HABER

Tasarımı ile fark yaratıyor

Samsung Galaxy Note Edge, iki tane ekranı bulunduran bir akıllı telefon...

Tasarımı ile fark yaratıyor

Note Edge’in kenarında bulunan renkli ekran kullanıcıya ekstra özellikler sunmakla birlikte çeşitli bilgileri de kullanıcılara veriyor. Bu özellik akıllı telefon tasarımını farklı bir boyuta taşıyor.

2560×1600 piksel çözünürlüğüne ulaşan AMOLED ekran oldukça yüksek bir kontrast değerine ulaşıyor. Burada elde edilen parlaklık değeri (400 Cd/m2), her ne kadar Note 4 kadar yüksek olmazsa da (700 Candela/m2) fazlasıyla yeterli. Yalnız çok güneşli ortamlarda Galaxy Note Edge’in çok verimli olmadığını söylemeliyiz. Buna karşın 525 ppi’lik keskinlik, benzer modellerle kıyasla çok daha güçlü.

160 piksel’lik dokunmatik ikinci ekran sağ ve sol parmak hareketleri ile birçok fonksiyonları çağırabiliyor. Bu alan isteğe göre kişiselleştirilebiliyor. Peki bu ikinci ekran esasında ne kadar kullanışlı? Bu sorunun cevabı esasında çok kolay. İkinci ekran sayesinde uygulamalardan çıkmak için ekstra bir tuş bulmanız gerekmiyor. Sevdiğiniz uygulamalara anında ulaşabiliyorsunuz ve telefonunuza kayıtlı olan kişilere hemen erişiyorsunuz. Android telefonlarda bildiğimiz ekranın üstünde görünen bildirimler de yan tarafa kaymış durumda olması da iyi düşünülmüş bir özellik. İlk başlarda bu birçok kişiye garip gelebilir, fakat bu özelliğe çok çabuk alışabileceğinizi söylemeliyiz.

Teknik Özellikler

Galaxy Note Edge, Snapdragon 805 işlemcisine sahip. Qualcomm’un en güçlü dört çekirdekli işlemcilerinden biri olan Snapdragon 805, 2.7 GHz’lik bir çalışma frekansına ulaşıyor. Yapılan testlere bakılırsa Galaxy Note Edge oldukça güçlü olduğunu hemen söylemeliyiz. Piyasada bulunan tüm uygulamaları ve oyunları sorunsuzca ve takılmadan çalıştırabiliyor. Galaxy Note Edge, bazı testlerde Note 4’den daha güçlü olduğunu gördük. Tabi burada kullanılan 3 GByte’lık belleğin rolü oldukça büyük. Bu bellek sayesinde kesintisiz bir kullanım sunuluyor. 32 Gbyte’lik bir kapasiteye sahip olan Galaxy Note Edge, 24 GByte’lık bir alanı kullanıcıya sunuyor. Daha fazlasını isteyen kullanıcılar microSD kart yuvasına 128 GByte’lık MicroSDXC belleklerini takabiliyorlar. Ne yazık ki MicroSD kartlara uygulamalar direkt olarak yüklenemiyor. Ana kapasiteye yüklenen uygulamalar sonrası Micro SD kartlara kopyalanabiliyor.

Samsung’un vazgeçemediği kalem Galaxy Note Edge’de de yer alıyor. Bununla birlikte WLAN, GSM, GPRS, EDGE, HSPA, LTE, Bluetooth ve NFC teknolojilerinin hepsi bu üründe yer alıyor. 3000 mAh’lik pil yaklaşık 11 saatlik kesintisiz bir iletişim sağlıyor. Bunun anlamı Galaxy Note Edge’in pratikte rahatlıkla 1 gün dayanabilmesi.

Arka tarafta bulunan 16 MP’lik kamera her ne kadar Note 4’e benzese de, Note 4 kadar başarılı olmadığını söylemeliyiz. Galaxy Note Edge fotoğrafı netlemek için 0.35 saniyelik bir süre (iPhone 6 Plus : 0.12 sn) istiyor. En önemli avantajı ise 4K video çekebilmesi. Çektiğiniz videoları MHL adaptör ya da WLAN (Miracast) ile yeni nesil televizyonlara sorunsuzca aktarılabiliyor. 3.7 MP’lik ön kameradan çok fazla bir şey beklemek yanlış olur. Bu alanda çok daha iyi ürünler gördüğümüzü söylemeliyiz.

Sonuç olarak Samsung Galaxy Note Edge, oldukça kolay ve hızlı bir kullanım sunuyor. Bununla birlikte performansı da gayet başarılı. Tasarımı gerçekten görülmeye değer. Yine de bir Note 4 ve iPhone 6’ya yaklaşamadığını söylemeliyiz.

En Çok Aranan Haberler