HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Varis hastalığına enjeksiyon tedavisi

estetik görünüş ve sağlık açısından birçok olumsuz tarafı bulunan varisin kadınların uzun yıllardır bitmeyen derdi. Konuyla ilgili bilgi veren Acıbadem Hastanesi Bakırköy Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Yasemin Mamur, alınacak önlemlerle ve zamanında yapılacak tedavi ile artık varis probleminden kurtulmanın daha kolay olduğunu söyledi.

Varis hastalığına enjeksiyon tedavisi

Dr. Mamur enjeksiyon yöntemiyle varisin kısa sürede tedavi edilebildiğini belirtti. Varisin iki cinsiyette de görülmesine rağmen özellikle kadınlar da daha yaygın olduğunu ifade eden Dr. Mamur, kadın cilt yapısının daha ince olmasının kadınlarda varisi tetiklediğini kaydetti. Varisin kısaca toplardamarların genişlemesi anlamına geldiğini anlatan Mamur, "Özellikle bacaklarda rastlanan bu durum estetik açıdan kadınlara rahatsızlık verirken, bazen de ilerleyerek daha büyük problemlere neden olabiliyor.

Günümüzde en yaygın kozmetik problemlerden birisi de 'kapiller varis'tir. Kapiller varis, erişkin yaşlardaki kadınların yaklaşık yarısını etkiliyor" diye konuştu. Dr. Yasemin Mamur kapiller varisi, "Bacaklarda örümcek ağı şeklinde kırmızı, mavi veya mor renkteki genişlemiş kılcal damar yapıları" olarak tanımlayarak şunları söyledi:
"Sıklıkla ayak bileği, uyluk ve baldırı tutarlar. En yaygın şikayet kozmetik olmakla birlikte, yanma, kaşıntı ve ağrı sık görülen belirtilerdendir. Kapiller varislerin tedavisinde 'skleroterapi', poliklinik şartlarında çok kolaylıkla uygulanabilmekte ve hastalar hemen normal yaşam aktivitelerine dönmektedir."

ENJEKSİYON TEDAVİSİ: SKLEROTERAPİ

Acıbadem Hastanesi Bakırköy Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Ersin Erek ise, enjeksiyonun (skleroterapi) kapiller varis tedavisinde yaklaşık 60 yıldan bu yana başarı ile kullanıldığını belirterek, yöntemle ilgili şu bilgileri verdi:

"Tedavinin esasını çok ince ve özel iğneler kullanılarak, hastalıklı varis damarı içine, damar cidarını tahrip edici bir sklerozan madde verilmesi oluşturmaktadır. Sklerozan madde varis damarı cidarına hasar vermekte ve yapılan kompresyonla birlikte varisli damarın bütünlüğü kaybolmaktadır. İçine kan dolamadığı için görünmez hale gelen varisli damarlar daha sonra vücut tarafından yok edilmektedir. Çok ince iğneler kullanıldığı için işlem fazla ağrı vermiyor. Varisli bölgenin genişliğine göre enjeksiyon sayısı ve tedavi seansı değişiyor."

15-45 DAKİKALIK SEANSLAR GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Dr. Erek, tedavinin seanslar halinde yapılmasını da şöyle açıklıyor:

"Enjeksiyon neticesini görmek, kalan varisli bölgelerin tespit edilerek yeniden enjeksiyon yapılabilmesi açısından genellikle gereklidir. Her seans yaklaşık 15-45 dakika kadar sürmektedir."

Skleroterapi için genellikle sonbahar ve kış aylarının tercih edildiğini anlatan Dr. Erek, "Tedavi sonrasında varis çorabı veya bandajların kullanılacak olması ve oluşabilecek mor-kahverengi lekelerin kaybolması için belirli bir zamana ihtiyaç duyulması bu tercihin esas sebeplerini oluşturuyor" şeklinde konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler