HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD Başkanı Trump'tan son dakika Kuzey Irak açıklaması!

ABD Başkanı Donald Trump'tan Kuzey Irak'ta yaşanan gelişmelere ilişkin açıklama yaptı. Son dakika habere göre, Trump, ABD, Kürtlerle Bağdat Yönetimi arasında taraf tutmuyor. Kürtler ile Bağdat'ın anlaşamamasından memnun değiliz" dedi."

ABD Başkanı Donald Trump, Erbil-Bağdat hattında yaşanan gerginlik için ülkesinin taraf tutmadığını söyledi ve ortadaki anlaşmazlıktan memnun olmadıklarını dile getirdi.

Trump, Beyaz Saray'da gazetecilere yaptığı açıklamada "ABD, Kürtlerle Bağdat'ın anlaşamamasından memnun değil. Ülkemiz, Kürtlerle Bağdat yönetimi arasında taraf tutmuyor" ifadelerini kullandı. "Bilindiği gibi Kürtlerle yıllardır iyi ilişkilerimiz oldu" diyen Trump, "bu savaşta taraf tutmadıklarını" söyledi.

OPERASYONU DURDURMA ÇAĞRISI

ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği, Kerkük'teki tüm taraflara askeri operasyonları durdurma çağrısı yaptı. Büyükelçiliğin Bağdat'taki Basın Bürosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Kerkük'teki askeri operasyonlara son verilmesi istenirken, "Kerkük'teki şiddet olaylarından endişe duyuyoruz. Yaşanacak herhangi bir can kaybı konusunda üzüntü içerisindeyiz." denildi.

Açıklamada, tarafların sakinleşmesi talep edilirken, "Gerginliği azaltmak ve çatışmaları önlemek için merkezi ve bölgesel yönetim yetkilileriyle görüşmelerimizi sürdürüyoruz." ifadeleri yer aldı.

Açıklamada ayrıca, anayasa uyarınca tüm tartışmalı bölgelerin bölgesel ve merkezi yönetim tarafından ortak barışçıl bir şekilde yönetilmesinin desteklendiği vurgulandı.


En Çok Aranan Haberler