"11 Ayın Sultanı" Ramazan ayının gelişiyle birlikte binlerce insan sosyal medya üzerinden oruç tecrübelerini paylaşmaya başladı.
"Ramazan Sorunları" etiketiyle (#RamadanProblems) Twitter, Instagram, Facebook, Vine gibi sosyal paylaşım sitelerine tecrübelerini yazan insanlar, kullandıkları eğlenceli dille de dikkat çekiyor.
Etiket geçen senelerde de kullanılıyordu. Fakat bu sene ilgi odağına dönüştü. Etiketin en çok kullanıldığı ülkeler ise Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Pakistan, Kanada ve Birleşik Arap Emirlikleri.
Paylaşımların çoğunda oruç tutarken hissedilen açlık duygusu "şakayla karışık" ele alındı.
Bazı paylaşımlarsa bu süreçte kolaylık sağlayacak bilgiler verdi.
Kimi kullanıcılar, sosyal medya vasıtasıyla Ramazan'ın Müslüman olmayanlar tarafından daha iyi anlaşılmasını hedefliyor.
Twitter yaygın olarak kullanılıyorÖne çıkan bazı tweetlerse şöyle:
"Sanırım saatim biraz önce saat 2.54'den 2.53'e geriledi. Şaka yapmıyorum."
"Buzdolabına eski sevgiliye bakarmış gibi bakmak."
"Hani sokakta yürürken insanları yiyecek olarak görürsün ya."
"Yine 'Nasıl yani su bile mi içmiyorsunuz?'la başlayan bir konuşma yaşadım."
"Hayırlı Ramazanlar""Ramazan Sorunları" etiketi, sosyal medyada bu sene öne çıkan Ramazan trendlerinden yalnızca bir tanesi.
Örneğin, "Hayırlı Ramazanlar" anlamına gelen "Happy Fasting" etiketi de, 200 binden fazla kişi tarafından kullanıldı.
Gazeteci Laila Alawa, sosyal medyanın Müslümanlar arasındaki beraberlik duygusunu arttıran yeni paylaşım alanları oluşturma yolunda ilerlediğini söylüyor. Alawa, piyasaya çıkan mobil Ramazan uygulamalarının sayısındaki artış da dikkat çekiyor.
"Productive Muslim" ve "Ramazan Tips" bu mobil uygulamaların başında geliyor.
Twitter Ramazan etiketine bir de bayrak sembolü ekledi. Artık Twitter'a "#Ramadan" yazıldığında yanında küçük bir hilal işareti çıkıyor.