüğüne kadar bütün siyasi partileri kendilerine rakip olarak gördüklerini vurgulayan Bakan Çelik, "Ama hiçbirisi bizim düşmanımız değildir. Düşmanlık zemininde siyaset yapanlar kesinlikle ve kesinlikle kaybeder. Siyaseti bir düşmanlık sanatı belleyen kaybeder" ifadesini kullandı. Memlekette geçmişte kaynakların nasıl nereye gittiğini herkesin gördüğünü kaydeden Bakan Çelik, "Hastaneler birleşmez dendi birleşti. Yeşil kartlı vatandaşlarımız perişan oluyordu şimdi herkes eczaneden ilacını alabiliyor. Özellikle kırsal kesime uzman doktor gitmiyordu şimdi her bölgeye doktor gidiyor. Bizden önce yapılmış ihalelerle ilgili size bir şey söyleyeyim dudağınız uçuklasın. Karadeniz otoyolunun bir kilometresinin maliyeti 11 milyon dolar. Peki bizim yaptığımız duble yollar kaça mal oluyor? 1 kilometresi 150 bin ila 200 bin YTL'ye mal oluyor. Bu memlekette kaynakların nasıl nereye gittiğini herkes görsün" ifadelerini kaydetti.

İktidara geldiklerinde sadece 9 vilayette doğalgaz kullanıldığını hatırlatan Çelik, şu anda 43 vilayete doğalgaz verildiğini ve kısa zamanda bu sayının 55'e çıkacağını söyledi. Bakan Çelik, "Eskiden öğrenciler ellerinde tezekle okula gidiyordu. Bu yıl karar aldık bütün okullara yakacak gönderiyoruz. Artık tezek alıp kokar yakıt dönemini bitirmek istiyoruz. Biz fakir fukaranın evine kömürünü kapısına kadar gönderiyoruz. Hanımını hastaneye götürüyorsa, doğum yaptırıyorsa para veriyoruz.

Özürlü çocuğunu okutuyorsa 380 YTL para veriyoruz. Sosyal devlet kavramı bizden önce neydi biliyor musunuz? Yatılı okullar, yetiştirme yurtları ve Fak-Fun-Fon'dan ibaretti. Sosyal devlet gerçek anlamda bizim dönemimizde hissedildi. Tüm bunlar yapılırken birileri bizim yaptıklarımızı beğenmiyor, varsın beğenmesin. Biz bağımsız yargı diyoruz ya bizden önce yargı bağımsız değil bakımsız yargıydı. Türkiye'nin her tarafına bizim kendi kültürümüzü yansıtan adamakıllı adliye sarayları yapılıyor" diyerek konuşmasını tamamladı.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler