HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'ABD, Türkiye ve YPG’nin birbirine girmesini durdurmaya çalışıyor'

Türkiye'nin Suriye'deki Karaçok Dağı'ndaki YPG mevzilerine hava harekatlarının ardından ABD'ye ait zıhrlı araçların Türk sınırına konuşlanmasına dikkat çeken uluslararası medya kuruluşlarından CNN International bu gelişmeyi "ABD, Suriye'deki müttefiklerinden ikisinin birbirini hırpalamasını durdurmaya çalışıyor" şeklinde yorumladı. CNN, ABD'nin Suriye'deki Kürtlere desteğinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kızdırdığını da belirtti.

'ABD, Türkiye ve YPG’nin birbirine girmesini durdurmaya çalışıyor'

CNN International, Suriye'nin kuzeydoğusunda PYD kontrolündeki Salkım Köyü yakınlarına konuşlanan ABD'nin zırhlı araçlarının 'halk tarafından kahramanlar' gibi karşılandığını anlatarak girdiği geniş haberinde "ABD, iki müttefiki, Türkiye ve Suriyeli Kürtlerin birbirini hırpalamasını durdurmaya çalışıyor" dedi.

"Amerikalıların Suriye'nin kuzeydoğusunda IŞİD'le savaştaki yerli müttefiklerini desteklemek için bulunduklarını" kaydeden CNN, ABD'nin desteklediği Suriye Demokratik Güçleri (SDG) içinde militanların sayısı itibariyle en büyük unsurun YPG olduğuna da işaret etti.

Bunun ardından YPG'nin "PKK'nın Suriye yan örgütü" olarak nitelendiği haberde PKK'nın 1984 yılından bu yana "ABD müttefiki ve kilit NATO üyesi olan Türkiye'den ayrılıkçı bir devleti koparmak için savaşta olduğuna" dikkat çekerken "Hem Türkiye hem de ABD'nin PKK'yi terörist örgüt olarak nitelediği"nin altını çizdi.

CNN, ABD'nin Suriye'deki Kürtlere desteğinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kızdırdığını belirttiği haberinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hindistan ziyareti öncesi dile getirdiği "Ne yazık ki bu konvoylarda hem YPG paçavraları hem de ABD bayraklarının dalgalanması bizi ciddi anlamda üzmüştü" sözlerini de yansıttı. Haberde şöyle denildi:

"RAKKA TAARRUZU BEKLEMEYE ALINABİLİR"

"YPG'nin hakimiyetindeki SDG, ABD'nin liderliğindeki koalisyonun desteğiyle Suriye'nin kuzeyindeki geniş kısımların IŞİD'den temizlenmesinde etkin oldu ve son gerginlik patlayıncaya kadar IŞİD'in kalesi Rakka'ya yönelik nihai taarruza hazırlanıyordu. O çaba şimdi, karmaşık ittifaklar ağının bozulmaya başlamasıyla beklemeye alınabilir."

CNN, "Amerikalı güçlerin Cumartesi günü Türkiye sınırına yakın bölgede devreye girmesinin Türkiye'yi Suriye içinde YPG'ye karşı harekete geçmesinden vazgeçmesini sağlama girişiminin olabileceği" görüşünü aktardığı haberinde ABD'li güçlerin de "Suriye rejiminin varlığının görünür olduğu" Kamışlı kentine ya da çevresine girdiği gibi göründüğüne de dikkat çekti. (ANKA)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler