İngiliz bilim adamı Dr. John Taylor Obe, Bilim Müzesi'nde son icadı zaman yiyen saati tanıttı. Orijinal Harrison saatlerinin yanında sergilenen zaman yiyen saat 75 yaşındaki bilim adamının zamanı ölçmek için harcadığı yılların başyapıtını oluşturdu. Dr Taylor'ın icat ettiği saatin akrep ve yelkovanı yok. Zaman ışıkla gösteriliyor. Saatin yapılmasında efsanevi John Harrison'dan ilham alındı.
Kraliçe'den icat ödülü alan ve uzun yıllar zamanın ölçümü üzerinde çalışmalarda bulunan bilim adamı Dr. John Taylor'ın son çalışması yapılan açılışla bilim müzesinde tanıtıldı. Zaman ölçümünü düşünmek için tasarlanan saatte akrep ve yelkovan yok, saatin üzerindeki ışıklar ve sesler saatin kaç olduğu hakkında bir fikir veriyor. Bazı dakikalar hızla hareket ederken bazıları sabit ve bazıları da yavaş hareket ediyor ve saat her 5 dakikada kendini düzeltiyor.
Dr. Taylor yaptığı açıklamada zamanın herkese göre değişen bir kavram olduğunu ve yaşlandığınızda zamanın daha çok farkında olunması nedeniyle kaybedilen zamanının daha da bilincinde olduğunu ifade etti.
John Taylor, "Hiç kimse çekirge saat maşasının nasıl çalıştığını bilmiyordu ve ben içindeki saati dışarı çevirdim. Saat maşası boydan boya 35 milimetre olması yerine 1.5 metre oldu" dedi. Saat maşasının yeni versiyonu Chronophage (zaman yiyen) şeklini aldı. Saati hareket ettiren çekirge zamanı yiyor. Bu saat Taylor'ın 500 bin sterlin ve 7 yılına mal oldu.
Dr. John Taylor "Yeni bir saat icat etmek istiyordum ve benim etkilendiğim kişi Harrison oldu. Harrison tarafından icat edilen saatleri burada görebilirsiniz, baktığınızda saatin içindeki çarkı dışarıya aldığınızda ilginç bir şekilde zamanı ölçümlerken izleyebildiğiniz bir çeşit saat ortaya çıkıyor. Her dakika yavaşca tırnaklarını yavaşca açan çekirge her 59. saniyede bir saniye zamanı tutuyor. Böyleyece saat bize vakit geçti, zamanı boşa harcama diyor. Saatlerin anlamı benim için çok önemli, hayatımın
uzun bir süresini zaman üzerinde çalışarak harcadım ve navigasyonu seviyorum bunlar bir araya geldiğinde dünyayı değiştiren kavram, saati görüyoruz. İnsanlar benim yaşıma gelince zamanın önemini daha iyi anlaıyor insanlara mesajım zamanınızı boşa harcamayın' ifadelerine yer verdi.
Bilim müzesi müdürü İan Blatchford ' Bugün Dr. John Taylor tarafından icat edilen zaman yiyen saatin örtüsünü kaldırmak için bulunuyoruz. Dr. John Taylor' ın ilkinci saat çalışması oluyor bu eser ve ilk çalışması 5 milyon kişi tarafından ziyaret edilerek büyük bir ilgi gördü. İlk saati Stephen Hawking akrep ve yelkovanı olmayan saatini İngiliz mucit Dr.John Taylor'a yaptırdı. Bugün ilk defa burada gösterilecek olan saat ise ilk saatin bir geliştirilmiş versiyonu' açıklamasında bulundu.
Dünya denizcilik tarihini tümüyle değiştiren John Harrison Harrison'ın icat ettiği saatler ile denizcilerin yön bulma sorununu çözdü. Harrison'ın bu keşfini sağlayan deniz üzerinde de hiç hatasız zamanı gösterebilen bir saat bulmasıydı. Tüm bilim adamları gökyüzü gözlemleri ile boylamları hesaplamaya çalışırken Harrison icat ettiği saat ile boylam sorununun üstesinden geldi ve yeni icat ettiği sarkaç ile sıcak havalarda saatin yavaşlaması sorununa çözüm buldu. Böylece kısa sürede Londra'nın en az hata
veren saatleri yapılmış oldu.