Pazar günü muhalefetteki tüm milletvekilleri istifa etti. Başkent Bagkok'da bugün de gösteriler düzenleniyor.
Yingluck 2011'de seçimleri kazanmıştı.
Yingluck söz konusu açıklamayı televizyon ekranlarından yurttaşlara seslendiği konuşması sırasında yaptı.
'Kararı halk verecek'
Göstericiler Başbakanlık ofisine yürüyeceklerini söyleyerek bugün tekrar sokaklara çıktı.
Eylemlerde mevcut hükümetin istifa etmesi ve yönetimi ‘Halk Konseyi'ne' devri talep ediliyor.
Yingluck, hükümetin kimsenin hayatını kaybetmesini istemediğini söyledi.
Tayland Başbakanı, birçok insanın hükümeti protesto ettiği bir aşamda en iyi yolun iktidarı Tayland halkına vermek ve seçimlere gitmek olduğunu belirtti.
Yingluck "Tayland halkı karar verecek" dedi.
Yingluck seçim tarihiyle ilgili herhangi bir açıklama yapmadı ama seçimlerin olabilecek en kısa sürede yapılacağını belirtti.
Göstericiler tatmin olmayabilir
BBC'nin başkent Bangkok'ta bulunan muhabiri Jonathan Head, Tayland'daki seçim yönetmeliğine göre parlamentonun feshedilmesinden sonra ülkenin iki ay içinde seçime gitmesi gerektiğini aktarıyor.
Ancak Head bu durumun, tüm bir demokratik sistemin değişimiyle Yingluck ve ailesinin ülkeyi terk etmesini isteyen göstericileri tatmin etmesinin zor olduğunu belirtiyor.
Yingluck'un partisinin ağırlıklı olarak fakir kesimlerle kırsal kesimde yaşayanlardan destek gördüğü ve bu desteğin yükse olduğu belirtiliyor.
Tayland'da göstericiler, Başbakan Yingluck'un hükümetinin asıl olarak sürgündeki eski siyasi lider olan kardeşi Taksin Şinavatra'nın kontrolünde olduğunu söylüyor.
Hükümetin meclise sunduğu tartışmalı siyasi af tasarısının da Taksin'in cezasını çekmeden geri dönmesini sağlamak için önerildiği ifade ediliyor.
Senato, protestolara yol açan tasarıyı reddetti.
Tayland'daki son gösteriler, Taksin taraftarlarının düzenlediği ve iki aylık oturma eyleminde 90'dan fazla kişinin ölmesine neden olan 2010 gösterilerinden bu yana düzenlenen en büyük protestolar oldu.