''Toprak Dede'' olarak anılan Tema Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, golf sahalarının su ihtiyacının, 4,7 milyar insanın su ihtiyacı ile aynı miktarda olduğunu savunarak, golfun Türkiye'ye kazandırdığının ise yalan olduğunu söyledi.
Ormanlar için tek tehlikenin taş ocakları olmadığını aktaran Karaca, yer altı madenleri yönünden zengin olduğu belirtilen Anadolu'daki ormanlık arazilerden kömür, altın, nikel gibi çeşitli madenlerin çıkarıldığına işaret etti.
Ormanın ağaçtan ibaret olmadığını, tahrip edilenin bütün bir ekosistem olduğunu vurgulayan Karaca, yürütülen ağaçlandırma seferberliklerini ise olumlu bulduğunu ancak hatalar da yapıldığını belirtti. Karaca, ''Bir eko sistem içerisinde hangi bitki, hangi ağaç varsa onun orada dikilmesi ya da gelişmesini sağlamak şarttır. Bir ekosisteme orada olmayan bir canlı getirirsek o ekosistem tümden çökebilir. Meşeyi kestik, yerine çam diktik. Ormanın ağaç olmadığını ormancılar yeni yeni anlamaya başladılar'' dedi.
Karaca, birçok ülkenin gelirinin yüzde 15'ini odundan elde ettiğini, ancak odununu ormandan temin etmediğini, ihtiyacına göre dikim yaptığı alanlardan elde ettiğini bildirdi.
Karaca, ''Mısır gibi, domates gibi odun elde etmek için ağaç yetiştiriyorlar. Bizim çıplak alanlarımız var. Bana göre devletin bu alanları bu yolda hizmet edeceklere ücretsiz vermesi lazım'' diye konuştu.
Hayrettin Karaca, golf sahalarının çok fazla su tükettiğini ve golf sahaları için normalin üzerinde gübre kullanıldığını savunarak, bazı insanların ''Param olursa ben dünyayı kirletirim, yok ederim'' dediklerini öne sürdü. Karaca, bir dönüm tarım alanına yılda 1,3 litre gübre kullanılırken, golf sahaları için kullanılan oranın 9,3 olduğunu aktardı.