Almanya'nın Mainburg şehrinde ‘Ailenizde bana da yer var mı?' projesini anlatan Umut Yıldızı Derneği koruyucu aile proje sorumlusu Gülsüm Yalçınöz, "Tüm gençlik dairelerinin koruyucu aile olmak için kriterlerinde standart uygulama yok. Standart bir uygulama olsa çalışmalarımızı kolaylaştıracaktır.” dedi.
Münih Başkonsolosluğu'ndan Muavin Konsolos Arzu Işık Ellialtıoğlu, Çalışma Ataşesi Hüseyin Bağçeci, Belediye Başkanı Josef Reiser ve Gençlik Dairesi yöneticisi Dr. Marco Merk'in katıldığı toplantıya ilgi büyüktü.
KORUYUCU AİLE OLMAK İÇİN STANDART UYGULAMA YOK
Umut Yıldızı Derneği koruyucu aile proje sorumlusu Gülsüm Yalçınöz, proje hakkında aileleri bilgilendirdi ve "Tüm gençlik dairelerinin koruyucu aile olmak için kriterlerinde standart uygulama yok. Standart bir uygulama olsa çalışmalarımızı kolaylaştıracaktır.” dedi.
15 YABANCI KÖKENLİ ÇOCUK
Kelheim Bölgesi Gençlik Dairesi Sorumlusu Dr.Marco Merk ise bu sene geçen seneden daha az çocuğun bu bölgede koruma altına alındığını belirterek, "Bu sene 82 çocuk bakıma alındı yerleştirilen çocukların arasında 15 çocuk yabancı kökenli. Koruma altına aldığımız Türk çocuklar oldu ve biz bu çocuklar hakkında Türk Konsolosluğu'nu bilgilendirdik.” diye konuştu.
ÇALIŞMALAR MEYVESİNİ VERMEYE BAŞLADI
Dr. Marco Merk sunumundan sonra aileleri koruyucu aile olmayı teşvik etti. Umut Yıldızı Derneği Başkanı Kamil Altay ise "Bu bölgede dernek olarak yaptığımız çalışmalar meyvesini vermeye başladı. Duyarlılığı artırmayı hedeflemiştik ama umduğumuzdan daha da fazla ilgi gördük.” dedi.
ÇOCUKLARIN DİLİNİ VE DİNİNİ KORUMAK
Muavin Konsolos Arzu Işık Ellialtıoğlu ise "Başkonsolosluk olarak öncelikli amacımız Türk koruyucu aile sayısı ile Türk vatandaşları arasında bu hususta ki duyarlılığı artırmaktır. Neticede, Türk çocuklarının dilini, dinini, öz benliklerini ve kültürel miraslarını korumak konsolosluklarımızın görevidir. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.